YAŞAM

İstanbul Müzik Festivali Beethoven’ı Anıyor!

Bu yıl 2-25 Haziran tarihleri arasında 48. İstanbul Müzik Festivali'ndeyiz.

Festival bu yıl, tüm dünyadaki müzik organizasyonlarıyla paralel olarak Beethoven’ın 250. doğum yılını kutluyor ve festival programı “Beethoven’ın Aydınlık Dünyası” teması etrafında kurgulanıyor. Bu kapsamda festivalde Beethoven’ın kültleşmiş eserleri ve besteciden esinlenen yeni projelerin yanı sıra yeni eser siparişleri de yer alıyor.

Açılış Konseri 2 Haziran’da!

Lütfi Kırdar’da gerçekleşecek açılış konserinde Tekfen Filarmoni Orkestrası ile birlikte 2019 Kraliçe Elisabeth Keman Yarışması’nı kazanan, 26 yaşındaki  Stella Chen’i dinleyeceğiz.

Yeni eser siparişi geleneği bu yıl da sürüyor!

İstanbul Müzik Festivali, bu yıl da sipariş ettiği üç yeni eserden ikisinin dünya prömiyerine, birinin ise Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapıyor. Dünya prömiyerini yapacak eserlerden ilki Besteci Turgay Erdener’in Pastoral Dokuzlu adlı eseri. Diğeri ise Hasan Uçarsu’nun “Toprak Sever İnsanları Birer Birer” adlı eseri. Peteris Vasks’ın bestelediği Yaylı Çalgılar Dörtlüsü No. 6’nın ise Türkiye prömiyeri festival kapsamında gerçekleştirilecek

Festivalden bir yenilik daha: bebeklere özel konser!

İspanyol topluluk La Petita Malumaluga’nın dünyaca ünlü projesi “Bebeklere Beatles” sadece bebekler için değil ebeveynler için de eğlenceli bir konser olacak. Bebeklere Beatles konserini 6 seans halinde 13 ve 14 Haziran tarihlerinde Zorlu PSM Sky Lounge’ta dinleyebilirsiniz.

Festival bu yıl da İdil Biret gibi klasik müziğin güçlü kadınlarının yanı sıra genç kadın müzisyenlere de alan sağlıyor ve klasik müzikte kadın gücüne vurgu yapıyor. Artık bir gelenek haline gelen Müzik Rotası konserleri ise bu yıl Büyükada’ya uzanıyor.

48. İstanbul Müzik Festivali’nin tüm rogramına web sitemizden ulaşabilir, biletlerinizi 10 Şubat’tan itibaren satın alabilirsiniz.

Festival biletleri ne zaman satışa çıkacak?

Siyah Lale Kart üyeleri 10 Şubat, Beyaz Lale Kart üyeleri 11 Şubat; Kırmızı, Sarı ve Turuncu Lale Kart üyeleri ise 12, 13, 14 Şubat tarihlerinde biletlerini öncelikli olarak satın alabilecek. Genel satış ise 15 Şubat Cumartesi günü 10.30’da başlayacak.