Röportaj

Bu Gösteriyi İzlemelisiniz!

 Ece Ercan muzip bir tavırla merdivenlerden inerek sahneye çıkıyor. Birkaç ısınma turundan sonra bu çekingen görünümlü, sempatik kadının birçok komedyenden çok daha cüretkar espriler yapıyor olmasındaki zıtlık herkesi etkisine alıyor. Anlattığı karakterlere kolayca bürünebilen yapısıyla anneannesinin ağzından “Satıp satıp yediler, satıp satıp yediler” dediğinde artık salonu avucuna almış vaziyette. Yani evet, “güldürüyor mu?” diye soruyorsanız cevabım kocaman bir “Evet”!

“Kadınlar Venüs’ten Erkekler Mars’tan” tarzı esprileri seven biri değilimdir. Çok iyi yapılmadığı müddetçe bence kolaycı bir mizah anlayışıdır. Ece’nin farkı bu konuda espriler yaparken hem Naciye Teyze’ye hem “boyu devrilesice “Sadi Abi’ye eşit göndermeler yapmasında.

Gösteri sonrasında kuliste Ece Ercan’dan ilk duymak istediğim stand –up yapmaya nasıl karar verdiğiydi. (Bence çok cesurca bir karar!) Oyunculuk eğitimi alırken Türkiye’deki meddahlık geleneği ve mizah üzerine hazırladığı tez için hocalarına oynamak üzere bir metin yazmış. Sonrasında bu metni arkadaşlarına da anlatınca aldığı tepkiler başarılı olmuş ve CMYLMZ Fikir Sanat’ın desteğiyle de gösteriyi sahnelemeye karar vermiş.  “Anlattıklarımın çoğu gerçek hayatımdan hikayeler.”

ece2

Seyirciler kimi zaman sert atışmalara girebiliyor dediğimde “Hiç öyle kötü niyetli bir seyirci olmadı. Sadece sohbet ortamı gibi olduğundan bazen ben birşeyden bahsederken dayanamayıp yorumda bulunanlar oluyor” diyor. Ne güzel, seyircileri Ece Ercan’ı seviyor demek ki :)

Ece Ercan kimlere gülüyor derseniz liste Cem Yılmaz, Ata Demirer, Yılmaz Erdoğan’dan George Carlin, Sarah Silverman, Dylan Moran, Laurie Elliott’a kadar uzuyor. Anlaşılan tabularla derdi olan komedyenleri seviyor genç oyuncu.

Bence stand – up gösterileriyle ilgili bütün önyargılarınızı bir kenara bırakın (itiraf edelim hepimizde “komik midir acaba?” endişesi oluyor) ve Ece Ercan’ı sahnede izleyin. Masalara vura vura gülerken bana teşekkür edeceksiniz :)