MÜZİK

maNga, Yeni Albümü ‘Antroposen 002’ ile Geri Dönüyor!

maNga, 2 yıllık aranın ardından Antroposen 002 albümü ile geri dönüyor. Lansman konserinin tarihi belli oldu: 15 Aralık Cuma akşamı!

2001 yılından bu yana Türkçe rock sahnesine yön veren maNga; Cevapsız Sorular, Dursun Zaman, Dünyanın Sonuna Doğmuşum, Bir Kadın Çizeceksin gibi hitlerle bugün hâlâ müzik listelerinin zirvesine yerleşmeye devam ediyor. Şimdiye dek 5 albüm çalışması yayımlayan maNga, 2024’e girmeden dinleyicilerine yeni yıl hediyesi vermeye hazırlanıyor. Antroposen 002 için nefesler tutuldu!

Albümün detaylarına geçmeden önce maNga’nın müzikal yolculuğuna kısa bir göz atalım. Geriye cevapsız sorular kalmasın!

Her Şey Nasıl Başladı?

maNga’nın bir araya gelmesi, grubun gitaristi Yağmur Sarıgül’ün çaldığı gruptan çıkarılmasıyla başladı. Nu metal ve hardcore akımlarını benimseyen üyeler, ilk başlarda sadece eğlence amaçlı cover’lar yapmakla meşguldü. Grubun solisti Ferman Akgül’ün Sing Your Song yarışmasına katılmayı teklif etmesiyle profesyonel sahnelerdeki yerlerini almaya başladılar. 

Sing Your Song, grubun güncel üyelerinin bir araya geldiği ilk anlara da şahitlik etmişti aslında. Vokalde Ferman Akgül, davulda Özgür Can Öney, bas gitarda Cem Bahtiyar ve elektro gitarda Yağmur Sarıgül.

İlk besteleri Kal Yanımda ile yarışmadan ikinci olarak ayrılan maNga, giderek artan ünlerini Bitti Rüya, Libido ve Yalan gibi ikonik parçalarla taçlandırdı. Yapımcı Haluk Kurosman’dan gelen bir telefon ise üyelerin hayatını sonsuza kadar değiştirecekti: İlk albüm.

Geçmişten Günümüze maNga Albümleri

maNga, aynı adı taşıyan ilk albümlerini Aralık 2004 tarihinde piyasaya sürdü. Kal Yanımda, İz Bırakanlar Unutulmaz ve Dursun Zaman gibi ikonik parçaları barındıran albüm, gelecek müzik çalışmalarının fragmanıydı adeta.

maNga - Dursun Zaman

İlk albümleriyle 180 binden fazla kopya satan maNga, ilk altın plaklarını da böylece almış oldu. Albümde yer alan Bir Kadın Çizeceksin isimli parça ise FIFA 2006’nın soundtrack’ine dahil edildi. 

maNga - Bir Kadin Çizeceksin

maNga’nın ilk albümleriyle ilgili çok özel bir detay daha var: Klipler. Kliplerinde ‘’Spa’’ ismini verdikleri bir karakter kullanan üyeler, bugüne dek taşınan yeni bir ikona da imza atmış oldu.

maNga, ikinci stüdyo albümleri Şehr-i Hüzün’ü ise 2009 yılında dinleyicileriyle buluşturdu. Beni Benimle Bırak, Alışırım Gözlerimi Kapamaya, Cevapsız Sorular, Dünyanın Sonuna Doğmuşum gibi hit parçalar da bu albüme ait. Bugün hâlâ herkesin ezberinde olan bu parçalar, müzik platformlarında milyonlarca dinlenmeye sahip. Naber? Bak bende dert yok, tasa yok. 

maNga - Dunyanin Sonuna Dogmusum

maNga, 2012 tarihli üçüncü stüdyo albümlerini ise Mart 2012’de yayımladı. E-akustik ismiyle dinleyici karşısına çıkan albümden tam iki yıl sonra Işıkları Söndürseler Bile isimli dördüncü stüdyo albümü de piyasaya çıktı. Fazla Aşkı Olan Var mı?, Parti, Işıkları Söndürseler Bile gibi parçaların yer aldığı albüm, maNga’nın geri dönüşü olarak akıllarda kaldı.

maNga - Işıkları Söndürseler Bile ( Official Video )

Grubun yayımladığı son stüdyo albümü Antroposen 001 ise Aralık 2021’de geldi. El Aman ve Şimdi Göğe Dolduk gibi başarılı parçalara imza atan maNga, hayranlarını heyecanlandırmayı başardı.

maNga - Holosen (Official Audio) #Antroposen001

Sıradaki durağımız ise Antroposen 002!

“Antroposen 002’ye Dair” 

Antroposen yani İnsan Çağı. Antroposen 001 ile yeni bir dönemin kapılarını aralayan maNga, Antroposen 002 ile insanlığın varoluşsal sancılarına dokunacak gibi görünüyor…

Geri dönülmez yollara sürüklenen insanlığı mercek altına alan grup, Antroposen 001’de bir hikâye yazmıştı aslında. Gelecek albümde de bu hikâyenin eksik kalan parçalarını alacağız. Albümde yer alan parçalara dair herhangi bir ipucu olmasa da 15 Aralık’tan sonra müzik listelerini alt üst edeceği kesin!

Gelelim lansman konserinin detaylarına…

maNga’dan Yeni Albüm Lansmanı 

maNga, yeni albümü Antroposen’i tanıtmak için tüm hazırlıklarını tamamladı. 15 Aralık 2023 Cuma akşamı gerçekleşecek olan lansman konseri için nefesler tutuldu!

Bostancı Gösteri Merkezi’nin ev sahipliği yapacağı etkinlikte maNga yeni şarkılarını ilk defa seslendirecek. Atlantis Yapım organizasyonuyla gerçekleşecek olan konserin biletlerinin tükenmeye başladığını da hatırlatalım.

O zaman, dursun zaman!