Sanat

İlelebet… Bir Atatürk Hikayesi Türkiye Turnesinde!

Hilmi Zafer Şahin'in yazdığı İlelebet oyunu izleyiciyi Atatürk'ün hayatına farklı bir bakış açısıyla bakmaya davet ediyor.

İlelebet Turne Tarihleri

Herkes tarafından bilinen ve sevilen bir Atatürk var. Tanıdığımız ve  tanıdığımızı düşündüğümüz bir Atatürk. Bir de insana, hayvana, doğaya ve dünyaya dair her şeye duyarlı bir Atatürk, bir “insan” var. Hilmi Zafer Şahin’in yazdığı İlelebet oyunu izleyiciyi Atatürk’ün hayatına farklı bir bakış açısıyla bakmaya davet ediyor.

Biraderler Yapım prodüksiyon tarafından sahnelenen tek kişilik oyunda bu büyük rolü Biraderler Kabaret’ten de tanıdığımız Arda Aydın canlandırıyor. Birçok esere konu olmuş bu kadar büyük bir figürü canlandırırken rolüne hangi bakış açısıyla hazırlandığı sorusuna şöyle cevap veriyor: “Atatürk her türlü zorlayıcı koşula rağmen iyi kalabilmiş bir insan. Kendi zamanında devlet adamlığından çekilip bir çiftliğe yerleşebiliyor olsaydı eminim ki iki sene sonra onu toprakla uğraşırken, bir çiçeği severken görecekti insanlar. Öyle mutlu olduğunu düşündüğüm, gördüğüm, okuduğumdan, duyduğumdan bildiğim biri. O yoksunluğun içerisinde ekmeğini taştan da değil, topraktan çıkarmış bir insan.”

İlelebet’in kostüm tasarımını özgün işçilikle zamansız kıyafet ve aksesuarlar yaratan Arzu Kaprol üstlenmiş. Sahne Tasarımı Serna Arıcılar’a, Işık Tasarımı Murat Selçuk’a, oyunun müzikleri son dönemin başarılı kompozitör ve bestecisi Orçun Tekelioğlu’na ait.

An itibariyle turnede olan oyunun şu anda satışta olan tarihleri:

18 Eylül Çarşamba – Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu / Antalya

19 Eylül Perşembe – Orhan Kemal Kültür Merkezi / Adana

25 Eylül Çarşamba – Tepebaşı Belediyesi Eskişehir Zübeyde Hanım Kültür Merkezi / Eskişehir

12 Ekim Cumartesi – Tepebaşı Belediyesi Eskişehir Zübeyde Hanım Kültür Merkezi