MÜZİK

Kenan Doğulu ve “İhtimaller”i

Türkiye’de güzel şeyler de oluyor. Mesela Kenan Doğulu Türkçe Pop’tan uzaklaşıp, caza yöneliyor.

Merakla beklediğimiz “İhtimaller” albümü, beklentilerimizi tam olarak karşıladı. Baştan söyleyelim, eğer Kenan Doğulu’yu “Çakkıdı” gibi hitleriyle sevdiyseniz bu albüm kulağınıza epey farklı gelecek.

Fakat güzel olan şu ki, “İhtimaller” eski Kenan Doğulu şarkılarının caz versiyonlarından oluşuyor. Böylece hem daha önceki sevenlerine hem de yeni dinleyicilere göz kırpıyor. Bu albümde, Türkiye’nin en iyi caz müzisyenleriyle çalıştığının altını çizelim.

Türkçe Pop’un janjanlı/tekrarcı sözlerinden, ağdalı kemanlarından ve nameli sözlerinden sıkılanlar için bu albüm yeni bir kapı aralıyor.

Şarkının klibi de en az albüm kadar yenilikçi olmuş. Ege sahillerinde ya da sahne ışıklarının altında cafcaflı bir klip beklemiyorduk. Tam da beklediğimiz gibi klas bir video geldi.

Türkiye’de caz müziğin yükselişe geçtiği bu dönemlerde belki de daha çok ismi caz söylerken dinleyeceğiz. Kim bilir?

Sonuç olarak, bu özel albüm Türkiye’deki bütün müzikseverleri kucaklayamayacak şüphesiz. Her yenilikçi hareket gibi bu da eleştirilecek. Ne olursa olsun, Kenan Doğulu’ya şans vermek ve “İhtimaller” albümünü canlı dinlemek gerekir.

En yakın konserleri şöyle: