MÜZİK

Travis dün akşam Black Box Istanbul’daydı!

Dün akşam İstanbul’un nur topu gibi bir konser mekanı oldu. Biz de ekip olarak merakla Black Box Istanbul’a gittik ve mis gibi bir Travis konseri dinledik.

Travis’in performansına sonra değineceğim, öncelikle mekanın ne kadar şukela olduğunu anlatmak istiyorum.

Bir konser mekanından ne bekleriz? Tuvaletlerin temiz, geniş ve yakın yerde olmasını mı? İçecek standlarının sahneye 10 adım mesafede olmasını mı? Kapalı konser alanı olsa bile güzel bir havalandırma sistemiyle açıkhava konser mekanlarını aratmamasını mı? Metroya yakın olmasını mı? Yoksa akustiğinin çok iyi olmasını mı?

İşte dün akşam Black Box Istanbul, tüm beklentilerimize cevap verdi. Kendimizi Avrupa’da bir konser mekanında hissettik. Üstelik buna Travis’in güçlü sahne performansı da eklenince, tadından yenmez bir akşam yaşadık.

Konserden önce Travis üyelerinin çok yaşlandığıyla ilgili kafamızda soru işaretleri vardı. Acaba dedik “Eskisi gibi keyifle çalabilecekler mi şarkıları?” “Yıllardır ezbere söylediğimiz “Sing”“Side” gibi klasiklerin hakkını verebilecekler mi?” Hakkını vermek ne kelime, o yıllara geri döndük!

Travis Black Box Istanbul

Mekanın atmosferine Travis’in şarkıları cuk diye oturdu. Mother ile konsere başladıklarında mutluluk hormonunu damardan almış sayıldık. Love Will Come Through çalarlar mı acaba dedik çaldılar, Re-Offender dinler miyiz diye düşünürken onu da çaldılar. Üstüne Side, Closer ve Sing ard arda gelince keyfimiz tavan yaptı. Mekanın akustiğinden midir, yoksa içimizdeki Travis aşkından mıdır bilinmez, tüm bu klasikler, olduğundan daha da güzel geldi kulağımıza…

Konserin en güzel kısmı tabii ki yine en sona saklanmıştı. Tam “Tüh be keşke hiç bitmeseydi” dediğimiz anda Travis’in dönüşü muhteşem oldu. 4 şarkılık bis için geri geldiler ve en sevdiğimiz şarkılarıyla bizi Nirvana’ya ulaştırdılar.

Travis

İstanbul’un en cool konser mekanında Britanya’dan çıkan en cool grubu dinlediğinizi düşünün! Şimdi bir de o grubun en güzel şarkılarını peş peşe dinlediğinizi düşünün: Happy, Flowers In The Window, All I Want To Do Is Rock ve tabii ki Why Does It Always Rain On Me?

Malum dün akşam İstanbul’da Travis aşkına yağmur bardaktan boşanırcasına yağıyordu ve her birimizin elinde şemsiyeler vardı. Konserin sonunda Travis, “Why does it always rain on me” çalarken şemsiyeler tek tek açıldı… Sanki herkes kaderine isyan edip “abi şu karabulutlar neden hep benim üstümde dolaşıyor” diye söyleniyordu. Herkesin karabulutu kendine tabii diyerek yazıyı sonlandırmak istiyorum ama bu akşamki Bob Dylan konserini hatırlatmadan noktalayamayacağım yazıyı.

why does it always rain on me

Black Box Istanbul hepimizi konser çılgını yapacak, ben size şimdiden söyleyeyim. Bence mekandaki konserleri takipte kalalım. Mesela bu akşam Bob Dylan’ı kaçıracak olanlar, 24 Haziran’da Pixies’i mutlaka izlesin!