Sanat

Zamansız Bir Dans Gösterisi: Dansın Ritmi

Birçok kültüre ait dans figürlerinin, eşsiz bir uyumla sahnelere taşınması: Dansın Ritmi

Geçmişten günümüze uzanan eşsiz dans gösterisi, Hodjapasha’da sevenleriyle buluşmaya devam ediyor.

Osmanlı’dan Anadolu’ya birçok yörenin geleneksel danslarını modern bir koreografiyle sunan Dansın Ritmi, birbirinden farklı, rengarenk kostümleri ile izleyenler için adeta görsel bir şölen.

Dansın Ritmi hakkında ki bütün detaylar burada!

“Dansın Ritmi”

Dansın Ritmi, başta Osmanlı olmak üzere Anadolu’nun farklı bölgelerinin danslarını harmanlayarak çağdaş bir koreografi ile sunuyor. Özellikle egzotik bir geleneksel dans olan Osmanlı saray dansı yani harem dansı koreografide önemli bir yere sahip.

Gösterinin İçinde Yer Alan Dans Şovları;

Osmanlı Saray dansı – Yelpaze
Ege Bölgesi Zeybek Dansları  
Trakya Bölgesi Roman Dansları
Solo Şaman Dansı – Blacklight
Doğu Anadolu Halay Dansları
Solo Oryantal Şov
Grup Oryantal  Şov – Şamdan
Solo Etek Dansı
Balkan Bölgesi Dansları
Solo Darbuka ile Oryantal Şov
Ritim Şov
Karadeniz Bölgesi Horon Dansları

Programın akışında da görüldüğü üzere gösteride oryantal şov büyük yer kaplıyor. Peki neden?

Bilinen en eski danslardan olan oryantal, ne kadar Orta Doğu dansı olarak kabul edilse de orijinalinde antik çağa dayanır. Geleneksel olarak yalınayak yapılan bir dans olmasının sebebi, dansçının Toprak Ana’yla direkt temasının asla kesilmemesine dayanmaktadır.

Oryantal, Batı danslarının aksine adıma değil kaslara dayalı bir dans olduğundan adımlar çok narindir ve toprakla olan temas daima korunur. İnanç ve erotizmi bir arada bulundurduğundan zaman içinde hor görülüp aşağılanmış.

Oryantal, solo yapılan bir dans olduğundan grup danslara göre daha fazla konsantrasyon ve disiplinli çalışma gerektiriyor. Bütün odak bir bedende toplandığından figürlerde hata yapıldığında hemen fark ediliyor.

Hodjapasha

Hocapaşa Kültür Merkezi, bilinen adıyla Hodjapasha, 540 yıllık geçmişe sahip İstanbul’un en etkileyici ve en çok ziyaret edilen mekanlarından biri.

Fatih Sultan Mehmet’in veziri Hoca Sinan Paşa tarafından 1470 yılında yaptırılan merkez, Türk kültürünü en iyi yansıtan yerlerden biri. Birçok etkinliğe ev sahipliği yapan tarihi mekan, yerli ve yabancı turistlerin her zaman ilgi odağı.

360 derece özel görsel efektlerle zenginleştirilen Dansın Ritmi’ni Hodjapasha’nın büyüleyici atmosferinde seyretmek için hemen biletinizi alın.