MÜZİK

Kaçırmak Olmaz: İstanbul Resitalleri “Şampiyonlar Sezonu”

Piyano sevenlerin dikkatine; Türkiye’nin piyano odaklı müzik dizisi İstanbul Resitalleri’nin bu sezonu deyim yerindeyse yıldızlar geçidi!

Şampiyonlar Sezonu olarak adlandırılan; konukları, izleyicileri ve tüm dinamikleriyle bu yakıştırmayı hak eden İstanbul Resitalleri’nin 14. sezonu başladı bile. Peki, 10 Aralık 2021’de Barry Douglas’ın açılışını yaptığı Şampiyonlar Sezonu’nda sizleri neler bekliyor? Haydi inceleyelim. İlk olarak İstanbul Resitalleri hakkında bu uzun soluklu organizasyona aşina olmayanlar için küçük bir başlangıç tabağı…


İstanbul Resitalleri Hakkında


2007 yılından bugüne Türkiye’nin piyano odaklı uluslararası klasik müzik dizisi İstanbul Resitalleri, klasik müzik severleri en üst perdede buluşturuyor. Uluslararası çapta tanınmış virtüözleri ağırlayan ve İstanbul’un sanat eşiğini yükselten resital dizisinin popülerliği Kapıkule’den çoktan çıkmış durumda!
Sıra Dışı “Şampiyonlar Sezonu” Sanatçıları ile Tanışın!
● 10 Aralık 2021’de Şampiyonlar Sezonu’nun açılışını sıra dışı sanatçılardan biri olan Kuzey İrlandalı ünlü piyanist Barry Douglas yaptı. 1986’da Tchaikovsky Yarışması’nda birinci olan Douglas, altın madalya kazandı. Dünya çapında tanınan sanatçıyı açılış festivalinde izleyenler çok şanslı!
● 14 Ocak 2022’de favorisi Laure Favre-Kahn olanlar harika bir gün geçirdi! Chopin yorumlarıyla dikkat çeken Fransız sanatçı Laure Favre-Kahn’ın Chopin’e armağan ettiği 12. albümü “Aleve Doğru” ile İstanbul Resitalleri deyim yerinde ise alev aldı!
● 10 Şubat 2022’ye göz attığımızda ise Christian Blackshaw’ı sahnede görüyoruz. Napoli’de gerçekleşen Casella Uluslararası Piyano Yarışması’nda İtalya Cumhurbaşkanı’ndan Altın Madalya alan sanatçı da Şampiyonlar Sezonu konuklarından. Ayrıca sanatçının Gramophone’da “Bugüne kadarki en iyi 50 Mozart” kayıtları arasında olan İngiliz Kraliyet Nişanı sahibi olduğunu biliyor muydunuz?
● Şimdi dünyanın başka bir kıtasına gidiyoruz. 18 Mart 2022’de “The Seed” sahnesinde Japon piyanist Momo Kodama yer alacak. 1991’de ARD Uluslararası Müzik Yarışması’nı birincilikle kazanan sanatçı tüm sahnelerin arananları arasında.
● Şampiyonlar Sezonu gözdesi Alim Beisembayev’i tanıyor musunuz? Alim Beisembayev, en prestijli yarışmalardan biri olan Leed Uluslararası Piyano Yarışması 2021 şampiyonu. Genç yaşında piyano dehası olarak anılan sanatçı, bu sefer piyanosunu İstanbul dinleyicileri için çalacak! Bu çok yönlü insanların olduğu resitale 31 Mart 2022 Perşembe günü siz de katılmak istemez misiniz?
● Zarafetiyle gözleri kamaştıran sanatçı Claire Huangci’nin piyanodaki güçlü hakimiyetini gördüğünüzde oldukça şaşıracaksınız. En prestijli yarışmalardan biri olan Geza Anda’da hem birincilik hem de Mozart Ödülü kazanan Claire Huangci, efsane yorumuyla dinleyicilerin aklını başından alacak. 14 Nisan 2022 Perşembe günü sahneler dolup taşacak!
● Claire Huangci gibi Alexei Volodin’de “Geza Anda” piyano yarışmasında birincilik sahibi. Farklı yıllarda birincilik kazanan ünlü sanatçılardan Alexei Volodin’de The Seed sahnesinde dinleyicileri ile buluşacak ve onlara hem görsel hem de işitsel bir şölen sunacak. Son 20 yılın uluslararası klasik müzik liginde olan sanatçıyı görmek için 30 Nisan 2022’de sizi İstanbul Resitalleri Şampiyonlar Sezonu’na bekliyoruz.
● Hırvat bir sanatçı olan Martina Filjak’ta diğer meslektaşları gibi ödüllü bir sanatçı. Cleveland Uluslararası Piyano Yarışması’nda Altın Madalya sahibi olan sanatçı aynı zamanda Beethoven Özel Ödülü’nün de sahibi. Zengin repertuarı ve güçlü tekniği ile adından söz ettiren Martina, dinleyicilerin büyük beğenisini topluyor. Ne dersiniz 12 Mayıs 2022’de The Seed sahnesinde buluşur muyuz?
● İşte geldik resitalin sezon finaline. Birbirinden ünlü sanatçıların katıldığı İstanbul Resitalleri Şampiyonlar Sezonu’nda kapanışı John O’Conor yapacak. Uluslararası Beethoven Piyano Yarışması birinciliğini kazanan sanatçı tüm jürilerden tam not almıştı. Beethoven yorumcuları arasında yer alan İrlandalı virtüöz John O’Conor 10 Haziran 2022 Cuma akşamı SSM The Seed’de olacak.


İstanbul Resitalleri’nin Muhteşem Sezon Finali


Şampiyonlar Sezonu’na yakışır bir final… Haziran ayı ne kadar sıcak olur kestiremiyoruz ama John O’Conor’un sahnede nasıl eseceğini şimdiden görür gibiyiz. 10 Haziran 2022 Cuma akşamı Şampiyonlar Sezonu’nu kapatacak olan Beethoven yorumcusu O’Connor’a assolist diyebilir miyiz? Kesinlikle, evet! İrlanda Kraliyet Müzik Akademisi’nin onur üyeleri arasında yer alan ve “Hocaların Hocası” olarak tanınan John O’Connor, Şampiyonlar Sezonu’nun finaline yakışır bir performans ile sizlerle olacak.


İstanbul Resitalleri “Şampiyonlar Sezonu” biletleri ve konser programı hakkında bilgi almak için buraya!

İstanbul Resitalleri 2021-2022