MÜZİK

İstanbul semalarında bir rock yıldızı: Bruce Dickinson

Iron Maiden’ın vokalisti, dünyaca ünlü rock yıldızı Bruce Dickinson İstanbul’a geliyor!

Pilot, yazar, senarist, yayıncı, eskrimci ve şarkıcı kimlikleriyle tanıdığımız Bruce Dickinson, Iron Maiden’ın vokalisti olarak biliniyor. Sayısız hite imza atan ve dünya turnelerinde boy gösteren Dickinson bu kez İstanbul sahnesine çıkacak!

Konserin detaylarına geçmeden önce, heavy metal ve hard rock türlerinin en başarılı temsilcilerinden biri olan Dickinson’ın hayatını keşfedelim…

Bruce Dickinson’ın müzikteki ilk yılları

1958, İngiltere doğumlu olan Bruce Dickinson, ilk müzik grubuna 1976’da katıldı. Styx isimli grupla birlikte profesyonel anlamda müzik çalışmalarına başlayan Dickinson, grubun dağılmasının ardından yeni arayışlara başladı.

1977’de ise ilk kez kendi grubunu kurdu: Speed. Ne yazık ki Dickinson’ın gitarist olarak sahne aldığı Speed grubunun ömrü pek uzun sürmedi. Daha sonra bir el ilanından keşfettiği Shots isimli gruba vokalist olarak girdi. Shots’ın sahne performansı mükemmel olsa da, kemik bir hayran kitlesi oluşturmayı başaramadı.

Barda çalmaya devam ettiği yıllarda ünlü metal grubu Samson tarafından keşfedildi ve Bruce Bruce sahne adıyla yıldızını parlatmaya başladı. Uzun süre Samson ile konserlere çıkan ve turnelere katılan Dickinson, 1981’de gruptan ayrıldı. Iron Maiden’dan gelen teklif üzerine sanatçının hayatında yepyeni bir dönem başladı.

Dönüm noktası: Iron Maiden dönemi

Dickinson’ın Samson’da geçirdiği zorlu dönemler, Iron Maiden grubuna dahil olmasıyla birlikte rafa kalktı. Gruba katıldıktan sonra yayımlanan ilk albüm çalışmalarına dahil olamasa da, konserlerde gösterdiği performans ile The Air Raid Siren lakabını kazandı.

Albümlerin listelerde giderek yükselmesi, üyelerin motivasyonunu arttırdı. Böylece teatral sahne performansları da başlamış oldu. Tabii ki performansların başrolü vokalist Bruce Dickinson’dı.

Iron Maiden’ın yakaladığı popülarite, grupta çatışmalara da yol açtı. Steve Harris ile yaşadığı problemler, Dickinson’ı bir sonraki albümün yazım sürecinden uzaklaştırdı. Bu dönemde başarılı yıldız, The Adventures Of Lord Iffy Boatrace ismini verdiği bir roman yayımladı. Böylece yazarlık dünyasına da adım atmış oldu.

Dickinson’ın eskrim tutkusu da aynı dönemde gelişme gösterdi. Öyle ki İngiltere’de 7.’lik koltuğuna kadar yükseldi. 1988 ise Dickinson için oldukça heyecanlı bir dönemdi. Çünkü Iron Maiden’ın yeni albümü Seventh Son Of A Seventh Son’ın konsepti üzerinde çok çalışmıştı: Kehanet.

Takip eden yıllarda grupta dengeler değişti. 1992’de ise ikinci romanı olan No Prayer For The Dying’i okuyucuların karşısına çıkardı. Solo albüm ve yeni roman çalışmaları Dickinson’a ağır gelmeye başlayınca 1993’te gruptan ayrıldı.

Dickinson’ın geri dönüşü ve unutulmaz sahne performansları

Iron Maiden’ın Bruce Dickinson olmadan sürdüğü yıllar pek de parlak geçmedi. Bu nedenle Dickinson’a yeniden teklif götürüldü. 1999’da gruba yeniden dönen sanatçı, Brave New World, Dance of Death, A Matter of Life And Death, The Final Frontier ve The Book of Souls albüm çalışmalarında yer aldı.

Iron Maiden - Brave New World (Live at Rock in Rio 2001)

Bu albümler öyle büyük başarılara imza attı ki, Iron Maiden dünya rock müzik tarihin unutulmazları arasına girdi. The Wicker Man, Dance of Death, When The Wild Wind Blows ve Speed of Light gibi ikonik parçalar ise listeleri adeta alt üst etti.

Değinilmesi gereken bir diğer konu ise Bruce Dickinson’ın büyüleyici sahne performansları. Tarihin en büyük konserlerine imza atan Iron Maiden, Dickinson’ın kusursuz vokali ile adeta parladı. 2016-2017 yıllarındaki The Book Of Souls World Tour da bunlardan biri.

Iron Maiden - Wasted Years (Live from The Book Of Souls World Tour)

Unutulmazlar arasına girmeyi başaran bir diğer performans ise Long Beach Arena’da sergiledikleri Hallowed Be Thy Name performansı.

Iron Maiden - Hallowed Be Thy Name (Live at Long Beach Arena)

Iron Maiden’ın yıldızı Bruce Dickinson yeni albümü The Mandrake Project için İstanbul’da!

Başarılı müzik kariyeri ve büyüleyici sahne performansları ile tarihin en büyük rock yıldızlarından biri olan Bruce Dickinson bu kez İstanbul’u kasıp kavuracak!

1 Mart’ta yayımlanan The Mandrake Project isimli solo albümü kapsamında turneye çıkmaya hazırlanan Dickinson’ın duraklarından biri de Türkiye. 19 Temmuz’da gerçekleşecek olan konsere ise KüçükÇiftlik Park ev sahipliği yapacak.

%100 Metal’in katkılarıyla düzenlenen konser, Vera Müzik ve URU organizasyonu ile metal tutkunlarını bir araya getirecek…

Dickinson’ın büyüleyici performansını izlemek ve yeni şarkıları ilk kez dinlemek için biletlerinizi almayı unutmayın!