Sanat

Korkudan Tir Tir Titremek İsteyenler İçin: En Çok Beğenilen Korku Dizileri

Gecelerin en heyecanlı hali.

Mısırınızı patlatıp koltuklarınızdaki yerinizi alabilirsiniz. Sizler için en beğenilen korku dizilerini listeledik. Bu listeden sonra ışıklarınızı açık bırakmak isteyebilirsiniz, bizden söylemesi.

Stranger Things

Eleven, Mike, Will, Dustin, Max ve Lucas’ın Hawkins kasabasındaki maceralarını konu alan dizi bizleri 80’li yıllara ışınlıyor. Sosyal medya platformlarında çok konuşulan dizinin geçtiğimiz ay yayımlanan 4. sezonu bir milyar saat izlenmeyi geçerek yeni bir rekora imza attı. Yapımcılığı ve senaristliği Duffer Kardeşler’e ait olan başarılı yapımın final sezonunun 2024 yılında yayımlanması bekleniyor. Demogorgonlarla savaşmaya hazır mısınız?

Stranger Things Season 4 OST | Soundtrack from the Netflix Series Part.1

Haunting Of Hill House

Tepedeki Ev ismi ile bilinen Haunting Of Hill House, ABD yapımı bir korku dizisi. Doğaüstü bir hikayeyi konu alan dizinin prodüktörlüğü Paramount Television’a ait.
The Haunting serisinin ilk bölümü olan Haunting Of Hill House’un hikayesi oldukça ilginç. Shirley Jackson’ın aynı isimli romanına dayanan hikaye, 5 çocuklu bir ailenin korku dolu geçmişini ele alıyor. Geçmiş ve şimdi arasında gidip gelen hikayede hayaletler, travmalar, aile içi kavgalar ve trajik ölümler izliyoruz. The Haunting serisinin ikinci hikayesi ise Bly Malikanesi adı ile 2020 yılında yayımlandı.

The Haunting Of Hill House Official Trailer (2018) Netflix [HD]

All of Us are Dead

Squid Game ile dünyada izlenme rekorları kıran Kore dizi sektörü All of Us are Dead yapımı ile yeniden gündeme geldi. 2022 yılında yayımlanan dizinin konusu zombi kıyameti. Güney Kore’de meydana gelen zombi felaketinin lise öğrencilerini tehlikeye atması ile şekillenen hikaye aslında Now at Our School isimli bir webtoona dayanmakta. Bir bilim deneyinin olumsuz sonuçlanması nelere yol açabilir? Enfekte olmamak için neleri göze alabilirsiniz? Bir okulun içerisinde kapana kısılan öğrencilerin korku dolu hikayesine tanıklık etmeye hazır mısınız?

All of Us Are Dead | Official Trailer | Netflix

American Horror Story

Korku dizilerinin en önemli temsilcisi American Horror Story ile devam edelim. İlk sezonu 2011 yılında yayımlanan korku temalı dizi aslında bir antoloji serisi. Her sezonunda farklı bir hikayeyi konu alan yapım, bağımsız bir mini dizi serisi olarak tasarlandı. Evan Peters, Sarah Paulson ve Frances Conroy gibi başarılı oyuncuların yanı sıra Lady Gaga gibi popüler isimler de dizide yer aldı. Murder House, Coven, Asylum, Freak Show ve Hotel dizinin en sevilen sezonları arasında yer alıyor. Sürekli aynı hikayeyi izlemekten sıkılanlardansanız American Horror Story’e bir şans verebilirsiniz.

American Horror Story | Hotel trailer

Hannibal

Hannibal Lecter’ın kan donduran hikayesini konu alan Hannibal ile noktayı koyalım. 3. sezonu ile final yapan dizi, korku-gerilim türünün en sevilen yapımları arasına girmeyi başardı. Mads Mikkelson’ın Hannibal karakterine hayat verdiği dizide Hugh Dancy, Caroline Dhavernas ve Gillian Anderson gibi başarılı isimleri izledik. Dizinin konusu ise şöyle: Suçlularla empati kurma yeteneğine sahip olan FBI ajanı Will Graham’ın yolu psikiyatr Hannibal Lecter ile kesişir. Bir katil olduğundan habersiz bir şekilde Hannibal ile işbirliğine soyunan Will’in gerçekleri öğrenmesi ile asıl serüven başlar. Daha önce yemek pişirme sanatında uzman bir psikiyatr ile tanışmış mıydınız?

Hannibal - Netflix Trailer