Sanat

John Patrick’in Kalemi Suha Uygar ile Buluşuyor: Tatlı Kaçık Sahnede!

John Patrick’in kaleminden çıkan Tatlı Kaçık, tiyatro sahnesine taşınıyor...

Genel sanat yönetmenliği koltuğunda Suha Uygur‘un yer aldığı ve Naşit Özcan‘ın yönettiği tiyatro oyunu, kış boyunca sahnede olacak!

O halde gelin, oyunun perde arkasında küçük bir tura çıkalım…

“Tatlı Kaçık” ne anlatıyor?

Davetsiz misafirler her şeyi altüst edebilir mi?

Mr. Tanner ve Opal‘ın birlikte yaşadığı küçük evleri, üç misafirin kapılarını çalmasıyla beklenmedik şekilde tepetaklak olur. Çöp toplayarak geçimini sağlayan ve evrendeki her şeye sonsuz bir sevgiyle bağlılık duyan Opal, kendini Mr. Tanner’ın da içerisinde yer aldığı bir dizi problemin içerisinde bulur.

Gloria, Sol ve Brad isimli bu davetsiz misafirler, kendi hikâyelerini yazmak için Opal’ın küçük inine giriş yapar. Opal, kendi kendine yetebildiği mütevazı bir hayat yaşasa da aslında yalnızdır. Bu yüzden davetsiz misafirleri hayatına kabul etmek onun için hiç de zor olmaz. İyi niyetle kapısındaki davetsiz misafirleri evine kabul eden Opal, onları sonsuz bir sevgiyle kucaklar.

Peki ya Sol, Brad ve Gloria? Onlar için sevgilerini paylaşmak, Opal’ın yapabildiği kadar kolay olmayacaktır.

Bir metafor olarak ‘’Opal’’

Tatlı Kaçık’ın ana karakteri Opal, aslında göründüğünden çok daha fazlası olabilir mi? Oyunun yönetmeni Naşit Özcan, insanların birbirinden uzak durduğu, kazanmak mevzubahis olduğunda türlü hırsların devreye girdiği, rekabetin hiç olmadığı kadar hissedildiği günümüz dünyasında tek bir değeri merkeze alıyor: İyilik.

Opal yani iyilik, hikâye boyunca dünyada yaşanan tüm bu olumsuzluklara tek başına göğüs germeye çalışıyor. İçinde barındırdığı sonsuz şefkat ve sevgi, ayaklar altında ezilen iyilik dürtüsünü canlandırmaya yetebilecek mi?

Opal’ın bizlere neyi çağrıştırdığı da temsil ettiği değer kadar önemli aslında. Adını oldukça değerli bir maden opaldan alan karakterimiz, tıpkı onun gibi benzersiz ve özel. Bu yüzden başına gelebilecek her türlü kötülüğe karşı korunması gerekiyor. İzleyici ise hikâyenin işte tam da bu noktasında şu önemli soruyla karşı karşıya geliyor: Servetin ve onun getirdiği hırs ve kötülükler bütününün karşısında iyilik, her şeyi yenebilir mi? Cevaplar Tatlı Kaçık’ta!

Tatlı Kaçık’ın sahne arkası

John Patrick’in kaleme aldığı Tatlı Kaçık, Ahmet Levendoğlu ve Hasan Levendoğlu tarafından Türkçeye çevrildi. Yönetmenliğini Naşit Özcan’ın yaptığı oyunun yardımcı yönetmen koltuğunda ise Özge Midilli oturuyor. Genel sanat yönetmenliğini Suha Uygur’un yaptığı tiyatro oyununun yapımcısı ise Filiz Uygur. Oyunun müzikleri Emrah Can Yaylı’nın sahne ve kostüm tasarımı Almila Altınsoy’un, ışık tasarımı ise Özcan Çelik‘in ellerinden çıkıyor.

Toplamda 100 dakika süren bu 2 perdelik oyunun oyuncu kadrosu ise bir hayli güçlü. Opal rolünde Ayşe Kökçü, Gloria rolünde Sidal Damar, Brad rolünde Giray Ayla, Sol rolünde Murat Akçay, doktor rolünde Murat İlgar ve polis rolünde Uğur Ercan yer alıyor. Hikâyenin 12 yaş ve üzeri izleyici kitlesine uygun olduğunu da belirtelim.

“Tatlı Kaçık” kış sezonu için hazır! 

2024 kış sezonunda izleyebileceğiniz en ilginç tiyatro oyunu ile karşınızdayız. Tatlı Kaçık artık sahnelerde! Oyunun ziyaret edeceği duraklar ise şöyle:

  • 6 Şubat: Trump Sahne, İstanbul
  • 17 Şubat: Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi, İstanbul
  • 20-21 Şubat: Yenimahalle Belediyesi 4 Mevsim Tiyatro Salonu, Ankara
  • 22 Şubat: Panora Sanat Merkezi, Ankara
  • 24 Mart: Ankara Sanat Tiyatrosu

Sizce iyilik bu savaştan galip gelebilecek mi? Cevabı öğrenmek için biletlerinizi almayı unutmayın!