MÜZİK

Göründüğünden Çok Daha Fazlası: Mutfak ve İtiraflar

Mutfak ve İtiraflar dışarıdan bakıldığında mutfakta geçen bir hikayenin anlatıldığı bir modern dans gösterisi gibi gözüküyor. Oysa ortada bol akrobasili, seyirciyle iletişimin yoğun olduğu bir sirk gösterisi var. Sahnedeki eğlencenin rengini anlamanız için Mutfak ve İtiraflar’da sizi bekleyen sürprizlerin listesini yaptık. Tabi işin sürprizini de kaçırmadan :)

 

  • Seyirciler şov başlamadan yarım saat önce içeriye alınıyor. Salona girdiğinizde burnunuza nefis yemek kokuları geliyor. Bir bakıyorsunuz oyunculardan biri yanınıza gelip, “makarnayı nasıl seversin?” diye soruyor.

  • Her oyuncunun ayrı bir yeteneği var. Anna’nın ip ile yaptığı akrobatik dans, Matias’ın pole üzerindeki kafa üstü düşme illüzyonlu performansı birbirinden çok farklı deneyimler yaşatıyor.

 

 

  • Mutfak sürekli çalışıyor. Her oyunda farklı yemekler pişiriliyor. Üstelik oyun sonrasında pişenleri tadabiliyorsunuz.

  • Gösteride her dansçı mutfakta geçen hatıralarını paylaşıyor ve danslar ona göre şekilleniyor. Kimi anneannesinin turtalarının kokusunu anlatıyor, kimi Arjantin hükümeti tarafından tutuklanıp, öldürülen komünist babasının son yemeğini hayal ediyor. Akrobasiyle hikayeler birbirine karıştıkça seyir zevki daha bir artıyor.

  • Gösteri yetişkinlere hitap ettiği kadar çocukların da ilgisini çekiyor. Çünkü diyalogtan bağımsız olarak sahnedeki hareketler nefes kesici.

 

2

  • Taze domatesle hazırlanmış makarnanın kokusunu, yer çekimine meydan okuyan dans figürlerini ve çocukluk hikayelerini seviyorsanız Mutfak ve İtiraflar’dan mutlu ayrılırsınız.

Gösteri 27 Aralık’a kadar Zorlu PSM’de izlenebilir.