Güncel

Hafta içi motivasyonunuz bizden olsun!

Hafta sonu hayata adapte olmak kolay. Asıl mesele insanın hafta içi motivasyonunun yüksek olması.

“Sürekli hafta sonunun gelmesini bekleyenlerdenseniz, bir yerlerde yanlış yapıyorsunuz” demeyeceğiz. Böyle cümleler bizim değil kişisel gelişim uzmanlarının işi. Yine de hafta içi motivasyonunuzu yükseltmeniz için size işe yarar tavsiyelerde bulunmak istiyoruz. Hem basit, hem de uygulanabilir tüyolarla çalışma hayatının zorluklarını birlikte bertaraf edebiliriz.

Müziksiz hayat çileden başka bir şey değil!

Sabah saatlerinde kendinize bir rutin belirlemezseniz, belirsizliğin dipsiz kuyularında kaybolabilirsiniz. Dünyanın en güzel klişesi; güne müzikle başlamak! Ofis yolunda, ofiste kahve yanında, ya da bilgisayarınızı açtığınız ilk anda hiç fark etmez. Yeter ki sabahları dinleyecek güzel şarkılarınız olsun. Biz her sabah blogta bir şarkıyla güne başlıyoruz. Sizi de bekleriz. Biletix Blog’ta arama kısmına “Günün Şarkısı” yazmanız yeterli. Mesela bugün The Van Jets – Pink and Blue ile aydınlandı günümüz.

The Van Jets - Pink and Blue


İş çıkışı için planlar yapın!

Hayat bilgisayar ekranından ibaret değil. Ne kadar sosyalleşirseniz, iş hayatınızın o  kadar verimli geçeceğini unutmayın. Her akşam ayrı bir konser ya da haftada 5 tiyatro oyunundan bahsetmiyoruz. Ama hafta içi de kendinize planlar yapmayı unutmayın. Haftanın her gününün tadını çıkarmaya bakın. Bunun için yapılacak en kolay şey, biletix.com’u tarayıcınızın sık kullanılanlarına eklemek.


Hafta içi konsere gidenler için ertesi gün çileye dönüşmesin!

Hafta içi konsere gitmek bazen hafta sonu sabaha kadar eğlenmekten daha eğlenceli oluyor. Ertesi gün iş olması gözünüzü korkutmasın. Sizin için uzmanlardan tavsiye istedik ve yorgunluğunuzu dindirecek ödem söktürücü çay tarifi öğrendik. Bütün gün kahve içerek ayakta kalma çabanızı takdir ediyoruz ama bir kere de bunu deneyin.


Aman ha, öğün atlamayın!

İş yoğunluğuna dalıp öğün atlarsanız, ofiste saatler uzadıkça uzayacak motivasyonunuz gitgide düşmeye başlayacak. Kendiniz için yapabileceğiniz en kötü şey öğün atlamak.


Yanlış oturma pozisyonlarıyla işleri daha da zorlaştırmayın.

Bütün gün bilgisayar başında yanlış oturarak kendinize eziyet etmeyin sakın. Yanlış oturmak ciddi sorunlar yaratıyor. Mikrofonu işin uzmanına bırakalım. Hemen şimdi, dik oturmaya başlayın. Gün içinde ara ara yürümeyi de ihmal etmeyin.


Erken kalkmak işkence değil, ömür uzatan bir rutindir!

Bir insan ömrüne kaç tane gün doğumu sığar? Peki ya bunların kaç tanesine şahit olabilirsiniz. Güneşin doğuşunu görebildiğiniz her günün kıymetini bilin. Sabahlarınıza enerji ve tat katacak bir tarif verelim size. Hiç beklenmeyen reçeteler bazen hayat kurtarıyor. Sizi uzun süre tok tutacak bu tarif, çalışma hayatınızı kökten değiştirmez ama gününüzü kurtaracağı kesin!

Günler ve haftalar birbirini kovalıyorken şikayet etmek değil, harekete geçmek gerek! Hayatınızı yaşanmaya değer anlarla doldurmak tamamen sizin elinizde!