YAŞAM

7 Bölgemiz ve 7 Güzel Kamp Alanı

Her bölgemizden bir kamp yeri.

Doğa ile kucaklaşmayı sevenlerdenseniz unutulmaz bir kamp yolculuğuna hazır olun. Doğal güzellikleri ile herkesi kendine hayran bırakan ülkemizde kamp yapabileceğiniz pek çok alan bulunuyor. Deniz kıyıları, ormanlar ya da şehir manzaraları. Hayalinizdeki kamp alanını seçin ve yola çıkın. Karşınızda 7 güzel bölgemiz ve 7 kamp alanı. Dilerseniz macerayı, doğayı ve huzuru bir arada bulabileceğiniz kamp alanlarına ve ülkemizin birbirinden güzel bölgelerine daha yakından bakalım.

Kumköy Kilyos Kamp Alanı

Marmara Bölgesi dendiğinde aklımıza sadece şehir gürültüsü ve kalabalık gelir. Peki ya şehirden kaçmanın çok da zor olmadığını söylesek? Kumköy Kilyos Kamp Alanı, İstanbul’un Sarıyer ilçesine bağlı olan Kilyos’ta bulunuyor. Şehir merkezine yaklaşık 40 km uzaklıkta yer alan kamp alanı deniz keyfi ve kamp deneyimini bir arada sunuyor. Toplu taşıma araçları ile ulaşımın sağlanabildiği bölgede ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler de yer alıyor.

Kumköy Kilyon Kamp Alanı

Kula Peri Bacaları Kamp Alanı

Eşsiz doğa güzellikleri ile herkesi büyüleyen Ege Bölgesi’nde kamp yapabileceğiniz birçok alan mevcut. Kula Peri Bacaları Kamp Alanı ise bölgede yer alan en popüler kamp alanlarından biri. Kula Peri Bacaları, Manisa ilinin Kula ilçesine bağlı olan Yurtbaşı mevkisinde bulunuyor. Görülmeye değer bir doğa harikası olan Kula ilçesi, volkanik özellikli jeolojik yapıya sahip bir bölge. Koruma altına alınmış olan Kula Peri Bacaları’nın yakınlarında bulunan kamp alanı ise tabloyu andıran manzarası ile kampçılardan tam not alıyor.

Kula Peri Bacaları

Kleopatra Koyu Kamp Alanı

Akdeniz’in incisi Antalya’da kamp yapmak isterseniz ilk durağınız hiç kuşkusuz Kleopatra Koyu olmalı. Tekirova’ya 4 km mesafede bulunan koy, şehir merkezine ise 64 km uzaklıkta yer alıyor. Toplu taşıma ya da şahsi araçlarınızla ulaşım sağlayabileceğiniz Kleopatra Koyu, yeşil ve mavinin dans ettiği eşsiz bir bölge. Tertemiz plajı ile konuklarından tam not alan Kleopatra Koyu Kamp Alanı’nın çevresinde herhangi bir tesis bulunmuyor. Doğa ile baş başa kalmak ve denizin tadını çıkarmak istiyorsanız rotanızı Antalya’ya doğru çevirebilirsiniz.

Kleopatra Koyu

Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı Kamp Alanı

Başkente bir de bu gözle bakın. İç Anadolu Bölgesi’nde Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde yer alan Soğuksu Milli Parkı 1959 yılında kurulmuş özel bir park. Şehir merkezine 80 km uzaklıkta yer alan parkın içerisinde özel bir kamp alanı da bulunuyor. Volkanik bir bölge üzerinde yer alan Soğuksu Milli Parkı’nda sıcak ve soğuk su kaynakları yer alıyor. Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı Kamp Alanı bu özelliği ile kaplıca ve kamp deneyimini bir arada sunuyor.

Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı Girişi

Borçka Karagöl Tabiat Parkı Kamp Alanı

Yeşilin elli tonuna ev sahipliği yapan Karadeniz Bölgesi, kamp yapmak için tercih edebileceğiniz eşsiz bölgelerden biri. Serin havası, muhteşem doğası ve eşsiz lezzetleri ile kamp sevenlerin uğrak noktası olan Artvin ise Karadeniz’in en ünlü kamp alanlarının sahibi. Artvin’in Borçka ilçesinde yer alan Karagöl Tabiat Parkı’nı kamp yapmak için tercih edebilirsin. Gölün büyüleyici güzelliği ve huzur veren orman sesleri ile serin Karadeniz sabahlarına uyanmaya hazır olun.

Borçka Karagöl Tabiat Parkı

Ağrı Dağı Milli Parkı Kamp Alanı

Ağrı Dağı eteğinde uçan güvercin olmak yerine kamp yapabilirsiniz. Karşınızda eşsiz doğası ile büyüleyen Ağrı Dağı Milli Parkı. Dağcılıkla ilgileniyorsanız kamp yapmak için rotanızı kesinlikle Doğu Anadolu bölgemize çevirmelisiniz. Ağrı Dağı’nın çevresini saran Ağrı Dağı Milli Parkı içerisinde kamp yapabilir, ateş yakabilir ve doğanın sert koşulları ile baş başa kalabilirsiniz.

Ağrı Dağı Milli Parkı Kamp Alanı

Karasu Şelalesi Kamp Alanı

Tarihin ev sahipliği yaptığı sihirli şehir Mardin’de kamp yapmak ister misiniz? Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Mazıdağı’na bağlı Yücedağ’da yer alan Karasu Şelalesi unutulmaz bir kamp deneyimi için sizleri bekliyor. Mardin ve Diyarbakır il sınırında yer alan kamp alanında trekking turları, mangal alanları ve manzara seyir noktaları da bulunuyor. Tarihi dokusu ve doğal güzellikleri ile büyüleyen bölgeye ulaşım ise yalnızca özel araçlarla sağlanabiliyor.

Mazıdağı

Ülkemizin en çok ziyaret edilen kamp alanlarını sizler için listeledik. Doğa ile baş başa bir gece geçirmek ve yenilenmek için yapmanız gereken tek şey çantanızı toplamak ve yola çıkmak. Doğanın tadını çıkarırken ona iyi bakmayı da lütfen ihmal etmeyin. Olası yangın felaketlerinin önüne geçmek için bu mevsimde mümkün olduğunca ateş yakmayın, yakarsanız da ateşinizi söndürdüğünüzden emin olun ve çöplerinizi mutlaka toplayın. Sonra mı? Doğanın ev sahipliği karşısında sizler de şaşıracaksınız.

Kamp tercihini festivallerden yana kullanmak istiyorsan festival rehberimiz seni bekliyor.