MÜZİK

Anne Ben “littlemonster” Oldum!

16 Eylül Salı akşamı İstanbul, öyle bir şova tanık oldu ki bir benzerini bir daha ne zaman izleriz bilemiyorum…

Lady Gaga sahnesinde sanat, pop, artistik renkler, müzik, enerji, dans, moda ve tutku vardı!

lady gaga artpop

 

Lady Gaga’ya önyargılarla yaklaşanların fikrini değiştirmek mümkün değil biliyorum ama konsere gelmeyip de konseri merak edenler için anlatıyorum…

Alışık olduğumuz diğer dünya starlarının aksine Lady Gaga tam 21:00’da çıktı sahneye. Perdeler iner inmez bambaşka bir dünyada bulduk kendimizi. Baştan söyleyeyim o büyülü dünyada olumsuz düşüncelere, soluk renklere, can sıkıntısına ve mutsuzluğa kesinlikle yer yok!

lady gaga

“İstanbul sizi seviyorum” klişesini Gaga da unutmadı!

 

Sahnenin tasarımını gördüğümde “Andy Warhol yaşasaydı da şu sahneyi görseydi”  diye geçirdim içimden. Çünkü PopArt, Lady Gaga’nın ArtPop Partisiyle yeniden vücut bulmuş gibiydi.

lady gaga

Tolerans, barış ve aşk hakkında verdiği samimi mesajlar sayesinde zaman zaman kendimi rengarenk bir terapinin içinde hissettim!

lady gaga istanbul

Lady Gaga şovunu sadece bir konser olarak değerlendirmek haksızlık olur. Haus of Gaga ekibinin yarattığı sanatsal bir şov olarak tanımlayabiliriz. Ancak Lady Gaga’nın çıplak sesinin beklediğimden çok daha net ve temiz olduğunu da söylemek isterim. Piyanonun başına geçip “Yoü and I” söylediğine şahit olsaydınız siz de onu neredeyse bir soprano ilan edebilirdiniz. Tabii ki dans ederken playback yaptı ama sesini net duyduğumuzda da kulaklarımız bayram etti.

Lady-Gaga-İstanbul

Ayrıca sahne hakimiyeti kusursuz, dansçılarıyla ise son derece senkronizeydi.

lady gaga

Evet, tüm haberlerde de bahsedildiği gibi Lady Gaga sahnede soyundu! 3 şarkıda bir kostüm değiştiren Pop Model, kostüm değişikliklerinden birini de sahnede 10 binlerce hayranının önünde gerçekleştirdi. Ratchet şarkısı eşliğinde yaptığı bu şov da konserin nefes kesen anlarından biriydi.

lady gaga

Gelelim “littlemonsters” diye hitap ettiği hayranlarıyla olan iletişimine. Sahneye bir hayranını davet etti ve onunla birlikte “Born this way” söyledi. Ardından şanslı “littlemonster” Lady Gaga ile birlikte kulise gitti.

Bir buçuk saat boyunca sahnede kalan Gaga’nın en çok eşlik edilen şarkısı tabii ki “Alejandro” oldu. Poker Face, Bad Romance, Telephone, Applause ve Venus de Türkiye’deki hayranları tarafından ezbere söylendi.

lady gaga

Modanın bu kadar içinde olup, her tasarımcıyı yakından tanıyan bir insanın kostümlerini eleştirmek bize düşmez ama giydiği her şey yarattığı dünyayla mükemmel bir uyum içindeydi.

F30B2369-900x593

İşte tam da bu yüzden, konserdeki en küçük ayrıntılarla bile o spiritüel ve pozitif enerji dolu ArtPop dünyasına beni çekebildiği için “Anne ben dün akşam ‘littlemonster’ oldum!”