MÜZİK

Michael Jackson: Pop Müziğin Kralı

Pop müzikte yeni bir devir açan o efsane isim: Micheal Jackson!

Müziğin efsanevi isimlerinden biri olan Michael Jackson, dönemini aşan eserleriyle pop müziğin kralı unvanını kazandı. Olağanüstü yetenekleri, yaratıcı müzik tarzı ve etkileyici dans hareketleri sayesinde dünya çapında büyük bir hayran kitlesi edindi. Gelin birlikte bir devin doğuşuna şahitlik edelim.

Michael Jackson’ın Müzikal Başlangıcı ve Jackson 5

20. yüzyılın en ikonik sanatçısı: Michael Jackson. Jackson 1958 yılında Gary, Indiana’da doğdu. Müzikle olan ilişkisi henüz 6 yaşındayken kardeşleriyle birlikte kurdukları Jackson 5 adlı grupla başladı. Grup, 1960’ların sonlarında büyük bir başarıya ulaşarak R&B ve pop müziğin önemli isimlerinden biri haline geldi. Jackson 5’ın ardından solo kariyerine devam eden sanatçı, dünya çapında birçok hit şarkıya imza attı.

I Want You Back - The Jackson 5

Solo Kariyeri ve Müzikal Başarılar

1971 yılında solo müzik çalışmalarına başlayan Michael Jackson’ın müziği, özellikle 1980’lerde yayınlanan albümleriyle büyük bir etki yarattı. Öyle ki “Thriller” albümü tüm zamanların en çok satan ve müzik tarihinin en önemli albümlerinden biri olarak kabul ediliyor. Albümdeki şarkılar, danslar ve prodüksiyon çalışmaları Michael’ın sadece bir müzisyen değil aynı zamanda bir pop kültür ikonu haline gelmesini sağladı.

Off The Wall (1979)

Lovely is the feelin’ now
Fever, temperatures risin’ now

Michael Jackson’ın müziği; pop, soul, R&B, funk ve rock gibi birçok farklı müzik tarzını bir araya getirdi. İlk büyük solo albümü olan Off The Wall, disko ve R&B türlerindeki şarkılardan oluşuyordu. Albümdeki Don’t Stop ‘Til You Get Enough ve Rock with You gibi hit şarkılar, Jackson’ın müzik dünyasındaki konumunu pekiştirdi.

Michael Jackson - Rock With You (Official Video)

Thriller (1982)

“Cause this is thriller, thriller night”

Michael Jackson’ın en ünlü ve başarılı albümü: Thriller. Bu albüm, pop ve R&B türlerinin yanı sıra rock ve funk gibi farklı müzik türlerini de içeriyor. Thriller’daki hit şarkılar arasında Billie Jean, Beat It ve Thriller gibi efsaneler yer alıyor. Müzik endüstrisine birçok yenilik getiren albüm, ikonik Thriller dansıyla hala dans pistlerinin vazgeçilmez parçalarından birinin sahibi.

Michael Jackson - Billie Jean (Official Video)

Bad (1987)

Bad albümü, Michael Jackson’ın 1980’lerin sonlarında müzikal başarısını sürdürdüğünü gösteren önemli bir çalışma. Bu albümde The Way You Make Me Feel, Man in the Mirror ve Dirty Diana gibi popüler şarkılar yer alıyor. Thriller’dan sonra yayınlanan ikinci stüdyo albümü olan Bad, dünya çapında 35 milyondan fazla satış yaparak tarihin en çok satan albümlerinden biri haline geldi.

Michael Jackson - The Way You Make Me Feel (Official Video)

Dangerous (1991)

Michael Jackson’ın 1990’lar boyunca müzikal kariyerini taşıyan Dangerous albümü, yeni nesil R&B ve pop müziğin öncülerinden biri olarak kabul ediliyor. Albümdeki Black or White, Remember the Time ve Heal the World gibi şarkılar Jackson’ın müzikal dehasını ve yaratıcılığını gözler önüne seriyor.

Michael Jackson - Remember The Time (Official Video)

HIStory (1995) ve Invincible (2001)

All I want to say is that they don’t really care about us

Michael Jackson’ın yayımlanan son iki stüdyo albümü, HIStory ve Invincible sanatçının müzikal çalışmalarının son dönemlerine işaret ediyor. Scream, They Don’t Care About Us, You Are Not Alone ve Earth Song gibi şarkılarla çeşitli konulara değinen Jackson, verdiği sosyal mesajlarla da çok konuşulmuştu.

Michael Jackson - They Don’t Care About Us (Brazil Version) (Official Video)

Dans ve Kıyafet Tarzı

Michael Jackson, sadece müziğiyle değil dans yetenekleri ve kıyafet tarzıyla da popüler kültürde büyük bir etki yarattı. En ünlü dans hareketi olan Moonwalk, 1980’lerden itibaren dünya çapında geniş bir hayran kitlesi tarafından taklit edildi. Eldiven, şapka ve ceket gibi öğelerle kendine özgü bir stil yaratan Michael Jackson tarzıyla ise modanın merkezine yerleşmeyi başardı.

Michael Jackson Best MoonWalk Ever!! [HD]

Müzik Endüstrisine Katkıları

Michael Jackson’ın müzik endüstrisine yaptığı katkılar, sadece hit şarkıları ve albümleriyle sınırlı değil. Sanatçı müzik videolarının gelişimine önemli ölçüde katkıda bulunarak bu alanda yapılan çalışmaların sanatsal değerini artırdı. Günümüzde de etkisini sürdüren Thriller ve Black or White müzik videoları, dönemine göre oldukça yenilikçi yapımlardı.

Michael Jackson’ın müzik endüstrisine yaptığı katkılar ve etkilediği sanatçılar sayesinde gelecek kuşaklara da ilham vermeye devam edeceği kuşkusuz.

Jackson’ın müziği sizleri de eski günlere götürdüyse biraz nostalji havası almak fena olmaz değil mi? Elimiz de tam da size göre bir etkinlik var, göz atmayı unutmayın!