YAŞAM

Madame Tussauds hakkında yanlış bilinen doğrular

2016'dan bu yana 70'den fazla ismin balmumu figürlerini ziyaretçilere sunan Madame Tussauds İstanbul hakkında muhtemelen yanlış bildiğiniz pek çok şey var. 

Madame Tussauds Biletleri için tıklayın.

Herkesi gülümsetecek sıra dışı bilgiler edinmek üzeresiniz. Hazırsanız saymaya başlayalım.

1- Madame Tussauds İstanbul’da figürlere dokunmak yasak.

Hayır, değil. Mesela hayranları tarafından defalarca öpülen Kıvanç Tatlıtuğ’dan yüzlerce kez ruj lekesi temizlenmiş.

2- İstanbul’daki merkezde sadece Türk ünlüler var.

Hayır. Türk isimlerin yanı sıra Albert Einstein, Steven Spielberg, Justin Bieber, Brad Pitt, Victoria Beckham, Madonna, Angelina Jolie, Mariliyn Monroe gibi onlarca dünya starı var.

3- Figürlerde değişiklik yapılmıyor.

Aksine değişim ve güncellik Madame Tussauds İstanbul için çok önemli. Örneğin Barcelona’dan Paris Saint-Germain’e transfer olan Neymar ve Real Madrid’den Juventus’a transfer olan Ronaldo’nun formaları yenilendi. 2017 yılında boşanan Brad Pitt ve Angelina Jolie’nin yüzükleri çıkarıldı, yan yana duran yıldızların yeri değiştirildi.

4- Figürlerin kıyafetlerini Madame Tussauds moda ekibi hazırlıyor.

Her zaman değil. Mesela Madame Tussauds İstanbul’daki figürler arasında Yaşar Kemal, Beren Saat, Tolga Çevik, Kıvanç Tatlıtuğ, Hidayet Türkoğlu, Arda Turan, Kerem Bursin gibi isimlerin kostümleri sanatçıların kendilerine ait.

5- Müzede figürlerle sadece fotoğraf çekebiliriz.

Hayır, bundan çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Madame Tussauds İstanbul ziyaretçilere interaktif bir deneyim sunuyor. Örneğin Mazhar Fuat Özkan’ın sahnesinde davul ya da gitar çalabilir, Murat Boz’un cep telefonuyla selfie çekebilir, Muhammed Ali’nin tartısında sikletini ölçebilirsiniz.

6- Figürler yılda bir kez bakıma alınıyor.

Bu kesinlikle yanlış bir bilgi. Hatta normal bir figür yılda 10 kez bakıma alınırken, genç kızların hayranlıkla boynuna sarıldığı Justin Bieber düzinelerce kez bakıma alındı.

7- Figürlerin saçları uzuyor.

O kadar da değil tabi. :) Fakat Audrey Hepburn’ün kuaförü yıldızın topuzunu yenilemek için her ay Madame Tussauds İstanbul’a geliyor. Beyonce’nin saçına haftada 2 kez maşa yapılıyor.