MÜZİK

Türkiye’de 1+1 Ev Tutması Gereken 8 Sanatçı

Canım Türkiyemin etinden suyundan faydalanıp burayı mesken tutmuş turistlerin arasında ünlü isimler de var. Mesela Shantel’in konser haberlerini okudukça kendisinin Cihangir’de 1+1 eve çıktığını düşünüyoruz. Ya da Inna Türkiye’yi o kadar çok sevdi ki muhtemelen Nişantaşı’nda kendine bir daire tuttu. Belki de Goran Bregovic’in kalbi Ege’de kaldı, sonra da gitti Bodrum’dan ev aldı.

Aslında en güzeli bu ünlülerin ev arkadaşı olması. Düşünsenize Goran Bregovic ve Andre Rieu İstanbul’da aynı eve çıkmış. Ama o iş zor, anlaşamazlar. Andre Rieu’nun bir şatoda yaşadığını göz önünde bulundurursak, onun için en iyi ev arkadaşı Michael Jackson olurdu.

İşte Türkiye sevdalısı sanatçılar…

1-Goran Bregovic
Artık bizim için dünya starı değil komşumuzun çocuğu gibi. Neden? Çünkü her konseri”Sold Out” oluyor. Balkan müziğini seven kim varsa, soluğu Goran konserinde alıyor. Hatta bu yaz da turne var. İlgilenenleri şöyle alalım.

2-Shantel
Üniversite festivallerinin vazgeçilmezi. Ciguli’nin ithal versiyonu. Vücudumuzdaki tüm hücreleri tek tek dans ettiren adam; “Disco Disco Partizani”

3-Inna
Innacığımız İstanbul’u mesken tutmakla kalmayıp üzerine bir de İstanbul’da klip çekti. Haliyle Türk erkekleri klipten sonra şarkıyı ezberledi.

INNA - INNdiA | Rock the Roof @ Istanbul

4-Andre Rieu
Türkiye’deki müzikseverlerin klasik müzik dinleme sebebi. Andre Rieu’dan sonra yeni bir geleneğimiz oldu. Artık spor salonları klasik müzik konserlerine ev sahipliği yapıyor.

andre_rieu_istanbul

 

5-Farid Farjad
Biz Türkler olarak keman sesini severiz ama Farid Farjad’ın kemanının sesini ayrı bir seviyoruz.

6-David Helfgott
2009’daki konserinden sonra her sene yoklama vermeye geliyor. David Helfgott ülke sınırımıza girdikçe bizim entelektüellik seviyemiz artıyor.

7-Anathema
Anathema üyeleri genel olarak Taksim’i mesken tuttu. Bir gün Nevizade’de karşılaşırsanız şaşırmayın, selam verin geçin.

8-Rachid Taha
Bilenler bilir, Rachid Taha konserleri aşırı eğlenceli, bol oynamalı zıplamalı geçer. Millet olarak göbek atmada dünya birinciliğine oynadığımız için, Rachid Taha konserlerine de rağbet çok oluyor haliyle.

Rachid Taha - Ya Rayah [Clip Officiel,HD,Rai,Pop,1997]