MÜZİK

Kendi Şöhretiyle Yarışan Müzikal: Fame Türkiye’de!

Fame, Yapı Kredi’nin 75. Yılı kapsamında West End’de sahnelenen müzikaliyle, hem de orijinal kadrosuyla 10-15 Aralık 2019 tarihleri arasında sadece 8 performansla Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde.

Bilet Al

Alan Parker’ın 1980’de çektiği Fame müzikali çıktığı yıllarda ve sonrasında birçok kuşağı etkisi altına alan bir müzikli motivasyon destanı adeta… Film en iyi müzik ve en iyi parça kategorilerinden iki Oscar almış. Bununla da yetinmemiş, filmin müzikleri en iyi albüm dalında Grammy almış, daha ne olsun! Müthiş müzikler, harika danslar ve gençliğin en güzel yanı bitmeyen enerji ve hırsla dolu bir film Fame…

 

Irene Cara - Fame 1980 (VHS 1982 Edit)

Fame bize yıldız olmak için çok ama çok çalışmak gerektiğini,  hatta bunun da yeterli olmadığını, saf yeteneğin bir işe yaramadığını ve adanmışlığın önemini de gösterir. Film boyunca, eşcinsellik, genç yaşta kürtaj, aşk, kalp kırıklığı ve isyan gibi gençliğin içinde bulunduğu sıkıntıları, toplumun bu ‘farklı’ çocuklara bakışını ve onların da bu hayatta kalma çabalarını izleriz.

Fame’i özel yapan hangisi acaba? En zor koreografileri sanki nefes alırmış gibi kolayca yapan yüksek yetenekli dansçılar mı, en acayip partisyonları kıllarını kıpırdatmadan çalabilen genç dehalar mı bizi etkiler? Yoksa güzelliklerinin ve gençliklerinin zirvesindeki insanların aşk dünyaları mı? Bunların hepsinden arındırsak bile Fame’in gerçekten inanılmaz bir film müziği var. Irene Cara’nın diskonun disko olduğu yıllardaki müthiş yorumuyla albüm baştan sona yanıyor.

Aç, aç, televizyonda Fame var!

New York Sahne Sanatları Okulu’nun güzide öğrencilerini anlatan Fame, filminden sonra bir de 6 sezon sürecek bir TV dizisiyle popülerliğini devam ettirir. Hatta TV dizisi daha çok şöhrete kavuşur.  Adı gibi kendi şöhretini kendi şöhretiyle geçmeye başlar.

Bu kadar ilham verici bir hikayenin mecralar arasında dolanıp da sahneye taşınmaması düşünülemez. Fame, Yapı Kredi’nin 75. Yılı kapsamında West End’de sahnelenen müzikaliyle, hem de orijinal kadrosuyla 10-15 Aralık 2019 tarihleri arasında sadece 8 performansla Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde.

Sınırlı sayıda avantajlı biletleri incelemek için tıklayın. 

Hot Lunch Jam- Fame