MÜZİK

İzlandalı rock grubu KALEO yeniden İstanbul’da!

Dünyaca ünlü rock grubu KALEO, Soğuk İzlanda rüzgârlarını İstanbul’un sıcak atmosferine taşımaya hazırlanıyor!

Temmuz 2022’de İstanbul’da sahne alan KALEO, 2 yıllık bir aranın ardından Türkiye’ye geliyor. Vokalist JJ Julius Son’un derin sesini ve grubun kendine özgü sound’unu deneyimlemek için yerlenizi alın.

Way down we go!

KALEO 101

2012 yılında İzlanda’nın Mosfellsbær kasabasında kurulan KALEO, özgün ezgileriyle tanınan bir rock grubu.

Dünya çapında yüz binlerce albüm satışı gerçekleştiren grup, 4 üyeden oluşuyor: Vokalde JJ Júlíus Son, perküsyonda Davíð Antonsson, bas gitarda Daníel Kristjánsson ve gitarda Rubin Pollock.

2012’de Kaleo ve 2013’te A/B isimli stüdyo albümleri yayımlayan üyeler, profesyonel müzik kariyerlerine Glasshouse isimli EP çalışması ile devam etti. Gruba asıl ününü kazandıran parça ise A/B albümünde yer alan Way Down We Go isimli parça oldu. Billboard Alternative Chart’ta zirveye yerleşen şarkı, Amerika’da 500 binden fazla kopya sattı.

KALEO - Way Down We Go (Official Music Video)

Grubun dünya listelerine girmesini sağlayan en büyük etken ise hiç kuşkusuz şarkılarının yer aldığı televizyon dizileri. KALEO’nun şarkılarına Orange is the New Black, The Vampire Diaries, Grey’s Anatomy, Suits ve Leftovers gibi dünyaca ünlü dizilerde rastlamak mümkün.

KALEO’nun unutulmaz sahne performansları

Folk ve blues ezgilerini rock altyapısıyla birleştiren KALEO, özgün tarzları ile dünyada eşi benzeri bulunmayan bir grup.

2020 tarihli Break My Baby performansı ise bunu kanıtlar nitelikte. Þrídrangar’da yer alan tarihi deniz fenerindeki performansları, grubun mistik yönünü gözler önüne seriyor adeta.

KALEO - Break My Baby (LIVE from Þrídrangar, Iceland)

Save Yourself performansını izlemek için bu kez buzullara ışınlanıyoruz. Tarih 2016, konum Fjallsarlon buzulu.

KALEO "Save Yourself" (LIVE at Fjallsárlón)

KALEO, sahne aldığı birbirinden enteresan lokasyonlarla müzik tarihine geçmeye devam ediyor. Grubun sıradaki sahnesi ise bir volkan! Efsanevi Way Down We Go parçasını bu kez bir yanardağın içerisinden dinliyoruz.

KALEO - "Way Down We Go" (LIVE in a volcano)

KALEO’nun muhteşem konser performanslarından birini izlemeden turumuzu noktalamayalım. Sizleri Hurricane Festival 2023’te sergiledikleri No Good performansı ile baş başa bırakıyoruz.

Kaleo - "No Good" | Live at Hurricane Festival 2023

Kuzey rüzgârları İstanbul’a doğru esecek!

JJ’in derin sesi ve birbirinden yetenekli grup üyeleri ile alternatif rock sahnesine yeni bir soluk getiren KALEO, bir kez daha Türk hayranlarıyla buluşacak.

Takvimlerinizde 24 Temmuz Çarşamba akşamını işaretleyin! Konserin ev sahibi ise buz dağı ya da bir yanardağ değil, Küçükçiftlik Park!

İzlanda rüzgârlarıyla serinlemek için biletlerinizi almayı unutmayın.