YAŞAM

Motivasyonum Düştü Diyenler İçin Motivasyon Artıracak 10 Farklı Yol

Motivasyon kaynağınız olmaya geldik!

Yeni kararlar almak, sorumluluklarımızı yerine getirmek ya da adım atmak her zaman düşünüldüğü kadar kolay olmayabilir. Kimi zaman motivasyonumuzu kaybederek aynı heyecanı içimizde bulamayabiliriz. Peki yeniden başlamak ve motivasyonumuzu geri kazanmak için neler yapabiliriz? İşte uygulayabileceğiniz birkaç yöntem.

Zihninizi boşaltmaya hazır olun: Yürüyüş yapmak.

Çok fazla düşünmek ve nereden başlayacağımızı bilememek bazen işlerimizin aksamasına ve motivasyonumuzu kaybetmemize neden olabilir. Bu noktada durup derin bir nefes almak ve zihnimizi boşaltmak en iyi seçenek. Yürüyüşe çıkarak karmaşık zihninizi düzene sokabilir ve adım atmak için gereken motivasyonu yeniden kazanabilirsiniz. Yürüyüş yapmak ve oksijen almak fiziksel ve mental olarak zihninizi uyararak mantıklı düşünmenizi sağlayacaktır. Ardından yeniden işlerinizi rayına oturtabilirsiniz.

İlham veren Spotify çalma listelerimiz ile tanışın: Müzik dinlemek.

Müzik birçok şeyi tedavi ettiği gibi motivasyon kaybını da önler. Kendinizi müziğe bırakın ve küçük bir ara vererek adım atmak için güç toplayın. Neye ihtiyacınız olduğunu biliyorsanız sizin için birkaç çalma listesi önerebiliriz:

Zihninizi boşaltmak ve klasik müzik ile tazelenmek istiyorsanız Evgeny Grinko için hazırladığımız playlist’e göz atabilirsiniz.

https://open.spotify.com/playlist/7Ao4fK7mSNRSZVfJ52PVWP?si=cc6f34d8c89e48a1

Sakinleşmek ve müziğe kulak vermek her zaman iyi gelir. Hatta aşağıdaki çalma listesinde yer alan şarkıların stresi azalttığı kanıtlanmış. Mutlaka bir şans verin:

Enerji bularak motivasyon kazananlardansanız Yaz Konserleri listemiz tam da size göre. Sertab Erener, Kenan Doğulu ve Levent Yüksel’e eşlik ederek motivasyonunuzu yeniden kazanabilirsiniz. Çalma listesini aşağıya bırakıyoruz.

Sosyalleşmeyi ihmal etmeyin: Konsere gitmek.

Binlerce insan ile sevdiğiniz şarkılara eşlik etmek motivasyonunuzu ayaklarınıza getirecek. Nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız sizin için bir önerimiz olabilir.

Sevdiğiniz sanatçının şarkılarına canlı canlı eşlik ettiğinizde, keyfiniz mutlaka yerine gelecek. Kendinize uygun bir konser seçmek için tıklayın.

Kendinizle baş başa kalmanın en güzel hali: Yoga yapmak.

Motivasyon kaybı yaşamanızın en büyük sebebi kendinize kulak vermemeniz olabilir. Kendinize vakit ayırmak ve beklentilerinizi keşfedebilmek için yoga yapmayı deneyebilirsiniz.

Boğaz’da Yoga etkinliği ile ruhunuzu dinlemeye hazır olun! Sait Halim Paşa Yalısı’nın ev sahipliği yapacağı etkinlikte eğitmeniniz Duygu Erokan olacak. Vinyasa Yoga ile tanışmak ve etkinlik hakkında detaylı bilgi edinmek için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

İlham veren öykülere tanıklık edin: Film izlemek.

