MÜZİK

Türkiye’ye Dönüşü Heyecanla Beklenen LP Hakkında Bilinmeyenler

Pop-rock müziğin sevilen ismi yeniden ülkemizde!

LP’nin müzik kariyeri ve hayatına dair merak edilenlere birlikte göz atalım.

Şarkıcı, besteci ve söz yazarı: LP kimdir?

LP sahne adıyla bilinen Laura Pergolizzi, Amerikalı şarkıcı ve söz yazarı. Pop-rock tarzıyla ön plana çıkan sanatçının bugüne kadar yayımlanmış 6 albüm çalışması bulunuyor. Söz yazarı kimliğiyle de büyük bir üne sahip olan LP’nin Rihanna, Christina Aguilera ve Backstreet Boys gibi dünyaca ünlü sanatçılar için de şarkılar kaleme aldığı biliniyor.

İkonik tarzı ve benzersiz sesiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran LP’nin kariyer yolculuğu bir hayli renkli. Aslen İtalyan kökenli olan sanatçı, liseden mezun olduktan sonra New York’a taşındı ve bugün bilinen sahne ismi olan LP’yi de orada kazandı. İlk dönemlerinde sadece klasik rock yaparak müziğini duyuran Laura, 1998 yılında David Lowery tarafından keşfedildi. Müzik çalışmaları, düetler ve konserlerle geçen 3 yılın ardından Heart Shaped-Scar isimli ilk stüdyo albümünü yayımladı.

İlk albümüyle müzik piyasasına hızlı bir giriş yapan LP, müzik çalışmalarına devam etmek için uzun bir yolculuğa çıktı. İçerisinde Los Angeles’tan izler taşıyan ikinci stüdyo albümü çalışması 2004 yılında geldi. Suburban Sprawl & Alcohol ismini taşıyan albüm, ilk albümüne kıyasla beklenen başarıyı yakalayamadı.

LP’nin kariyer basamakları

Beklendiği kadar başarılı olmayan 2004-2005 yıllarının ardından sanatçı birçok şirketle çalıştı. Asıl yükselişi ise 2010 yılında gerçekleşti. Rihanna için Cheers (Drink to That) isimli bir şarkı besteleyen LP, besteci ve söz yazarı kimlikleriyle de ön plana çıkmaya başladı. 2011 yılını ise Christina Aguilera için yazdığı Beautiful People isimli parça takip etti. Sanatçının şarkıları filmlerde ve programlarda kullanılmaya başladı. Liste başı başarılarının gelmesiyle büyük müzik şirketleri tarafından keşfedilen LP, 2012 yılında Warner Bros. Records ile anlaşma imzaladı.

2012 yılının parlayan yıldızı olmayı başaran sanatçı, aynı yıl Lollapalooza ve Tropfest gibi festivallerde sahne aldı. 2012 Vogue mayıs sayısında haftanın sanatçısı seçilmesi ise LP’nin global bir üne kavuşmasını hızlandırdı.

EP’ler ve LP

2014 yılında 4. stüdyo albümü, Forever for Now adıyla yayımlandı. Albümde yer alan Night Like This isimli parça büyük bir başarı yakalayarak yılın hit şarkıları arasına girdi.

2016 yılı ise LP’nin dünyaca üne kavuştuğu yıl olarak biliniyor. 2015’i Muddy Waters isimli EP ile kapatan sanatçı, 2016 yılında albüme de ismini veren Lost On You EP’sini yayımladı. 2016 yılının en çok dinlenen şarkıları arasında yer alan Lost On You, bugün 1 milyar dinlenme barajını aşmış durumda.

LP - Lost On You (Official Music Video)

Other People ve Into the Wild isimli şarkılarsa hit haline gelen diğer parçaları.

2018 yılında yayımlanan Heart to Mouth isimli beşinci stüdyo albümü ise sanatçının Türkiye’de yankı uyandıran ikinci çalışması. Albüm için Türkiye’ye özel röportaj veren LP; İzmir, İstanbul ve Ankara’da binlerce kişinin katıldığı üç büyük konser de verdi.

Sanatçının son albümü Churches, 2021 yılında yayımlandı. One Last Time ve The One That You Love Me albümün en sevilen parçaları arasında yer alıyor.

LP’nin İstanbul ve İzmir konserleri için heyecan dorukta!

Köklü müzik geçmişi ve ikonik tarzıyla herkesi kendini hayran bırakan LP, uzun bir aranın ardından yeniden ülkemize dönüyor. Platin ve altın plak sahibi sanatçı, eşsiz sesi ve büyüleyici ukulele performansıyla müzikseverleri büyülemeye hazırlanıyor.

Konserde LP’ye eşlik etmek ve hit şarkılarıyla dans etmek için Spotify listemize göz atmayı unutmayın.