MÜZİK

Sanatseverlerin Sabırsızlıkla Beklediği İş Sanat Etkinlikleri Başlıyor!

Heyecanla beklediğimiz programı beraber inceliyoruz.

“Hayatın İçinde Sanat” sloganıyla bu yıl da devam eden İş Sanat Etkinlikleri 23. sezonu ile sanatseverlerle buluşmaya hazır.

Program içeriğini sizin için derledik, keyifli okumalar.

Açılış Konseri: Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası

1999’da Gürer Aykal yönetiminde oluşturulan BİFO, Sascha Goetzel yönetiminde, yıldız solistlerle verdiği konserler ile kısa zamanda İstanbul kültür sanat hayatının vazgeçilmez unsurlarından biri haline geldi.

Günümüzde orkestra şefi Patrick Hahn yönetiminde gerçekleşecek olan BİFO’nun solisti genç yeteneklerden biri olan yetenekli piyanist Olga Scheps.

Şimdiye kadar birçok başarıya imza atmış olan BiFO, 27 Ekim 2022’de sahnede.

Nükhet Duru: Nünü Caz Söylüyor

Türkiye’nin en güçlü seslerinden biri olan Nükhet Duru, 70’li yıllardan beri Türk müziğine katkı sağlamaya devam ediyor.

Caza doyacağımız bir konser ile karşımıza çıkan Nükhet Duru’ya Pow Trio ve Cenk Erdoğan eşlik edecek.

Sabri Tuluğ Tırpan, Volkan Öktem ve Eylem Pelit’in oluşturduğu Pow Trio müzik grubu yıllardır caz tutkunlarının radarında. Bir süredir de Nükhet Duru ile birlikte sahneye çıkıyorlar.

Cenk Erdoğan uzun yıllardır caz müziğe hayat veren isimlerden biri. Çağan Irmak’ın Issız Adam filmine yaptığı müzikler ile Yeşilçam Ödülleri’nde En İyi Film Müziği ödülünü kazanmasının yanı sıra ülkemizdeki pek çok müzisyenin albümlerinde imzası var.

Bu 3 değerli ismin bir araya geldiği “Nünü Caz Söylüyor” konserini şimdiden planlarınıza ekleyin.

Robot Pinokyo

Carlo Collodi’nin bütün dünyada tanınan kahramanı PİNOKYO, günümüzde “robot çocuk” olarak sahnede can buluyor.

Yekta Kopan’ın kaleme aldığı “Robot Pinokyo” oyununu Lerzan Pamir yönetiyor ve anlatıcı rolünü Aslı Tandoğan üstlenirken, Pinokyo karakterine Anıl Altınöz hayat veriyor.

Bir insan olma hikayesini sahnelere taşıyan “Robot Pinokyo” oyunu, minikler için harika bir etkinlik.

Tiflis Senfoni Orkestrası

Vakhtang Kakhidze şefliğinde gerçekleşecek olan konser,  7 Aralık akşamı İş Kuleleri Salonu’nda müzikseverler ile buluşacak.

‘Sihirli Flüt’ lakaplı flüt sanatçımız Şefika Kutluer ile Vakhtang Kakhidze , Mozart’tan Tchaikovsky’e uzanan bir repertuvar sergilemeye hazırlanıyor.

Vakhtang Kakhidze; Gürcistan Cumhuriyeti Yüksek Şeref ödülü sahibi ve 2002 yılından beri Tiflis Senfoni orkestrası şefliği görevini yürütüyor.

Şefika Kutluer; 1998 yılında Kültür Bakanlığı Devlet Sanatçısı unvanını aldığını, aynı zamanda UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Bu değerli iki sanatçının birlikte sahne alacağı konser, sezonun merakla beklenen konserlerinden biri olarak öne çıkıyor.

Cem Adrian – Solmayan Şarkılar

Ülkemizin en güçlü, duygulu ve etkili seslerinden biri olan Cem Adrian, İş Sanat için hazırladığı “Solmayan Şarkılar” adlı özel projede tamamı Türk sanat müziğinden oluşan bir repertuvarla seyircinin karşısında olacak.

Yeni Yıl Konseri: Bir Viyana Gecesi

Yeni yılı, İş Sanat “Bir Viyana Gecesi” adlı konseri ile kutluyor. 3 Ocak 2023’de English Chamber Orchestra’nın yer alacağı konserde orkestra ile birlikte dansçılar da yer alacak.

1.200’ün üzerinde kayıt gerçekleştirmiş olan English Chamber Orchestra dünyanın önde gelen orkestralarından biri. Strauss valslere ve polkalara sahit olacağımız konser sabırsızlıkla bekleniyor.

Jaga Jazzist

Norveçli deneysel bir caz grubu olan Jaga Jazzist, 1994 yılından beri aktif. Grup, farklı müzik tarzlarından ilham alan yetenekli müzisyenlerden oluşuyor.

Yıllar içerisinde birçok uluslararası caz, rock ve elektronik müzik festivallerinde sahne alan ünlü grubu yeniden ülkemizde görmek çok sevindirici.

Trompet, trombon, elektrik gitar, basgitar, tuba, flüt, trombon, klarnet ve vibrafon gibi birbirinden farklı enstrümanları kendi müziklerinde ustaca harmanlayan grup 25 Ocak’ta İş Kuleleri Salonu’nda.

Tallinn Chamber Orchestra Plays Arvo Part

Yaşayan efsane olarak adlandırılan Arvo Pärt’in eserlerini seslendirecek olan orkestra, Grammy ödülllü Estonyalı orkestra şefi Tõnu Kaljuste yönetiminde 8 Şubat İş Kuleleri Salonu’nda dinleyicilerle bir araya gelecek.

Orkestranın kurucusu şef Tõnu Kaljuste ise Arvo Pärt’in “Adam’s Lament” kaydı ile 2014’te Grammy Ödülü’nün sahibi oldu.

Kuruldukları yıl, “Te Deum” başlıklı eseri kaydettikleri albüm ile klasik müzik dünyasının saygın toplulukları arasına girmeyi başardı.

Bu özel konserden Önce Arvo Pärt’in en sevilen bestelerinde kaybolmak isterseniz, aşağıdaki çalma listesini mutlaka dinleyin.

https://open.spotify.com/playlist/0DYnurRwkdV2FCLf1FNoIo?si=c0719c80be94418f

Renaud Garcia-Fons – Tellerin Nefesi

Seyircisiyle ilk kez İş Sanat’ta buluşacak olan, caz ve geleneksel müziğin harmanlandığı proje,  geleneksel Türk müziği motifleri ve flamenko müziğinin etkilerini bir arada sunuyor.

Ünlü caz kontrbasçı Renaud Garcia-Fons’un son projelerinden “Le Souffle Des Cordes” (Tellerin Nefesi) 22 Şubat’ta seyirciyle buluşuyor.