Yeniden işe koyulmak için bazen başkalarının hikayelerine kulak vermek isteyebiliriz. Bunun için ise en iyi yol hiç kuşkusuz ilham veren filmlere göz atmak. Küçük bir film gecesi düzenleyerek haftaya yeni biri olarak başlayabilirsiniz. İşte sizler için birkaç öneri:

Ölü Ozanlar Derneği, Umudunu Kaybetme, Whiplash ve Enigma. Bu eşsiz başarı hikayeleri ve usta oyuncuların unutulmaz performansları size ışık olacak.

Gün ışığının mucizevi etkisini keşfedin: Güne erken başlamak.

Gün ışığı ile yeterince vakit geçirmemek motivasyon kaybı yaşamanıza neden olabilir. Güne erken başlayarak gün ışığı ile bedeninizi ve ruhunuzu besleyebilirsiniz. Erken uyanmak depresyon gibi zihinsel sorunları önler ve fiziksel olarak güç kazanmanıza yardımcı olur. Enerjinizi ve motivasyonunuzu geri kazanmak için gün ışığının rehberliğine güvenebilirsiniz.

Zihninizde yeni hikayelere yer açın: Kitap okumak.

Karmaşık düşüncelerin ve sorumlulukların altında kaldığınızı hissettiğiniz oldu mu? Bazen kendimizden kaçarak zihnimize biraz zaman tanımamız gerekebilir. Bu noktada atılacak en iyi adımlardan biri kitaplara bir şans vermek. Victor Hugo’nun ölümsüz eseri Notre Dame’in Kamburu ile işlerinize biraz ara verebilirsiniz.

Bizden sizlere bir küçük öneri daha: Notre Dame’in Kamburu Müzikali, turneye devam ediyor. Kitabı okuduktan sonra bu eseri sahnede de izleyebilirsiniz. Sonbahar sezonunda ilham kaynağınız başarılı yazar Victor Hugo olacak. Etkinliğin detayları için tıklayın.

Gününüzü planlayın: Program yapmak.

Belirsizlik ve plansızlık gibi sorunlar kimi zaman yaşamımızı daha zor hale getirebilir. Atacağımız adımları planlamak ve haftalık bir programa sahip olmak motivasyonunuzu arttırarak çalışma saatlerinizi daha verimli hale getirecektir. Bir ajanda edinerek ilk adımı atabilir ve içinizdeki enerjiyi yeniden açığa çıkarabilirsiniz.

Tatlılara bir şans verin: İyi beslenmek.

İyi beslenmenin fiziksel sağlığın yanında mental sağlığımıza da iyi geldiği bilinen bir gerçek. Bu nedenle öğün atlamamak ve sağlıklı besinlere hayatınızda bir yer açmak isteyebilirsiniz. Ne demişler “Bir parça çikolatanın çözemeyeceği hiçbir şey yoktur.”

Sağlıklı yaşama adapte olurken kendinizi ödüllendirmeyi de unutmayın. EKS Mutfak Akademisi kapsamında düzenlenen Artizan Çikolata etkinliğine göz atmak isteyebilirsiniz. Beyoğlu Çikolatası ve Truffle yapımının püf noktalarını öğrenmek için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Daha verimli bir gün için yastığınıza sarılın: İyi uyumak.

Sıraladığımız tüm maddelerin istenen etkiyi vermesi yalnızca kaliteli uyku ile mümkündür. Yatak odanızı uyku için hazır hale getirerek ilk adımı atabilirsiniz. Vücudunuz, ihtiyacı olan uykuyu aldığında fiziksel ve mental açıdan çok daha dirençli hale gelir. Bu nedenle motivasyonunuzu yerine getirmeye uyku kalitenizi arttırarak başlayabilirsiniz.

Bunların dışında sizin de kendinize ait yöntemleriniz mutlaka vardır. Kimileri bitki yetiştirmekte huzur bulur, kimileri dans ederek motive olur. Her birimiz yoğun tempolar içindeyiz. Yapabileceğimiz en iyi şey kendimizi dinleyebilmek. Bize iyi gelecek şekilde ruhumuzu besleyebilmek. Farklı bakış açıları kazanmak için blogumuzu takip etmeyi ve bültenlerimize üye olmayı unutmayın.