minimaster

Sömestr tatili gibi sömestr tatili

Sömestr geldi tatil zili çaldı!

Okul, ödevler, sınavlar derken çocuklarımız bu yarıyılda epey yoruldu ve güzel bir sömestr tatilini çoktan hak ettiler. Çocukların en çok sevdiği gün geldi çattı, sömestr tatili için okullarda son zil çaldı. Şimdi sıra dolu dolu bir sömestr tatili geçirmeye geldi.
Uzmanlara göre sömestr tatilleri aile üyelerinin birbirine daha çok vakit ayırmasının yanı sıra küçük molalar vererek çocukların yeni döneme daha hevesli bir şekilde başlamasını sağlıyor. Bu yüzden eğlenceli ve öğretici planlar yapılması sömestr tatilinde oldukça önemli! Uzmanlar, ilgi çekici, eğlendirici ve aynı zamanda da öğretici etkinliklerle geçen bir sömestr tatilinin önemini her seferinde vurguluyor.


Sömestr tatili için küçük ipuçları


● Hem ebeveynler hem de çocuklar açısından güzel bir fırsat olan bu tatili büyüleyici bir hale getirmek doğru etkinliklerle, eğlenceli bir program yapmaktan geçiyor. Programları yaparken, birlikte karar vermeye çalışmanız onların sorumluluk duygusunu geliştiriyor.
● Tatil döneminde çocuklar evde vakit geçirdiğinde bilgisayara ve tablete yönelmeye başlıyor. Teknolojinin gelişmesiyle bu durum kaçınılmaz. Yine de buna belirli kısıtlamalar getirmek önemli. Ancak bu kısıtlamalar yasaklamalar yerine alternatif sunmak üzerine olmalı. En güzel alternatif ise çocukların eğlenebileceği, yeni şeyler deneyimleyeceği etkinlikler.
Sömestr çocuklar için dinlenme, eğlenme ve ödül anlamına geliyor. Aslında bu dönem çocukların duygusal ve psikolojik olarak gelişmeleri yönünden de çok etkili bir süreç.

Atölyeler, tiyatrolar, sergiler, müzikaller ve saymakla bitmeyecek birçok etkinlikle çocuklarınızı ödüllendirebilirsiniz. Etkinliklerin çocuklarınıza birbirinden farklı özellik kazandırdığını biliyor muydunuz? İşte çocuklarınızın etkinliklerle edinebileceği özellikler;
● Çocuklara özgüven duygusu kazandırır.
● Onların gözlem yoluyla öğrenmelerini sağlar.
● Eleştirel düşünme becerisinin temellerini atar.
● Estetik duygularını geliştirir.
● Hayal gücünü ve yaratıcılıklarını destekler.


Oyun oynamanın yaşı yok değil mi?


Harika bir sömestr tatili geçirmek için yapacağınız planlamayı biraz oyunlaştıralım mı? Nasıl mı? Tam olarak şu şekilde;
● Öncelikle bir etkinlik takvimi hazırlayın.
● Daha sonra küçük kağıtlara takvimdeki tarihleri yazın ve bir fanusun içerisine atın.
● Sonraki adım da ise etkinlik isimlerini bir kağıdın içerisine yazın başka bir fanusun içerisine atın.
● Arkanıza yaslanın ve çocuğunuz hangi gün hangi etkinliğe gideceğini belirlerken keyfini çıkarın!


“Etkinlik isimlerini nereden bulacağız?”, “Sömestrda hangi etkinlikler var?”, “Hangi etkinlik, ne zaman ve nerede?” gibi soruları mırıldandığınızı duyar gibiyiz. Bu yüzden sizin için bazı alternatif etkinlikler derledik.

Sıra dışı bir etkinlik: Dinosaur World Live

İngiltere kökenli interaktif gösteri Dinosaur World Live, izleyenleri 200 milyon yıl önceye götürüyor!

Dinozorların gizemli dünyasında keşfe çıkaran interaktif macera etkinliği, sadece çocukları değil tarihe meraklı yetişkinleri de büyülüyor. Gerçekçi sahne dekoru, ışıklandırması ve zamanda yolculuğu mümkün kılan müzikleri… Gösteri hakkında daha fazlasını öğrenebilmek için tıklayın.

