MÜZİK

Kimler Geliyor? Bu Ara Neler Var? Etkinlik Rehberi!

Ülkemize gelen müzisyenlerin sayısı geçtiğimiz senelere göre hayli azaldı. Ama bu olumsuzluktan olumlu bir sonuç da çıktı sanki.  Zorlu PSM’nin Lokalize gibi istikrarlı konser serileri, sevdiğimiz grupların farklı projeleri bkz. Pentagram Akustik Konserleri, gibi kaliteli işlerle yerli müziğe de bakışımız değişti. Müzisyenler kendilerine çalacak daha çok sahne bulduklarını söylerlerken biz de daha önce gözden kaçırdığımız gruplarla tanışıyoruz. Yerli malı yurdun malı efendim :)

Ama bu yazıda yerlilerden ziyade yabancı sularda neler var konusuna eğilip sizi ters köşeye yatırmak istedik. Açıklanan festivallerde enteresan hangi isimler var, bu yaz kimleri dinleyeceğiz şöyle bir derleme yaparak takvimleri kontrol edelim mi?

Skye & Ross

Morcheeba grubunun soyadları Morcheeba olan Skye, Paul ve Ross kardeşlerden oluştuğunu biliyor muydunuz? Kardeşlerden Paul ayrılınca grup yoluna Skye & Ross olarak devam etmiş. Bu seneki Chill – Out Festival‘in programının gözden kaçırılmayacak gruplarından biri!

Bilet bak.🎤 

Skye | Ross - Light of Gold (Official Video)

Tony Allen

Nijeryalı caz davulcusu Tony Allen’ı en çok Damon Albarn ile yaptığı Go Back şarkısıyla tanıyoruz. Müziğinin özelliği Amerikan caz tarzını Afrika müzikleri Juju ve geleneksel Yoruba ezgileriyle harmanlaması. Okuyunca komplike gelse de dinleyince ne kadar da iyi geliyor! Bu konser de Chill – Out Festival’de!

Bilet bak.🎤 

Tony Allen - Go Back (feat. Damon Albarn) [Official Music Video] directed by Bernard Benant

Swans

No wave akımının bir parçası olarak kabul edilen Swans, dinlediğiniz hiç bir gruba benzemiyor. Kimisinin rock müziğin en saf hali olarak nitelediği grup keşfetmekten korkmayan, yeniliklere açık müzikseverlere hitap ediyor. Konser 16 Mayıs’ta Zorlu PSM’de!

Bilet bak.🎤 

Swans "A Little God in My Hands" (Live) (Rough Edit)

Emily Wells

Klasik müzik enstrümanları, elektronik bir altyapı, indie gruplarına yaraşır bir vokal. Hepsi bu genç müzisyende bir araya gelmiş. Oldboy’un yönetmeni Chan-wook Park’ın  2013 tarihli gerilim filmi Stoker’a yaptığı müziklerle bilinirliğini arttıran müzisyenin işleri Bates Motel dizisinde de kullanılmış. Kuşku götürmez bir yetenek olan Emily Wells konseri kaçırılmayacaklardan. 20 Nisan’da Zorlu PSM’de!

Bilet bak.🎤 

Emily Wells [at the Echo] - "Symphony #6: Fair the Well & the Requiem Mix"

Bokanté // Bill Laurance

Caz ve elektronik müziği birleştiren füzyon mutfağı Snarky Puppy’nin arkasındaki isimler Bill Laurance ve Michael League yeni projeleri Bokanté ile yine bol karışımlı bir müzik yapıyor. Led Zepplin tınılarından Afrika ezgilerine uzanan bu Caz bileşimini bütün müzik kimyagerlerine öneririz. İstanbul Caz Festivali’nin kaçırılmayacak konserlerinden sadece biri.

Bilet bak.🎤 

Fatoumata Diawara & Hindi Zahra

Vee Hindi Zahra! Ne zaman ülkemize gelse biletleri tükenen konserler veren benzersiz müzisyen bu defa  Afrika müziğinin son yıldızı Diawara ile aynı sahnede. Bu konseri de yine İstanbul Caz Festivali’nde izleyebilirsiniz.

Bilet bak.🎤 

Hindi Zahra - The Moon feat. House of Spirituals (Official video)

GoGo Penguin

GoGo Penguin caz, rock ve electronica tınılarını birleştiren bir modern caz üçlüsü. Daha evvel de caz festivallerinde sahnelerimize konuk olan grubu bu defa Babylon’da ağırlıyoruz.

Bilet bak.🎤 

GoGo Penguin - Weird Cat – Live at Union Chapel

Bunların dışında festival namına ne varsa hepsini bir sayfada topladık. Göz atmanızı tavsiye ederiz.

Festivallere kanca tak. 🎣