MÜZİK

K-Pop Grubu Blackpink Hakkında Bilinmeyenler: Blackpink In Your Area!

Son yılların en popüler K-pop grubu Blackpink hakkında bilmek isteyeceğiniz her şey burada!

2016 yılında YG Entertainment tarafından kurulan Güney Koreli kız grubu Blackpink, 4 üyeden oluşuyor: Jisoo, Rosé, Lisa ve Jennie. 6 yıldır müzik faaliyetlerine devam eden Blackpink, bugün dünyanın en çok dinlenen k-pop grupları arasında yer alıyor. BLINK olmaya hazır mısınız?

Güney Kore’den Tüm Dünyaya: Blackpink’in Kuruluşu

Blackpink’in kuruluşuna dair tüm detaylar için zamanda bir yolculuk yapmamız gerekiyor. Yıl 2011. Blackpink’in serüveni YG Entertainment’ın yeni bir kız grubu kuracağını duyurmasıyla başladı. Dünyanın dört bir yanından gelen başvuruları değerlendiren şirket, sıkı bir rekabetin ardından grubun ilk üyesini duyurdu: Jennie. Çıkış zamanına kadar pek çok müzik çalışmasında yer alan Jennie, Blackpink’in ana rapçisi olarak biliniyor.

Grubun ikinci üyesi ise Lisa olarak açıklandı. Tayland’dan yapılan 4.000 başvuru içerisinde kabul edilen tek kişi olan Lisa, YG Entertainment’ın ilk yabancı stajyeri olma unvanına da sahip. Grubun maknae’si (en küçük üye), ana dansçısı ve rapçisi olarak bilinen Lisa, tıpkı Jennie gibi çıkış yılından önce pek çok iş birliği içerisinde yer aldı.

Blackpink grubunda yer aldığı açıklanan üçüncü üye ise Jisoo oldu. Grubun lider vokalisti olan Jisoo, çıkış yılından önce reklam filmlerinde, müzik kliplerinde ve bir dramada yer aldı. Grubun ana vokali ve lider dansçısı olan olan Rosé ise YG Entertainment tarafından duyurulan son üye oldu. Rosé, Avustralya’da yapılan seçmelerde birinci olarak eğitim almak üzere Seul’e taşındı.

Başlangıçta dokuz üye olarak planlanan Blackpink grubu, dört üye ile çıkış yaparak tamamlanmış oldu. İlk dans videolarıyla büyük bir ivme yakalayan grup üyeleri, resmi olarak 8 Ağustos 2016’da çıkış yaptı.

2016’dan Günümüze Blackpink

Blackpink, Boombayah ve Whistle parçalarını içeren ilk single albümleri Square One’ı 2016 yılında yayımladı. Müzik listelerine birinci sıradan giriş yapan parçalar, Blackpink’i Güney Kore’ye bu başarıyı veren üçüncü isim yaptı.

Grup ikinci single albümleri olan Square Two’yu da aynı yıl içerisinde yayımladı. Playing With Fire ve Stay isimli parçalardan oluşan albüm, gruba birçok global başarı kazandırdı. Blackpink üyeleri hayran topluluklarının isimlerini 2017 yılında açıkladı: Blink (black + pink).

2016-2017 yıllarında Melon, Golden Disk ve Seul Müzik Ödülleri gibi birçok törende ödül kazanan Blackpink’in uluslararası müzik yolculuğu 2018’de başladı. Haziran ayında Square Up ismini verdikleri EP albümleri yayımlandı. Çıkış single’ı olan ‘’Ddu-Du Ddu-Du’’ listelere bir numaradan giriş yaptı. Şarkının müzik videosu şu anda Youtube platformunda yaklaşık 2 milyar görüntülenmeye sahip.

BLACKPINK - ‘뚜두뚜두 (DDU-DU DDU-DU)’ M/V

2019 yılında Japonya turu ile konserlere başlayan Blackpink, aynı yıl ilk dünya turlarına da çıktı. Dua Lipa ile yaptıkları iş birliği ‘’Kiss and Make Up’’ isimli parça ise grubun global ününe büyük katkı sağladı.

Dua Lipa & BLACKPINK - Kiss and Make Up (Official Audio)

Amerika’da çeşitli müzik programlarına katılan Blackpink üyeleri, Billboard dergisinin kapağında yer alarak bunu başaran ilk kadın k-pop grubu olma unvanına da erişti.

Hit Şarkılar Ve Uluslararası Başarılar: İlk Stüdyo Albümü

Grubun en başarılı hitlerini barındıran Kill This Love isimli EP çalışması Nisan 2019’da yayımlandı. EP ile aynı ismi taşıyan single ise Billboard 200 listesine 24. Sıradan giriş yaptı.

BLACKPINK - 'Kill This Love' M/V

Tüm bu global başarıların ardından Blackpink, Coachella sahnesinde performans sergiledi ve bunu başaran ilk k-pop grubu oldu. Üyeleri dünyaca üne kavuşturan single çalışması How You Like That ise Haziran 2020’de yayımlandı. 1 milyarından üzerinde dinlenme elde eden parça, sosyal medyada büyük yankı uyandırarak pek çok akımın öncülüğünü de üstlendi. Ayrıca şarkı, ilk 24 saatte elde ettiği başarı ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardı.

BLACKPINK - 'How You Like That' M/V

Lady Gaga, Cardi B ve Selena Gomez gibi isimlerle çalışan Blackpink grubu, ilk stüdyo albümleri olan The Album’ü Ekim 2020’de yayımlandı. İlk ayında 1.2 milyon albüm satışına ulaşan grup, bu alanda da büyük bir rekorun sahibi oldu.

Grup ikinci stüdyo albümleri BORN PINK’i ise Eylül 2022’de yayımladı. Çıkış şarkısı Pink Venom ile başarılı bir geri dönüş yapan Blackpink, müzik klibiyle şimdiden 400 milyon izlenmeye ulaşmış durumda.

BLACKPINK - ‘Pink Venom’ M/V

Müzikleri, stilleri ve kişilikleri ile dünyanın gündemine yerleşen Blackpink grubu ‘’K-pop’un Kraliçeleri’’ olarak adlandırılıyor. Sahip oldukları kitlesel güç sayesinde, Kore kültürünü ve müziğini dünyaya tanıtmaya devam eden üyelerin yeni projelerini merakla bekliyoruz.