MÜZİK

Portishead’i İlk Keşfettiğin An!

20 Ağustos’ta Midtown Fest kapsamında canlı izleyeceğimiz Portishead, dinlediğimiz andan itibaren hafızamıza kazınmış, şarkılarıyla tüylerimizi ürpertmiş, melankolik ruh halimize her daim eşlik etmiş ikonik bir grup! Dolayısyla Portishead ile tanıştığımız anı, grubu keşfettiğimiz zamanları hiç unutmuyoruz. İşte o etkileyici hikayelerden bazıları…

keep calm and listen to portishead

1- Stealing Beauty
Liv Tyler’ın güzelliğinin destan yazdığı yıllarda çekilmiş “Çalınmış Güzellik” filminde “Glory Box”ı duydum. Filmin renkleri, konusu, Liv Tyler’ın güzelliği ve Glory Box’ın mükemmel melodisi bir araya gelip voltranı oluşturmuşlardı. O gün bugündür Portishead hep hayatımda!

Glory Box - Stealing Beauty music video

2- Bristol
Üniversite yıllarında Massive Attack sayesinde Bristol müziğine merak salmıştım. Benzer müzikler keşfetmek istediğimde karşıma ilk Portishead çıktı. Dummy albümünü dinlediğimde yaşadığım şoku hala hatırlıyorum “Bir albüm nasıl bu kadar güzel olabilirdi?” Portishead’i o kadar sevmiştik ki Ankara-İstanbul yolcuğu boyunca hiç konuşmadan Portishead dinlemiştik.

3- HBB
HBB diye ilginç bir kanal vardı. Hafıza Şampiyonu Melik Duyar’ın dancın’lı, morsel’li, posteriti’li İngilizce öğrenme tekniklerinin arasında dönemin popüler 3 – 5 yabancı klibini döndürürdü. Portishead’in All Mine şarkısının küçük bir kızın playback gösterisinden oluşan klibi çok ürkütücü gelmişti. Şimdi baktım yine ürkütücüymüş. :(

4- Youtube
Sürekli Massive Attack dinlediğim için Youtube bana Portishead dinlememi önermişti. Youtube’dan aldığım en iyi tavsiye!

5- Israrcı Arkadaş
Bir arkadaşımla evde oturuyorduk. O akşam ısrarla Glory Box dinletmişti. Şarkıyı duyduğumda artık ben de bir Portishead fanı olmuştum.

6- Kadıköy Candır
Kadıköy’de bir barda “Roads”u duydum. O kadar etkilenmiştim ki hemen grubun ismini öğrendim.

7- Karışık CD
Lisedeyken karışık CD’ler doldurur ve arkadaşlarımızla bu CD’leri aramızda değiş tokuş ederdik. Arkadaşımdan aldığım bir CD’de Portishead’i duydum ve vazgeçemedim!

Glory Box’ı canlı dinleme fikri bile beni heyecanladırıyor diyorsan, sen de hikayeni bizimle paylaş!

Senin Portishead’le tanışma anın nasıldı?

Cevabını yorum olarak bu yazının altına yaz! En beğendiğimiz 3 hikayenin sahibi çift kişilik Midtown Fest davetiyesi kazanıyor!
Spotlight_Anasayfa_665x272

 

 

Yarışmaya katılım koşulları Biletix’in Facebook sayfasında detaylı olarak anlatılmıştır.