MÜZİK

Türkiye’ye İlk Ziyaretini Gerçekleştirecek Olan Kaleo Hakkında Bilinmesi Gerekenler

KALEO ilk kez İstanbul’da!

Ülkemizdeki ilk konserlerini gerçekleştirecek olan Kaleo için nefesler tutuldu. Konser günü yaklaşırken grubun kariyer yolculuğunu keşfetmeye ne dersin? Odağımız başarılı rock grubu Kaleo’da!

Cover ile başlayan müzik yolculuğu

2012 yılında Mosfellsbær’de kurulan Kaleo 4 yetenekli müzisyenden oluşuyor. Vokalde Jökull Júlíusson, gitarda Rubin Pollock, klavyede Daníel Ægir Kristjánsson ve davulda Davíð Antonsson.

Grup, 2013 yılında yayımladıkları Kaleo isimli albümleri ile büyük bir çıkış yakaladı. Vor í Vaglaskógi isimli coverlarıyla ise liste başarılarının ilk adımları atıldı. Ünlü televizyon dizilerinde kullanılan şarkı, grubu İzlanda’nın en ünlü plak şirketi ile anlaşma masasına da taşıdı.

Kaleo’nun dönüm noktası: İzlanda’dan Amerika’ya

Kaleo, 2014 yılındaki All the Pretty Girls isimli teklileri ile 100 milyonu aşkın dinlenme elde etti. Grubun bu başarısı Atlantic Records’un da dikkatini çekti. 2015 yılında Texas’a taşınma kararı alan Kaleo’nun dönüm noktası ise hiç kuşkusuz Amerika oldu.

Amerika ile gelen hitler: A/B albümü

Aynı yıl yayımlanan A/B isimli albümleri, içerdiği hit parçalarla hala çalma listelerinin göz bebeği. Grubun bugünkü şöhretine sahip olmasına yardımcı olan Way Down We Go isimli şarkı albümden yayımlanan ilk tekli oldu.

Bununla birlikte No Good ve I Can’t Go On Without You isimli teklileri ile müzik listelerine ilk 10’dan giriş yaptı.

KALEO - Way Down We Go (Official Music Video)

Altın ve platin sertifikalar, dizi reklamları ve Billboard

2015-2016 yılları arasında popülerliğini artıran grup, A/B albümünün ardından Handprint Tour ismini verdikleri dünya turuna çıktılar. Turun sonlanmasının ardından oldukça farklı bir konsepti hayranlarına sundular: Express Tour.

Tura Kaliforniya’dan başlayan Kaleo, yolcuklarını Moskova’da noktalayarak uzun soluklu bir serüvene imza atmış oldu.

KALEO, Fight or Flight Tour kapsamında İstanbul’da

Kaleo, başarılı bir albüm ve uzun soluklu bir dünya turunun ardından, Ocak 2020’de iki single ile hayranlarının karşısına çıktı: I Want More ve Break My Baby.

KALEO - I Want More [OFFICIAL AUDIO]

Surface Sounds ismini verdikleri üçüncü stüdyo albümleri ise pandemi sebebiyle Nisan 2021 tarihinde yayımlandı. Alter Ego, Hey Gringo, Backbone ve Brother Run Fast gibi birçok hit parça albümü listelerin başına taşıdı.

Fight or Flight Tour ile albüm tanıtımına başlayan Kaleo’nun Temmuz ayı takvimi İstanbul ile başlıyor. 3 Temmuz akşamı gerçekleşecek konserden önce grubun müzik stilini de birlikte inceleyelim.

Blues ve Folk müziğe eşlikçi: Alternatif Rock

Kaleo’nun kuruluş hikayesi ve sergiledikleri müzik arasındaki bağlantı oldukça etkileyici. Kurucu üyeler arasında yer alan J.J., David Antonsson ve Daniel Kristjansson henüz 17 yaşlarındayken birlikte müzik yapmaya başlamış. İlkokul yıllarından beri en yakın arkadaş olan üçlü, gitarist Rubin Pollock’un gruba dahil olması ile tamamlanmış ve KALEO olarak yola devam etmiş.

Kaleo kelimesi Hawaii dilinde ‘’ses’’ anlamına geliyor. Kaleo üyelerini birbirine bağlayan şey çocukluk yıllarında dinlemeye başladıkları Amerikan müzikleri ve blues sanatçıları.

Blues ve indie folk ekseninde şekillenen Kaleo, İzlanda rock müziğinin en güzel halini bugün tüm dünyayla buluşturuyor.

Tanıdık bir ses: Ünlü televizyon dizilerinin vazgeçilmez şarkıları

Bu sesi/şarkıyı bir yerden anımsıyorum diyorsanız büyük ihtimalle iyi bir dizi izleyicisisiniz.

Gruba birçok ödül kazandıran Way Down We Go ve I Can’t Go On Without You isimli şarkıların başarısı kesinlikle tesadüf değil. Birçok dizide kullanılan teklileri grubun en çok dinlenen parçaları arasında yer alıyor. The Blacklist, Lucifer, The Vampire Diaries, Teen Wolf ve Riverdale bu yapımlardan sadece bazıları.

Lucifer / Way down we go

Dizilerin yanında oyun sektöründe de karşılaştığımız Kaleo’nun şarkıları FIFA’16, Asphalt 9: Legends ve Far Cry 5 gibi dünyaca ünlü video oyunlarına eşlik ediyor.

Sonuç olarak diziler, müzik listeleri, oyunlar ve ödüller arasında başarı merdivenlerini bir bir tırmanan KALEO, Fight or Flight Tour ile 3 Temmuz’da KüçükÇiftlik Park sahnesinde olacak!

Kaçırmak istemeyenler için biletleri aşağıya bırakalım. Konserde buluşmak üzere!

Konsere hazırlık yapmak isteyenler için Spotify listemiz hazır: