YAŞAM

Masterchef Türkiye: Jüriler & Eski Şampiyonlar & İlginç Olaylar

Her bölümü sabırsızlıkla beklenen Masterchef Türkiye ile ilgili tüm detaylar burada!

İngiltere kökenli aşçılık yarışmasının Türkiye uyarlaması Masterchef Türkiye, yayın hayatına 2011 yılında başladı. Öykü Serter’in sunumuyla ekranlara taşınan Masterchef, 1 sezonun ardından yayın hayatını noktaladı. 6 sezon boyunca ekranlarda yer alan yarışma programının ikinci uyarlaması ise 2018 yılında hayata geçti.

Önlüğün asıl sahipleri: Masterchef Türkiye Jürileri

Masterchef Türkiye’nin ilk sezonunda jüri kadrosu Murat Bozok, Batuhan Piatti ve Erol Kaynar’dan oluşuyordu. 1 sezonun ardından ekranlara veda eden Masterchef Türkiye, şef Batuhan Piatti’nin sert tavırlarıyla gündeme oturdu. Öyle ki Batuhan Şef, yarışmacılara karşı olan tutumu ve üslubuyla dünyaca ünlü şef Gordon Ramsay’e benzetildi. Show TV ile yayın hayatına başlayan program, 2018 yılında TV8 ile ekranlara geri döndü. Yarışma, ikinci sezonunda Somer Sivrioğlu, Mehmet Yalçınkaya ve Hazer Amani‘nin jüriliğiyle yayın hayatına başladı. Program, 2019’da kadro değişikliğine gitti. Hazer Amani’nin yerine jüri koltuğuna geçen İtalyan şef Danilo Zanna, Masterchef’in en ikonik ismi olarak akıllara kazındı.

Masterchef’in sempatik şefi Somer Sivrioğlu kariyerine Avustralya’da başladı. İlk restoranını Sidney’de açtı. Masterchef’in kuralcı şefi olarak tanınan Mehmet Yalçınkaya ise pek çok ülkede yemek koordinatörlüğü yaptı. ‘’Fusion Mutfak’’ akımını Türkiye’ye getiren ilk şefler arasında yer aldı. Masterchef Türkiye’nin neşesi Danilo Zanna, mesleğini ailesinden devraldı. 2012 yılında yaptığı evlilikten sonra Türkiye’yle tanışan Zanna; İtalyan İşi, Elin Oğlu ve Lezzetin Şarkısı isimli programlarla tanındı. 4 sezondur Masterchef Türkiye jüriliğini sürdüren başarılı şef, geçtiğimiz yıl İzmir’de kendi restoranını da açtı.

Türkiye’nin Masterchefleri: Eski Şampiyonlar

6 sezondur ekranlardaki yerini koruyan aşçılık yarışması Masterchef Türkiye, her yıl en yetenekli şefi, Türkiye’nin Masterchef’ini arıyor.

İlk sezonun şampiyonu, Türkiye’nin ilk Masterchef’i ise Muzaffer Şenduran. Zorlu bir jüri karşısında galibiyet elde eden başarılı isim, günümüzde mesleğini yapmaya devam ediyor. 2018’de ikinci sezonuyla yeniden ekranlara gelmeye başlayan programın ikinci şampiyonu ise Uğur Kardaş. Günümüzde mesleğine devam eden başarılı isim, 245 bin abonesi bulunan bir Youtube kanalının da sahibi. Programın ilk kadın Masterchef’i ise 2019 yılında yarışan Cemre Uyanık. Bugünlerde kariyerine özel şef ve danışman olarak devam ediyor. Masterchef’in en ikonik sezonu olarak akıllara kazınan üçüncü sezon; Alican Sabunsoy, Ekin Eylem Ulaş ve Batuhan Bayır gibi başarılı isimlerle de biliniyor.

Dördüncü sezonun Masterchef’i ise ‘’Basit bir şekilde şampiyon olacağım.’’ sözüyle gündeme gelen Serhat Doğramacı. Programın altın zamanlarına işaret eden 2020-2021 sezonu; Barbaros Yoloğlu, Emir Elidemir, Eray Aksungur ve Sefa Okyay Kılıç gibi ikonik isimlerle de hafızalara kazındı. Programın bilinen son ve 5. Masterchef’i ise geçtiğimiz sezon yarışan Eren Kaşıkçı. Sezonun favori isimleri arasında gösterilen yarışmacı, Masterchef unvanıyla mesleğini icra ediyor.

Programın 6. sezonu güncel olarak TV8 ekranlarında yayınlanmaya devam ediyor. 23 kişilik kalabalık bir kadroyla sezona başlayan Masterchef’te bu sezon sizin favoriniz kim?

Kahkahalara Doymak: Masterchef’te Unutulmaz Olaylar

Birbirinden yetenekli yarışmacıların katılımıyla ekrana gelmeye devam eden Masterchef Türkiye, en az yemekleri kadar olaylı bölümleriyle de sık sık gündeme geliyor. Kavgalar, aşklar, diskalifiyeler, entrikalar. Bugüne dek gündeme damgasını vuran en büyük olay ise 5. sezon yarışmacıları arasında yer alan Tunahan Ak’ın eğlenceli sohbeti. Renkli kişiliğiyle şeflerin yüzünü güldürmeyi başaran yarışmacı ön elemedeki performansıyla Youtube’da 16 milyon görüntülenmeye sahip.

TUNAHAN ŞEFLERİ GÜLME KRİZİNE SOKTU | MasterChef Türkiye 6. Bölüm

Mastechef’e damgasını vuran bir diğer olay ise Somer Şef’in ikizi olarak isimlendirilen Mehmet Gökçeöz. Somer Sivrioğlu’na benzerliğiyle dikkat çeken yarışmacı Youtube’da 7 milyon izlenerek 2020 sezonuna damgasını vurdu. Stüdyo kazaları, ünlü isimlerin katıldığı bölümler ve unutulmaz düellolar… 6 yıldır Türkiye televizyonlarını etkisi altına almayı başaran Masterchef Türkiye, iddialı kadrosuyla bu sezon da ilgiyle izlenmeye devam ediyor.

Mutfağa Girmeye Hazır Mısınız?

Masterchef Türkiye izleyerek eğleniyor ve heyecanlanıyorsanız mutfağa girme sırası sizde. Nasıl mı? İşte gastronomi meraklıları için birkaç öneri.

USLA’nın kapıları, mutfak tutkunları için her zaman açık. Usta eğitmenlerden profesyonel eğitimler ve atölyelerle gastronominin tüm noktalarını keşfedeceğiniz eşsiz bir yolculuk için siz de USLA eğitimlerine mutlaka göz atın. Çikolatadan ekmeğe, sushiden burgerlere. Dünyaca ünlü lezzetlerin püf noktaları USLA’da!

Favorisi İtalyan mutfağı olanlar buraya! İtalyan mutfağına dair tüm detaylar ve özel sırlar Eataly Mutfak Atölyesi’nde.

Başarılı şeflerin sunumuyla dünya mutfağından eşsiz lezzetler, Türkiye’nin ilk diplomalı eğitim veren profesyonel aşçılık okulu EKS Mutfak Akademisi’nde. Türk, Japon, Fransız, İtalyan, Meksika, Hint ve Uzakdoğu mutfakları… Tercihiniz hangisi olursa olsun EKS’de size göre bir eğitim mutlaka vardır.