YAŞAM

Review

Keşfetmeniz Gereken Anime Serileri

Anime dünyası derya deniz olduğu için keşfetmeniz gereken anime serileri ile ucu sadece kendi zevkinize açılan bir yolculuğa davet ediyoruz sizi.

Keşfetmeniz gereken anime serileri yazısı ile, size daha önce binlerce defa önerilen Naruto, One Piece, Death Note gibi popüler serilerin dışına çıkmayı hedefliyoruz. Daha farklı zevklere hitap eden, kimisi sadece meraklısına güzel mayınlı bölge serilerle, izlemeseniz ayıp olacak klasikleri aynı yerde topluyoruz. Anime dünyası derya deniz olduğu için keşfetmeniz gereken anime serileri ile ucu sadece kendi zevkinize açılan bir yolculuğa davet ediyoruz sizi.

Nana

Bölüm sayısı : 47
Tür: Romantik Komedi, Müzik

Gerçeğe yakın, abartısız romantizmin yer aldığı animelerin sayısı azdır. Türün doğası gereği ilişkiler abartılır, duygular komik efektlerle görselleştikçe komikleşir. Aynı ismi taşıyan iki kadının ev arkadaşı olmasıyla başlayan Nana, hayatta farklı yönlere giden karakterlerine şefkatle yaklaşıyor. Domestik Nana gerçek aşkın peşinde koşarken, bir J-Rock grubunun solisti olan Rockstar Nana bağlanma sorunları yaşıyor. Her aşkın içinde bir hüzün arayan Japon romantizminin en kalitelisini bu seride bulabilirsiniz. Mendilleri hazırlayınız kızlar.

NANA Anime Trailer

 

Ergo Proxy

Bölüm sayısı : 23
Tür: Bilimkurgu, Gizem

İnsanlarla androidlerin bir arada yaşadığı bir gelecek zaman tasviri kuran Ergo Proxy, cyberpunk atmosferin hakkını sonuna kadar veren bir seri. Hikaye tanıdık aslında. Her şeyin tıkır tıkır çalıştığı sistemde bir yarık oluşuyor ve ajan Re|Mayer düzeni sağlamak için suçlunun peşine düşüyor. 2006 yapımı seri, karanlık renklerin arasından parlayan koyu mavi bakışlar, kim olduğunu her bölüm sorgulayan karakterler ve anlatılan dünyanın tekinsizliğiyle birçok sanatçıya ilham da vermiş. Bakınız aynı dönemin popüler gruplarından Evanescence’nin solisti Amy Lee ve Re|Mayer benzerliği.

Ergo Proxy Trailer

Serial Experiment Lain

Bölüm sayısı : 13
Tür: Bilimkurgu, Gizem

Elektrik tellerinin üzerinde konuşlanmış kargalar, karanlık bir odada bilgisayar ekranına sabitlenmiş donuk gözler ve sürekli değişen kimlikler SEL’in atmosferinin altın başlıkları. 1998 yapımı seri, online oyunların bu kadar hayatımıza girmediği bir dönemde, “sanalla gerçeği ayırt edemeyecek duruma gelirsek insan beynine neler olur?” sorusuna cevap arıyor.

Serial Experiments Lain Trailer

Cowboy Bebop

Bölüm sayısı : 26
Tür: Uzay Westerni, Macera

Boşboğaz dedektif, seksi arkadaş(sevgili?), asosyal bilgisayar dahisi… Bu karakterleri bir uzay gemisinin içine koyup, Bebop caz müziğini sonuna kadar kökleyin. Bakalım ortaya nasıl bir uzay western macerası çıkıyor? İzlediğiniz hiçbir şeye benzemeyen bu hınzır serinin mizahı yer yer fazla geldiğinde hemen bir duygusal hikayeyle dengeleniyor. Bünyeler ağlasın mı gülsün mü bilemiyor. İzleyin demek yetmiyor, tekrar tekrar izleyin…

Cowboy Bebop Official Trailer

 

Oruchuban Ebichu

Bölüm sayısı : 24
Tür: Komedi

Bu seri biraz mayınlı bölge. Animeler çok spesifik tarzlara ayrıldığı için tamamen Ecchi türünü sevene yönelik +18 bir anime. Ebuchi, Camambert peyniri canından çok seven (kelimenin gerçek anlamıyla), yalnız yaşayan 30 yaş üstü sahibine Master diyecek kadar bağlı bir hamster. Master işteyken evi alt üst eden hamsterın maceraları masumiyetten oldukça uzak. Mizah dozu da arşa yakın. Bu seriyi beğenirseniz benzerini bulmak konusunda kolay gelsin diyoruz. Çünkü türünün tek örneği denebilir!

Oruchuban Ebichu - Opening

Devilman Crybaby

Bölüm sayısı : 10
Tür: Aksiyon, Fantastik

Netflix’in anime serilerinin ilklerinden Devilman Crybaby sanat dizaynından, karmaşık karakterleri, gittikçe karmaşıklaşan hikayesi ve olay örgüsüyle son dönemin en iyi animelerinden. Aynı adlı 1972 tarihli seriyi modernleştiren hikay,e insanların içindeki kötülüklerin canavar formatında resmedildiği bir iyiler-kötüler savaşını anlatıyor. Canavarların insan görünümünde gezdiği metropolde onları durdurabilecek tek kişi var tabi ki: Devilman! Finalinde açık kalan ağzınızı kapatmakta zorlanacağınızı şimdiden garanti edebiliriz.

DEVILMAN crybaby | Trailer [HD] | Netflix

Attack On Titan

Bölüm sayısı : 59 – Devam ediyor.
Tür: Aksiyon, Fantastik

Hayatında animeye yer vermeyen çoğu insan bu seriyi izlemiştir. Titan adındaki dev canavarlardan korunmak için surlarla çevirdikleri bir şehirde yaşayan insanlar hikayenin başına dönmeye çalışıyor. Bu canavarlar nereden geldi? Neden insanları avlıyorlar? Titanın iyisi kötüsü olur mu? Bitmek bilmeyen aksiyonun içinde irdelenen bu sorular Japonya’nın dışarıya kapalı, kendisine uzak her şeyi yabancılaştıran kültürel sistemine de bir eleştiri gibi.

Attack On Titan: Trailer

 

Food Wars!: Shokugeki no Soma

Bölüm sayısı : 37
Tür: Macera, Komedi, Yemek

Sadece yemek yapmak, yemek yemek ve yiyeceklere olan sevgiyle ilgili bir anime türü olduğunu bilmiyorsanız Food Wars! algınızı genişletecek. Bir yemek akademisinde geçen hikaye genç şef adaylarının yemek yapma yarışmalarında verdikleri kıyasıya mücadeleyi anlatıyor. Sadece Japon mutfağı değil, bütün dünya lezzetlerine aynı heyecanla yaklaşan seri şu bölümde döner yapımına da yer veriyor. Kesinlikle aç karnına izlememeniz gereken animeyi severseniz bir de daha naif versiyonlarından Wakakozake’yi deneyin deriz.

Döner Animelere Konu Oldu