Sanat

İstanbul İçin Filmekimi Vakti!

Filmekimi sanki bu sene daha bir sinefillere hitap ediyor. Bu filmlerden çok azını vizyonda görebiliriz o yüzden listelerinizi ona göre ayarlayıp izleyici ayarlarınızı “keşif” konumuna almanızı tavsiye ederiz.

 

Slow West

Western türünün son yıllarda yeniden popülerleşmeye başladığını görüyoruz. Slow West de modern western denebilecek türden bir ilk film. Yönetmeni keşfetmek ve Michael Fassbender’ı kovboy rolünde görmek için izlenir.

 

Slow West Official Trailer #1 (2015) - Michael Fassbender Western Thriller HD

A Perfect Day

Hayat sizi üzdüğünde, sisteme lanet ettiğinizde Güneşli Pazartesiler’i izleyip kendinizi her seferinde iyi hissediyor musunuz? Fernando León de Aranoa yine sakinleştirici ama kesinlikle kafa boşaltıcı olmayan bir filme imza atmış gibi gözüküyor.

A Perfect Day - Trailer

Rams

İzlanda’dan sıcacık bir film desem inanır mısınızJ Birbirini yeni tanıyan iki kardeşin hikayesini tatlı Baltık mizahıyla anlatan Rams keşiflerden olabilir.

Rams / Hrútar by Grímur Hákonarson - Trailer - Un Cannes Certain Regard 2015 winner

 

The Lobster

Köpek Dişi ile farklı sinema izleme deneyimlerine açık izleyicileri şaşkına çeviren Yorgos Lanthimos bu sefer bilimkurgu atmosferlerine el atmış. Colin Farrell, Rachel Weisz gibi ünlü oyuncular alıyor, bakalım yönetmen bu filmde de özgün anlatımını koruyor mu?

 

Colin Farrell looks for love in The Lobster | Film4 Trailer

 

The Witch

Eli yüzü düzgün bir cadı filmi izlemeyeli ne kadar olmuştu? Fragmana bakılırsa The Witch korkuseverleri tatmin edecek gibi.

 

The Witch | Official Trailer HD | A24

 

El Club

Katolik kilisesinde cinsel taciz suçlamalarından yola çıkarak inanç sistemiyle ilgili hikayeye imza atan yönetmen Pablo Larrain’ın politik söyleminin bu filmde çok daha ön planda olduğu söyleniyor. Senenin en iyisi listelerinde görmeden önce bir izleyelim bakalım.

Trailer Oficial "El Club". Ya está en cines.

 

Coin Locker Girl

Kore sineması festivallerdeki ağırlığını biraz kaybetmiş gibi görünüyor. Kore kontenjanından eğlenceli bir macera filmi izlemek istiyorsanız Coin Locker Girl sizin filminiz.

 

Baskın

Artık kendine has bir alt türe dönüşen cinli korku filmlerimize bir yenisi daha eklenmedi! Baskın içinden dua geçmeyen ilk korku filmimiz olabilir! Sırf bu sebepten ilgiye değer.

Baskin Official Trailer 1 (2015) - Muharrem Bayrak, Mehmet Akif Budak Movie HD

 

Umimachi Diary

Hirokazu Koreeda, Nobody Cares ile tek başına kalan küçük çocukların dünyasını merakla izletmişti bize. Bu sefer mutlu mesut gibi gözüken bir ailenin hikayesi anlatılıyor ama artık altından kaç tane trajedi çıkar bilmem.

 

Youth

Fellini’den beri böyle şaşalı İtalyan filmi izlemedim dedirttiren La Grande Bellezza’yı seyredeli fazla zaman olmadı. Yine olgunluk dönemlerinde hayattan zevk almak, unu eleyip eleği duvara asmadan yaşamak üzerine destansı bir film gibi gözüküyor Youth.

 

Microbe and Gasoline

Michel Gondry’nin masallarına her şeyden çok ihtiyacımız var. Konuya bakar mısınız? İki arkadaş Fransa’dan bir yolculuğa çıkıyor. Bu kadarı bana yeter akbilimi doldurup, biletimi aldım bile.

 

Nahıd

Cannes’da Gelecek Vaad Eden Film Ödülü alan Nahıd İranlı kadın yönetmen İda Panahandeh’in ilk filmi. İran’daki boşanmış kadınların çocukların velayeti ve hülle nikâhı gibi sorunlarını ele alan öncü bir film  olarak değerlendiriyor.

 

Cemetery Of Splendour

Taylandlı yönetmen Apichatpong Weerasethakul sadece festivallerde karşılaşabildiğimiz bir isim. Uykusuzluk, garip rüyalar, hallüsilasyonlarla bezeli hikayesiyle meditasyon etkisi yaratan bir deneyim sunuyor.

 

CEMETERY OF SPLENDOUR Trailer | Festival 2015