MÜZİK

Taze Çıktı: Lady Gaga – Perfect Illusion

Lady Gaga 21 Ekim’de Joanne adlı yeni albümünü yayınlıyor. Joanne isminin hikayesi ise biraz dramatik. 19 yaşında Lupus (bir çeşit verem) hastalığından ölen Joanne Germanotta, Lady Gaga’nın halası. Gaga, onunla hiç tanışmamış ama yine de aralarında özel bir bağ olduğunu düşünüyor.

joanne

Gelelim albümden yayınlanan ilk klibe…

Perfect Illusion klibiyle Lady Gaga, littlemonsterları yine ve bir kez daha şaşırtmayı başardı. Çünkü klipte alışık olmadığımız bir Lady Gaga görüyoruz. Pop’un parlak ve renkli dünyasından sıyrılıp rock müziğin asi tavırlarına bürünmüş. Çölde dans ediyor, araba kullanıyor ve sonunda hard core partiliyor. Tanıyıp bildiğimiz Lady Gaga ve onun cafcaflı renklerini bu klipte görmüyoruz.

Hayranlarına göre, klip bir anda o kadar çok izlendi ki YouTube çöktü. Çünkü ilk üç saatte yarım milyon kişi tarafından izlenen klibin, görüntülenme sayısı bir süre sonra 479,589’da takılı kaldı ve artmadı.

Lady Gaga - Perfect Illusion (Official Music Video)

Başka bir ayrıntı ise klipte ona eşlik eden ünlü isimlerin olması: Mark Ronson ve Tame Impala’dan Kevin Parker.

post

Bu klip neyin sinyallerini veriyor?

Lady Gaga sadeleşiyor, farklılaşıyor. Belki de pop kulvarından uzaklaşıyor diyebiliriz.

mark-ronson

Dünden bugüne Lady Gaga albümlerini incelediğimizde bunu daha iyi anlayabiliriz. Gözlükler ve taşlarla başlayan yolculuğunda artık elindeki tek aksesuar şapka.

donusum

Beğensek de beğenmesek de Lady Gaga yine yaptığı işle gündem yarattı. Çünkü şu anda piyasada dönen diğer pop kliplerinden ayrışmayı başardı. Bu durum karşısında bütün hayranları kutuplaşmış durumda. Beğenen ve beğenmeyen herkes o kadar çok yorum yapıyor ki Gaga yine gündemde ve yine konuşuluyor.