MÜZİK

Pop Müziğin Yeni Kralı: Harry Styles

One Direction'dan solo müzik kariyerine... Harry Styles'ın müzik kariyeri hakkındaki her şey burada!

İngiliz şarkıcı, söz yazarı, model ve oyuncu. Dünyaca ünlü One Direction grubuyla tanınan Harry Styles, solo kariyerine 2017 yılında başladı. 4 Grammy adaylığı bulunan sanatçı, En İyi Pop Solo Performansı ödülünün de sahibi. Peki, son dönemlerin en çok dinlenen sanatçısı Harry Styles aslında kim?

Elemelerden Dünya Turlarına: Harry Styles Kimdir?

1994 yılında İngiltere’de dünyaya gelen Harry Styles, kariyerine White Eskimo isimli müzik grubunda solistlik yaparak başladı. Sanatçıyı ekranlarda gördüğümüz ilk proje X-Factor isimli müzik yarışması. Yarışmaya Isn’t She Lovely isimli parçayla katılan Styles, iki evet alarak Boot Camp’e geçmeye hak kazandı. Harry Styles, Boot Camp’te söylediği Stop Crying Your Heart Out isimli şarkıyla yarışmadan elendi.

‘’We’re only getting older, baby

And I’ve been thinking about you lately’’

Hikayenin en ilginç kısmı One Direction grubunun tüm üyelerinin Boot Camp aşamasında elenmiş olması. Programın jürileri arasında yer alan Simon Cowell, üyelerin elenmek için çok yetenekli olduğunu söyleyerek tarihe geçecek o müzik grubunu bize kazandırdı: One Direction. Grup olarak programın final haftasına kadar yarışan üyeler, yarışmayı 3. olarak tamamladı. 1D, etkin oldukları yıllar boyunca Up All Night, Take Me Home, Midnight Memories, Four ve Made in the A.M. isimli 5 stüdyo albümü yayımladı.

Harry’s House: Solo Müzik Kariyeri

Harry Styles, 2016 yılında şirketinden ayrılarak yetenek ajansı CAA ile çalışmaya başladı. Ardından kendi plak şirketi olan Erskine Records’ı kurdu. Aynı yıl Colombia Records ile anlaşma imzalayan sanatçının solo kariyeri resmen başlamış oldu. İlk single çalışmasıysa 2017 yılında Sign of the Times ismiyle yayımlandı. Solo kariyerine hızlı bir giriş yapan Harry, bu single ile UK Single Charts’ta bir numaraya, Billboard 100’da ise 4. sıraya yerleşti.

Sanatçının kendi ismini taşıyan ‘’Harry Styles’’ isimli albümü de 2017 yılında yayımlandı. Albüm, dünya genelinde tüm müzik listelerine 1 numaradan giriş yaptı.

2018 yılı sanatçı için yeni deneyimleri işaret ediyordu.

Harry Styles ilk sinema filmi olan Dunkirk’te Christopher Nolan ile çalışma fırsatı yakaladı. Sanatçı, aynı yıl Gucci için modellik yapmaya da başladı. Çok yönlü kimliğiyle milyonlarca insana ulaşan Harry Styles, ikonik tarzıyla özellikle genç jenerasyonun dikkatini çekmeyi başardı. ‘’Harry Styles tarzı’’ olarak nitelenen akım, sadece müzik tarzlarını değil moda sektörünü de etkisi altına aldı.

2019’dan Günümüze: Hit Parçalar ve Rekorlar

‘’Watermelon sugar, High!’’

Sanatçı, ikinci stüdyo albümü olan Fine Line’ı 2019 yılında yayımladı. Albümden önce Lights Up ve Adore You isimli single çalışmalarını piyasaya süren Harry Styles, listelere ilk sıralardan giriş yaptı. Adore You isimli parçaysa şu anda müzik platformlarında 1 milyar dinlenmeyi aşmış durumda.

Funk ve soul esintileri içeren Fine Line albümü, Watermelon Sugar isimli hit parçayı da beraberinde getirdi. Öyle ki şarkı Spotify’da yaklaşık 2 milyar dinlenmeye ulaştı. Ayrıca sanatçı, 63. Grammy Ödülleri’nde Watermelon Sugar parçasıyla En İyi Pop Solo Performansı ödülünün de sahibi oldu. Fine Line albümü, sadece şarkılarıyla değil, renkli albüm konseptiyle de hit olmayı başardı.

Sanatçının son stüdyo albümüyse 2022 yılında yayımlandı: Harry’s House. Sanatçının derinliğinin somut bir örneği olan albüm; pop-funk, rock, synth-pop ve R&B izleri taşıyor. 2022 yılında İngiltere’de en hızlı satan albüm olan Harry’s House, Billboard 200 listesine de 1 numaradan giriş yaptı. 2022 Mercury Müzik Ödülü’ne layık görülen albümün yıldızıysa ‘’As It Was’’ isimli parça. Çıkış single’ı olarak yayımlanan şarkı, müzik platformlarında 1 milyar dinlenmeyi aştı. Şarkının klibi 300 milyonu aşkın izlenme aldı. Rakamsal başarıların dışında bir akım haline gelen ‘’As It Was’’, 2022 yılında sosyal medya platformlarında en çok kullanılan şarkı oldu. Albümde yer alan diğer hit parçalar ise Late Night Talking, Mathilda ve Music for a Sushi Restaurant.

Müziğiyle, stiliyle ve kişiliğiyle 2020’li yılların ikonu haline gelen Harry Styles, müzik otoriteleri tarafından ‘’pop müziğin yeni kralı’’ olarak tanımlanıyor. İmza attığı her işte kendisinden derin izler bırakan sanatçının yeni çalışmalarını bizler de merakla bekliyoruz.

‘’Come on Harry, we wanna say ‘good night’ to you!’’