Sanat

Bu Oyunu İzlemelisiniz: Beyaz

İki kız kardeşin annelerinin ölüm döşeğinde, aynı çatı altında buluşmaları etrafında şekillenen olayları anlatan Beyaz sezonun ilgi gören oyunlarından.

Beyaz biletleri

İki kız kardeşin annelerinin ölüm döşeğinde, aynı çatı altında buluşmaları etrafında şekillenen olayları anlatan Beyaz sezonun ilgi gören oyunlarından. Tiyatro sahnesinde görmeyi özlediğimiz  Derya Alabora ve son dönemde hep başarılı yapımlarda izlediğimiz Deniz Çakır başrollerde yer alıyor. Birisi hayatını evine ve ailesine adamış, yaşamanın diğer olasılıklarını düşünmediğinden  endişeli, diğeri de seçenekler arasından kendine uygun olanı seçememiş, iş peşinde koşan bir oyuncu. Söz konusu ölüm olunca geçmiş ortaya dökülüyor ve ikilinin ailesiyle olan ilişkileri, babalarına kızgınlıkları, annelerini anladıkları, anlamadıkları noktalar bazen sinir krizleriyle, bazen tatlı tatlı dokundurmalarla masaya dökülüyor.

Aslında her ölümün aynı olan yanına dokunuyor biraz oyun. Annelerinin acılar içindeki hasta bedeninin görüntüsü beyaz dekora yansırken, hayatta kalanlar olarak her şeye alışabiliyor olmanın acısını yaşıyor iki kızkardeş. Herkes ölüyor ve geri kalanlar yaşamaya devam ediyor, hayat hiç bir zaman durmuyor. İlkbahar, yaz, sonbahar, kış sekteye uğramadan devam ediyor.

 

 

İki oyuncunun aralarındaki kimya oyun daha fazla sahnelendikçe daha iyi oturacak gibi. Ama farklı ekollerden gelen iki başarılı kadını yan yana görmek oyunun en güçlü yanı. Oyunculukların yanında tabi ki atmosferin de büyük önemi var. Çünkü oyunun büyük çoğunluğu iç hesaplaşmalarla geçiyor. Burada ışık ve video kullanımında oldukça modern bir sahne yönetimi var. Gözlerimiz adeta kamera olup neye odaklanacağını hemen algılıyor bu ahnek içinde.

Güçlü oyunculuklarla, yaşamak üzerine sormaya bıkmadığımız cevapsız soruları biraz daha düşünmek için Beyaz’ı izleyebilirsiniz.

Beyaz oyununa bilet almak için tıklayın.