İzleyenleri büyüleyen gösteri sömestr tatili boyunca İstanbul’da!

31 Ocak-4 Şubat tarihleri arası BKM organizasyonuyla Maximum Uniq Hall’de gerçekleşecek olan gösteri unutulmaz bir deneyim vaat ediyor.

Dünyaca sevilen karakter geri dönüyor: Küçük Prens – Bir Dostluk Hikayesi

Antoine de Saint-Exupery’ın dünyaca ünlü çocuk kitabı Küçük Prens, sahnelerde yeniden can buluyor!

Bir çocuk olan Küçük Prens’in gözünden yetişkinlerin dünyasını anlama çabasını anlatan eser, hem çocukların hemde yetişkinlerin gözde kitabı olmayı başarmıştır.

Bu ölümsüz eser bu sefer dijital bir uyarlama olarak karşımıza çıkıyor. Dünyada bir ilkle Illusionist Dijital Sanat Stüdyosu tarafından çağdaş sahne teknolojileriyle uyarlanan ve hayat bulan Küçük Prens: Bir Dostluk Hikayesi, BKM organizasyonu ile 20 Ocak- 5 Şubat tarihleri arasında Maximum Uniq Box’ta.

Dostluk ve sevgi arayışını ele alan eser, izleyenleri büyüleyici bir yolculuğa çıkartıyor…

Tarihin en ikonik karakterlerinden biri: Nasreddin Hoca

Nasreddin Hoca, ülkemizde yaşayan insanının pratik zekâsını, espri anlayışını, hazır cevaplılığını kısaca aklının işleyiş yollarını temsil eden keyifli bir halk kahramanı.

Tiyatronun, edebiyatın, mizahın mutfağında çalışanlar için ise tükenmez bir esin kaynağı olan Nasreddin Hoca, karşımıza kukla oyunu olarak çıkıyor!

Işıl Kasapoğlu’nun yazıp yönettiği kukla oyunu Nasreddin Hoca başta Fransa olmak üzere Avrupa’da çeşitli kentlerde ve uluslararası festivallerde yaklaşık beş yüz kez oynandı.

Serkan Keskin, Taner Ölmez, Sezin Bozacı ve Sibel Altan’ın oynadığı oyun, 21 ve 28 Ocak’ta minik izleyicilerle buluşacak.

Kış aylarının vazgeçilmez sporu: KüçükÇiftlik Park’ta Buz Pisti

Şehirde yapılacak en güzel kış aktivitelerinden biri olan Buz pateni, yüzyıllardır sevilen ve gelişmeye devam eden bir spor dalıdır. Buz pateni hakkında daha fazlasını öğrenmek için tıklayın.

KüçükÇiftlik Park’ın sevilen buz patenini herkes için daha ulaşılabilir hale getirmeyi başardı! Şehrin ortasına kurduğu buz pateni 7’den 70’e herkesin ilgi odağı oldu.

Kış boyunca açık olacak olan buz pisti ile aileler gün boyu çocuklarıyla eğlenceli vakit geçirmeye devam edecekler.

Geçmişten günümüze bir yolculuk: Balat Oyuncak Müzesi ve Atölyeleri

Balat Oyuncak Müzesi, her yaş grubunun kendinden bir parça bulabileceği; sınırlı ve özel olarak üretilmiş koleksiyon değeri taşıyan oyuncak ve atölyeleriyle çeşitli alanlarda tecrübe edinebileceğiniz mükemmel bir müzedir.

50 yıllık bir koleksiyonun sonucu olan müzede 17.000 parça oyuncak ve 15 kategori bulunuyor.

Geçmişten günümüze oyuncakları bulabileceğiniz sergi alanı, eski tarihi filmlerin oynatıldığı sinema, çocuğunuza özel oyuncaklara sahip olabileceğiniz atölye çalışmalarıyla sömestr tatilini çocuklarınız için renklendirin.

Daha fazla etkinlik için Biletix Guides Aile ve Çocuk kategorisine göz atmayı unutmayın, hepinize keyifli tatiller!