MÜZİK

Reggaeton’un Türkiye Ayağı: Sefo Kimdir?

2022 yılının en çok dinlenilen sanatçılarından Sefo ile ilgili tüm merak edilenler, burada!

Rap müziğin giderek artan başarısı yeni sanatçıların müzik listelerine girmesini sağladı. Son yılların en çok ses getiren ismiyse trap, hip hop, reggaeton, rap ve pop tarzlarını harmanlayan Sefo.

Kendisine özgü tarzı ve ses rengiyle müzik listelerini domine eden genç sanatçı, sektörün en üretken isimleri arasında yer alıyor. Müzik çalışmalarına 2018 yılından beri hız kesmeden devam eden Sefo, bugüne dek yaklaşık 30 single yayımladı. Birçoğu hit hale gelen parçaları haftalarca ilk sıralardan düşmedi.

Peki, Sefo’nun bu başarısının sırrı ne? Dans etmeye hazırsanız Sefo’nun kariyer basamaklarını birlikte tırmanıyoruz.

Sefo: Nereli? Gerçek ismi ne? Kaç yaşında?

Yeni nesil Türkçe rap müziğin en çok dinlenen isimleri arasında yer alan sanatçının hayatı da şarkıları kadar merak ediliyor. Gerçek ismi Seyfullah Sağır olan Sefo, 16 Mart 1998 Samsun doğumlu. Reggaeton’u Türkiye’ye sevdiren sanatçının asıl memleketiyse Trabzon, Araklı.

Reggaeton hakkında daha detaylı bilgi için daha önce yazdığımız blog içeriğine göz atmayı unutmayın.

Sefo çıkış şarkısı “Yalan” ile müzik kariyerine ilk adımlarını attı. 2018 yılında yayımlanan şarkının ardından müziğe daha da ağırlık veren başarılı rapçi, 2019 yılında 4 single çalışması daha yayımladı: Poz, Up Down, 362, Derdi Ne?

İlk teklileriyle istediği başarıyı yakalayamayan Sefo, 2020 yılıyla birlikte müzik listelerine göz kırpmayı başardı. Rest isimli single çalışmasıyla dikkatleri üzerine çeken sanatçı tüm Türkiye’ye ‘’Alayına rest!’’ söyletmeyi başardı. Aynı yıl sanatçıya asıl başarısını kazandıran single çalışması da piyasaya sürüldü: Ardından.

Gözlerim ışık arıyor gecenin altından

Karanlık beni sarıyor değilsin farkında

Türkçe Rap Müziğin En Çok Dinlenen Şarkıları

“Ardından” parçasıyla dinleyici kitlesini büyütmeyi başaran Sefo, 2021 yılına bomba gibi bir giriş yaptı. YOUNGSTAR teklisiyle beklentileri arttıran sanatçı, ikinci hit parçası Toz Duman’ı Mayıs ayında yayımladı.

Senin aşkın toz duman hep,

Toz duman hep, toz duman

Ner’den baksan korkutan,

Solduran, donduran bir şey.

Tüm ülkenin ezberlediği şarkı, adeta Sefo’nun başlangıç noktası oldu. Başarılı rapçi Toz Duman’ın ardından Reynmen’le birlikte seslendirdiği Bonita isimli parçayı yayımladı. Şarkı Youtube’da 100 milyondan fazla izlenme elde etti.

2021’e damgasını vuran şarkı ise Temmuz ayında yayımlandı: Bilmem mi? Yaklaşık 200 milyon dinlenmeye ulaşan şarkı, sosyal medya akımlarıyla uzun süre gündemden düşmedi. Hazır şarkıdan söz etmişken ikonik partın doğrusunu da öğrenelim: Son iki, ben…

Bilmem mi?

Zor günlerimde hep sen yanımda vardın

Günlerdir

Hissettiğim bu şey, ‘’Ben yarım mı kaldım?’’

Şarkının İspanyolca versiyonuysa 2022 yılında yayımlandı: Mírame. Latin pop grubu Reik ile iş birliği olan parça Sefo’nun ilk global çalışması oldu.

Sefo, Reik - Mírame (Bilmem mi? Remix)

2022 Yılının En Çok Dinlenen Şarkıları

2022’nin sona ermesiyle birlikte en dinlenen şarkılar da masaya yatırıldı. Sefo, Affettim isimli parçasıyla seneye giriş yaparak yılın fragmanını sevenleriyle paylaştı. Kısa sürede müzik listelerinin zirvesine yerleşen sanatçı, Spotify ve Youtube’da 60 milyondan fazla dinlenme elde etti.

Sefo - Affettim (prod.by Aerro)

Yılın ikinci hit parçası Tutsak ismiyle Nisan ayında yayımlandı. Spotify’da 60 milyondan fazla dinlenen şarkı, Youtube’da 100 milyona ulaştı. Şarkının sözleriyse hala dillerde.

Gümüş gerdanınla, tutsaktı ben ellerinde

Mükemmel bi’ film tadında hatta gözlerin önünde

2022’ye hitlerle devam eden Sefo, ISABELLE isimli parçasıyla sosyal medyanın gündemine yerleşti: Isabelle, seninle mezara ben

Sefo, Capo - ISABELLE (Official Video)

Birçok akımın öncülüğünü üstlenen şarkı, sanatçıyı listelerin zirvesine taşırken Capo tarafından seslendirilen Almanca sözleriyle yurtdışında da dinlendi. Geriye ise analistleri masa başına toplayan ikonik şarkı sözleri kaldı: ‘’Üçü sen dört heceden ne demek?’’

2023’te birçok şehirde konser verecek Sefo’nun sahne performansını canlı izlemek istiyorsanız, konser programını mutlaka inceleyin. Biletler hızla tükeniyor, bizden söylemesi.