MÜZİK

Livaneli ile Sevdalım Hayat

Zülfü Livaneli, hayatının dönüm noktaları, şarkılarının hikayeleri ve en sevilen parçalarıyla karşımızda!

“Bir insanın, bir kuşağın, bir ülkenin yakın tarihi…” Sadece hatırlamak ile yetinmek istemeyenler için “Sevdalım Hayat” sahnede. Zülfü Livaneli, Rengim Gökmen’in şefliğinde ve Livaneli Filarmoni Orkestrası eşliğinde eserlerinin hikayesini anlatıyor.

Zülfü Livaneli

Sevdalım Hayat’ın Arka Yüzü

Sevdalım Hayat’ın nasıl ortaya çıktığına bir bakalım mı? Fairfax Konservaturarı’ndan mezun, Stokholm’de müzik eğitimi almış bir sanatçının uluslararası arenada da popülerliğe sahip olması kimseyi şaşırtmaz elbette. Zülfü Livaneli, 27 farklı yazılı eser yaratmış ve bu eserleri 30 farklı dilde tüm dünyaya sunmuş bir sanatçı. İspanya, Güney Kore ve Çin’de “Top Seller” ödülleri bulunuyor. Zülfü Livaneli’nin bizlere mirası oldukça büyük: 300 şarkı ve 30’dan fazla film müziği.
Edebiyat, müzik derken Zülfü Livaneli’nin politika, senaristlik ve film yönetmenliği gibi alanlarda da derin izlerinin bulunduğunu söylemeden geçmeyelim.

Şarkıların ve Öykülerin Dansı

Şarkılar ve öykülerle zenginleştirilmiş performansta kendisine 45 kişilik Livaneli Filarmoni Orkestrası eşlik ediyor. Orkestra şefi Rengim Gökmen’in yöneteceği konserin solist kadrosunda ise Teyfik Rodos, Zeynep Halvaşi ve Görkem Ezgi Yıldırım yer alıyor. Kimi zaman seyirciyi güldüren kimi zamansa duygusal anlar yaşatan gösteri adeta bir zaman yolculuğu…

Bir insanın, bir kuşağın, bir ülkenin yakın tarihi: Sevdalım Hayat

İsmini 2007 yılında yayımlanan ve Zülfü Livaneli tarafından yazılan ‘’Sevdalım Hayat’’ kitabından alan performans, BKM organizasyonu ile sahnede. Livaneli’nin hayatının kısa bir özeti olarak tanımlanan kitap, sanatçının eşsiz sesi ile buluşarak sizleri o günlere götürecek. 3 saatlik eşsiz bir serüveni kaçırmamak için biletlerinizi hemen alın!

Zülfü Livaneli ile Sevdalım Hayat (Şarkıları & Öyküleri)