MÜZİK

Sıla Nereye Biz Oraya: Türkiye Turnesi Durakları

Kafa, Acısa da Öldürmez, Aslan Gibi, Zor Sevdiğimden, Saki ve Afitap gibi hitlerin sahibi olan Sıla, Türkiye turnesinde!

Ünlü sanatçı Sıla Türkiye turnesinde! Sıla’nın Türkiye turnasındaki duraklarına geçmeden önce kariyer basamaklarını ve en sevilen şarkılarını mercek altına alalım.

‘’Sıla’’dan ‘’İmza’’ya: Her şey nasıl başladı?

Sıra dışı ses rengiyle milyonları etkileyen isim: Sıla Gençoğlu. Türkçe popun en yaratıcı isimlerinden biri olarak yıllardır sahneleri fetheden Sıla’nın yükselişi, azmin ve yeteneğin karşılığı aslında…

Sıla, müziğe olan tutkusunu henüz çocukken keşfeden şanslı ünlülerden. 1980 yılında Denizli’de doğan yetenekli sanatçı, müzikal yeteneğini şarkı söyleyerek ve enstrümanlarıyla vakit geçirerek geliştirdi. Müzisyen kimliğini kazanması ise ilk gerçek çıkışına, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezuniyetine uzanıyordu.

Başarılı sanatçı, ilk albümü “Sıla“yı 2007 yılında dinleyicilerle buluşturdu. İlk albümüyle müzik endüstrisine adım atan Sıla, özgün vokal tarzı ve söz yazarlığı becerisiyle dikkat çekti. Bir süre Kenan Doğulu’nun geri vokalliğini yapan Sıla’nın ilk albümünde Doğulu ile bir düet de yer alıyordu: …’dan Sonra.

Sila and Kenan Dogulu - ...dan sonra

Kenar Süsü ve Dön Demeyi Unuttum şarkıları ise sanatçının ilk hitleri arasına girdi. İşte ‘’Sıla’’ markası böyle doğdu.

Sıla’nın kariyerinde zirveye ulaşması uzun sürmedi. 2010 tarihli İmza albümü ile büyük bir çıkış yakalayan Sıla; Sevişmeden Uyumayalım, Yara Bende, Yoruldum, İnşallah ve Bana Biraz Renk Ver gibi parçalarıyla müzik listelerini alt üst etti. Albüm, eleştirmenler tarafından da büyük bir beğeni topladı. Öyle ki İmza albümünde yer alan neredeyse tüm şarkılar birer hit hâline geldi.

‘’Sana inandım, koştum, geldim

Dünde ne vardı, unuttum, geldim

Dünya yansın, koyverdim, bana biraz renk ver’’

Sila - Bana Biraz Renk Ver

Hitlerle Dolu Albümler, Listelerde Birincilikler

Sıla’nın kariyerindeki dönüm noktalarından biri de 2010 yılında yayımlanan “Konuşmadığımız Şeyler Var” isimli üçüncü stüdyo albümü. Albümde yer alan Acısı da Öldürmez, Kafa, Boş Yere, Tam da Bugün, Vur Kadehi Ustam ve Oluruna Bırak gibi şarkılar, bugün hâlâ müzik listelerine ilk sıralardan girmeyi başarıyor.

Sila - Oluruna Bırak

Konuşmadığımız Şeyler Var albümü Sıla’yı Türk pop müziğinin önde gelen isimlerinden biri hâline getirdi. Dinleyici kitlesi sadece Türkiye ile sınırlı kalmayan Sıla, uluslararası sahnede de büyük başarılara imza attı. Beşinci stüdyo albümü Vaveyla’da yer alan Aslan Gibi şarkısı ise büyük bir hit oldu.

Oldukça çalışkan bir sanatçı olan Sıla, 2014 tarihli Yeni Ay albümüyle yine sayısız hite ulaştı. Yabancı, Vaziyetler, Reverans, Yeter, Saki ve Tamam mıyız gibi şarkılarla müzik listelerini domine eden Sıla, Türkçe popun kraliçesi ilan edildi.

Sanatçı 2016’da ise Mürekkep ismini verdiği yedinci stüdyo albümünü dinleyicilerinin karşısına çıkardı. Bu albümde de Afitap, Yan Benimle, Münferit ve Can Dostum gibi milyonlara ulaşan parçalar yer alıyordu. Mürekkep albümü sanatçının yeni imajıyla da çok konuşulmuştu. Kıvırcık sarı saçlarıyla kamera karşısına geçen Sıla, müzik endüstrisinde bir ikon hâline geldi.

Türkçe Pop İkonu Sıla Türkiye Turnesinde!

2016’dan sonra müziğe yaklaşık 6 yıllık bir ara veren Sıla, Mayıs 2022’de ‘’Şarkıcı’’ isimli sekizinci stüdyo albümüyle geri döndü. 15 şarkılık albümün öne çıkan şarkıları arasında öpücük ve kurabiye, arz, kalksın uyuyanlar, sek ve velhasıl gibi başarılı şarkılar yer alıyor.

Sıla, hiç kuşkusuz Türkçe pop müziğinin en özgün sanatçılarından biri. Sanatçının çıkış yıllarından itibaren unutulmaz hitlerine imza attığı kariyer hayatı, müziğe olan bağlılığını ve yeteneğini gözler önüne seriyor. Sadece bir şarkıcı değil, aynı zamanda başarılı bir hikaye anlatıcı olan Sıla, müziğinin gücünü sevenleriyle paylaşmaya devam ediyor!

Size bir sürprizimiz var: Sevilen sanatçı Sıla’nın Instagram’da gerçekleşecek olan Harbiye Çift Bilet yarışmasının detaylarına aşağıdaki blogtan ulaşabilirsiniz!

Başarılı müzisyen; İstanbul’dan İzmir’e, Konya’dan Gaziantep’e uzanan geniş konser takvimiyle dinleyenlerini kucaklamaya hazırlanıyor. Sıla’nın güçlü sahne performansına tanık olmak için biletlerinizi çok geçmeden alın. Türkçe popun en güçlü sesi şehrinize geliyor. Tam da bugün işte o gündür!