MÜZİK

Pink Floyd’u bir de böyle dinleyin!

Rock parçalarının klasik müzik anlamında yorumlanması bana hep heyecan verici gelmiştir. Rock kafasıyla dinlerken başka, klasik kafasıyla dinlerken bambaşka bir dünyaya girersiniz. Pink Floyd, Metallica, Iron Maiden, Jethro Tull, Led Zeppelin gibi birçok rock ve metal grubun parçalarının klasik yorumlarını dinlemişsinizdir. Peki, piyanoda Pink Floyd dinlediniz mi?

Yorumladığı “Hey You”, “Wish You Were Here” ve “Another Brick in the Wall” parçaları ile Pink Floyd’un ve rock sevenlerin dikkatini hemen çeken ve efsane grubun resmi Facebook sayfasında tanıttığı genç virtüöz AyşeDeniz Gökçin, 3 konser için İstanbul ve Ankara’ya geliyor.

aysedeniz_gokcin

7 yaşında Chopin çalan Gökçin, ilk konserini 9 yaşında veren bir ‘harika çocuk’. Kariyerine Gordion Gordion Oda Orkestrası’yla Bach’ın 5 numaralı klavsen konçertosu ile başlayan Gökçin, henüz  13 yaşına geldiğinde İbrahim Yazıcı, Fahrettin Kerimov, Antonio Pirolli, Cem Mansur, Engin Sakpınar, Ertuğ Korkmaz, Rengim Gökmen, Vladimir Sirenko, ve Kirill Karabits yönetimindeki  orkestralarda solist olarak çalıyordu. Eğitmine New York’ta Eastman School of Music‘te başlayan Gökçin, master derecesini Londra The Royal Academy of Music’ten aldı. Tori Amos, Jordan Rudess , ve ülkemizden Judith Uluğ gibi isimleri çıkaran ünlü Julliard School’a kabul edilmesine rağmen piyanist Rosalyn Tureck ile çalışmak üzere İspanya’ya gitti.

aysedeniz_gokcin2

AyşeDeniz Gökçin, piyanoyu tek başına bir orkestra gibi gören Liszt’ten ilham alarak, piyanoda rock müzik çalgılarının seslerini  taklit ediyor ve farklı tonlar yakalıyor. Felsefelerini birbirine benzettiği için Franz Liszt’in doğumunun 200. yıldönümünde  Pink Floyd’un 3 şarkısından oluşan “Pink Floyd ‘Lisztified’: Fantasia Quasi Sonata”  projesini hayata geçirdi. “Hey You”, “Wish You Were Here” ve “Another Brick in the Wall”un Lisztvari yorumları Facebook ve Twitter’da öyle hızlı yayıldı ve o kadar büyük ilgi gördü ki, sanatçı hayranlarının isteği üzerine  projeyi geliştirip “Pink Floyd Classical Concept” albümünü kaydetti.

Dünyanın en prestijli festivallerinin aranılan isimlerden biri haline gelen AyşeDeniz Gökçin, bu albüm ile :

22 Mart – İstanbul Sakıp Sabancı Müzesi

8 Nisan – İstanbul Aksanat

10 Nisan – Ankara MEB Şura Salonu’nda olacak!