Sanat

Azerbaycan Devlet Halk Dansları Topluluğu, 36 yıl aradan sonra yeniden Harbiye’de!

1970’ten bu yana Azerbaycan müziğini ve kültürünü temsil eden Azerbaycan Devlet Halk Dansları Topluluğu, Harbiye’ye dönüyor!

Azerbaycan Devlet Halk Dansları Topluluğu; benzersiz koreografileri, yöresel müzikleri ve dev kadrosuyla Azerbaycan kültürünü başarıyla taşımaya devam ediyor.

Ayrıca topluluk, Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri sıralamasında ilk üçte yer alıyor. Etkileyici sahne performanslarıyla uluslararası başarılara imza atan dans topluluğu, uzun bir aranın ardından Türkiye’ye geliyor!

İşte aradığınız tüm detaylar…

Azerbaycan Devlet Halk Dansları Topluluğu’nun tarihi

Azerbaycan Devlet Halk Dansları Topluluğu, sunduğu görsel şölen ve çeşitlilik ile ulusal dans kültürünü korumayı başararak yabancı ülkelerde de popüler hâle geldi!

1970 yılında Alibaba Abdullayev tarafından kurulan topluluk, bugüne dek 60’tan fazla ülkede performans sergiledi.

2018’de başkanlık koltuğuna Halk sanatçısı Halilzade Rufat’ın oturmasıyla faaliyetlerine hız kesmeden devam eden halk dansları topluluğu, pek çok ülkede altın madalyaya layık görüldü. Ulusal kültürün gelişmesi ve dünyaya yayılması konusunda büyük çabalar sarp eden oluşum, 1991’de Azerbaycan’ın şeref madalyası ile onurlandırıldı.

Oldukça geniş bir repertuara sahip olan dans ekibi, birçok başarılı halk sanatçısının bestelerini, koreografilerinde kullandı. Üzeyir Hacıbeyli, Emin Sabitoğlu, Tevfik Guliyev ve Said Rustamov ise bu isimlerden sadece bazıları.

Sahnenin ardındakiler

Azerbaycan Devlet Halk Dansları Topluluğu, uzun yıllar boyunca bale ustası ve SSCB Halk Sanatçısı olan Leyla Bekirova ve Cumhuriyet Halk Sanatçısı Alibaba Abdullayev tarafından yönetildi. Topluluk 1984 yılında ise Azerbaycan Halk Sanatçısı Afag Malikova tarafından yönetilmeye başladı.

Kariyeri boyunca Azerbaycan Devlet Halk Dansları Topluluğu’nu geliştirmek ve uluslararası arenada tanınırlığını artırmak için çalışan Malikova, topluluğu global sahnelere taşıdı. Azerbaycan milli dansını tüm dünyaya tanıtmayı başaran sanatçı, profesyonel sahne sanatlarını kucaklayan bir nesil yetiştirdi. 2001 yılında ise Zafer Nişanı ile ödüllendirildi.

Topluluk ise Azerbaycan milli kültürünü geliştirmek üzere verdiği hizmetler karşılığında ‘’Onur Takımı’’ ünvanını aldı.

Azerbaycan Devlet Halk Dansları Topluluğu’nun unutulmaz performansları

Azerbaycan Dovlet Reqs Ansamblı, sergiledikleri büyüleyici performanslarla milli Azerbaycan ezgilerini ve dansını tüm dünyaya tanıtmayı başardı. Topluluğun sahip olduğu disiplin ve hazırlık süreci ise sahnedeki unutulmaz anların kaynağı aslında.

Azərbaycan Dövlət Rəqs Ansamblı

Topluluğun, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin 100. yılı için düzenlenen özel konserde sergilediği performans ise hâlâ akıllarda. Bu unutulmaz performans için Bakü Kristal Salon’a ışınlanıyoruz.

Azərbaycan Dövlət Rəqs Ansamblı - "İgidlər" rəqsi

‘’Benim Azerbaycan’ım’’ isimli dans süiti ise topluluğun en sevilen performansları arasında yer alıyor.

Сюита «Мой Азербайджан»

Azerbaycan Devlet Halk Dansları Topluluğu Harbiye’de!

Azerbaycan Devlet Halk Dansları Topluluğu, 36 yıl aradan sonra Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu sahnesine geri dönüyor…

26 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek olan gösteride, topluluğun en sevilen dans koreografileri, Azerbaycan’ı milli ezgileriyle buluşacak.

Bu muhteşem performansı canlı izlemek için biletlerinizi şimdiden almayı unutmayın.