MÜZİK

O Zaman Dans! Renk!

Siz de fark ettiniz değil mi? Artık kafamızı nereye çevirsek renk cümbüşüyle karşılaşıyoruz.

Tahminimce bu akım yıllar önce Lady Gaga’nın disney kahramanı gibi ortalarda dolaşmasından sonra hayat buldu. Gaga bu akımı o kadar sevdi ki geçtiğimiz yıl çıkardığı “ArtPop” albümünde de Andy Warhol’ün renkli dünyasını sahneye taşıdı adeta.

lady gaga

Türkiye’deki sanatçılar da trendlerin gerisinde kalmadı tabii. Nil Karaibrahimgil’in 2012 yılında çıkardığı “Ben Buraya Çıplak Geldim” albümünün kapağını hatırlamayan yoktur.

nil_

Hatta tdaha eskilere dönecek olursak, 2010 yılının yaz aylarını, Sertab Erener’in “rengarenk” şarkısını dinleyerek geçirmiştik.

Sertab Erener - Rengarenk [HD] 2010 Klip Video

Sonra bir anda Life in Color partilerinde boyalar içinde eğlenirken bulduk kendimizi.

Renklere boğulduğumuz başka bir etkinlik de: Color SKY 5K! Renk tozlarının arasında koşarken hem stres atıyoruz, hem de harikalar diyarında yolculuğa çıkmış gibi rengarenk oluyoruz. :)

mobil yeni

Hatta bu trendi kaçırmak istemiyorsanız en yakın etkinlik Cumartesi günü Kilyos’ta! Kilyos Rengarenk partisinde çekeceğiniz instagram fotoğraflarında 100 like garanti gibi duruyor. :)

Kilyos

Coca Cola’nın son numarası da bu akıma göz kırpıyor. Satışları artırmak için yaptıkları pazarlama stratejisi sayesinde bizim de gözümüz gönlümüz açıldı.

cola

Ayrıca adım attığımız her yerde karşımıza renkli saçlı bir kız çıkıyor. Bunu da fark etmişsinizdir. Lady Gaga’nın sürekli değişen saç renklerini bir tarafa bırakırsak, Nicki Minaj’dan sonra koskoca Madonna bile saçlarını pembe yaptı. PES diyorum! Yılların sarışın Madonna’sından devrim niteliğinde pembelik. :)

madonna

 

Hande Yener’in Hipnoz albümündeki turuncu saçlarını da yazmadan geçmeyelim. Kulakları çınlasın taa 2008 yılında yapmıştı bu saçları.

Hipnoz_Album_Cover

Yalnız renkli saçtan bahsedeceksek bence en tatlısı Oh Land’in mavi saçları. Hatta güzel haber: Önümüzdeki aylarda mavi saçlı hanım kızımızı yeniden canlı dinleyebileceğiz.

ohland

 

Tüm bunların yanında bir de “psychedelic music” dünyasının renkli-ışıklı dünyası var. Bu Pazar Alaçatı’da canlı dinleyeceğimiz Oscar and the Wolf’un son albümü Entity’nin de albüm kapağında rüya gibi bir dünyayla karşılaştık.

oscar

Mandala sanatını da unutmayalım. O da bir anda hayatımıza girdi ve dört bir yanımızı renkli daireler sardı. :)

mandala

Şu anda herhangi bir kitapçıya girerseniz, yetişkinler için boyama kitaplarının istilasına uğramanız kuvvetle muhtemel. O kitaplar sayesinde 7’den 70’e herkesin eli boya kalemi tutar oldu.

esrarengizbahce

 

Peki biz ruh hastası mıyız Refik Abi? :)

Yiğit Özgür

Yiğit Özgür

O Zaman Dans! Renk!

rainbowflag