Sanat

Plazalardan sahnelere: Kaan Sekban ile Saçmalar

Genç ve başarılı komedyen Kaan Sekban, sevilen konsepti Saçmalar ile sezon boyunca sahnelerde!

10 yıllık kurumsal hayatın ardından sanat dünyasına atılan ve beyaz yaka kimliğini bırakan Kaan Sekban, kariyeri boyunca çok badireler atlatmış. Plaza hayatı, 9/5 çalışmanın zorlukları, sosyal medya…

Kısacası Sekban’ın bizlere anlatacak çok hikâyesi var. Dinlemeye hazır mısınız?

Kaan Sekban’ın kariyer öyküsü

Ocak 1983, İstanbul doğumlu olan Kaan Sekban, Türk komedyen ve sunucu kimlikleriyle tanınıyor.

Lisans ve yüksek lisans eğitimlerini başarıyla tamamlayan Sekban, mezuniyetinin ardından 10 yıl boyunca bir bankada beyaz yakalı olarak çalıştı. Beklediği terfiyi alamayan oyuncu, bir süre oyunculuk atölyelerine katılarak eğitim aldı ve ilk çıkışını bir müzikalde yer alarak gerçekleştirdi.

Bu süreçte evinde skeçler kaleme alan ve bunları sosyal medyada paylaşmaya başlayan Sekban’ın mizah anlayışı çok sevildi. Bir yandan yazarlık kariyerine de adım atan başarılı sanatçı, ilk kitabı ‘’Tebrikler Kovuldunuz!’’u Haziran 2017’de okurlarıyla buluşturdu.

Sekban, kaleminin kuvvetini bu kitapla kanıtladı, öyle ki ilk eseriyle ‘’Yılın en iyi liderlik kitabı’’ etiketini kazandı. Sanatçı ikinci kitabı olan Küçük Ünlü Uyumu’nu ise 2023’te yayımladı.

Yeni nesil stand-up kültürü ve Sekban’ın sahne macerası

Sosyal medyada paylaştığı kısa videolardan tanıdığımız Kaan Sekban, kurumsal hayatın zincirlerinden kurtulduktan sonra sahne performansları dünyasına atıldı.

İtalya’da Bir Yaz Gecesi Rüyası operası ve İstanbulname müzikali projelerinde rol aldıktan sonra kendi stand-up gösterisini yazan Sekban, Saçmalar ismini verdiği gösterisini ilk olarak evinden yayımlamaya başladı.

Kaan Sekban Saçmalar 33. Bölüm - 06 Mart 2017 /Asli Inandik Özel

Daha sonra Saçmalar’ı tek kişilik sahne gösterisi olarak sahneye taşıyan sanatçı, ‘’Yakam Beyaz Beynim Ayaz’’ skeçleriyle özellikle plaza dünyasında tanınan bir isim oldu.

Kaan Sekban Saçmalar

2017’den bu yana Saçmalar konseptini sürdüren ve her sezonda eklediği yeni hikâyelerle seyirci karşısına çıkan Sekban, 2024 sezonunda da sahnede olacak.

İşte yaklaşan gösteriler:

  • 17 Mayıs: Ata Sahne, TED Ankara Koleji Sahne Sanatları ve Gösteri Merkezi, Ankara
  • 28 Mayıs: Mezitli Kültür Merkezi, Mersin
  • 3 Haziran: 01 Burda PGM Sahne, Adana 
  • 27 Haziran: Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu, İzmir

Plaza ve beyaz yaka komedisini 10 yıllık bir tecrübeden dinlemek için Saçmalar’a davetlisiniz.

Vakit kaybetmeden biletlerinizi alın!