MÜZİK

Lady Gaga Türkiye’ye geliyor!

Lady Gaga için hangisini söyleyebiliriz? Şarkıcı, söz yazarı, show girl, besteci, moda tasarımcısı, oyuncu, prodüktör, dansçı, iş kadını ya da sanatçı?

Tabii ki hepsini…

Lady Gaga uzun yıllardır müzik endüstrisinin zirvesinde duruyor. Sadece şarkıları, kostümleri ve makyajıyla değil tüm enerjisiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Her albümünde bambaşka bir Lady Gaga ile karşılaşıyoruz. Dünya trendlerine ayak uyduruyor demektense  “Dünya trendlerini Lady Gaga belirliyor” demeliyiz belki de…

Peki nasıl başarıyor bu kadar insanın ilgisini çekmeyi? Bunun bir kaç sebebi var. Müzik onun için bir iş değil, bir yaşam biçimi.

Sisteme ve hayata karşı duruşunu müziğiyle, şovlarıyla tüm dünyaya haykırıyor. Amerika’yı eleştirirken etten bir kostüm tasarlatıyor örneğin. Kimsenin cesaret edemediklerini gerçekleştiriyor. Her klibinde ayrı bir olaya dikkat çekiyor.

ladygaga

Bir yandan sanatla uğraşıyor. Sahne arkasında durmadan çalışan kreatif bir ekibe sahip. Dünyanın önde gelen sanatçılarıyla projeler üretiyor. Haus of Gaga adını verdiği projede popüler kültürün en büyük sanatçılarıyla birlikte çalışıyor. Sahne tasarımlarını ekibiyle yapıyor, kendi kostümleri için kendi fikir üretiyor.

Bir gün Jean Paul Gaultier ‘la röportaj yapıyor, başka bir gün bir derneğe bağış yaparken görüyoruz onu. Ama bunları yaparken asla standartlarla yetinmiyor.

theartpopball

The Artpopball adını verdiği son dünya turnesini de “Müzik & Moda & Dans & Parti” olarak tanımlıyor. Bir konserden çok daha fazlasını sunuyor “littlemonsters” dediği hayranlarına.

İşte bu yüzden rock dinleyen, pop seven, klasik müzikle mutlu olan, popüler kültürü eleştiren-eleştirmeyen, içinde sanat aşkı olan kim varsa Lady Gaga’yı izlemek istiyor!

O zaman sıkı durup geri sayıma başlayalım mı?