MÜZİK

Jóhann Jóhannsson – A Model of the Universe

Evrenin derinliklerinde kaybolurken, kendinize bir rehber ararsanız, Stephen Hawking'i takip edebilirsiniz. 

Bugün üzücü bir haberle güne başladık. Ünlü fizikçi ve yazar Stephen Hawking, 76 yaşında aramızdan ayrıldı Onunla aynı dönemde yaşamak bile bir ayrıcalıktı. Fiziğin, uzayın, modern kozmolojinin en gizli sırlarının peşine düşen Hawking, son anına kadar sürekli üretti, öğrendi ve öğrendiklerini bizimle paylaştı.

ALS hastalığını bile al aşağı eden ünlü fizikçi, her birimiz için gerçek bir ilham kaynağı. 20 yaşında sinir sisteminin felç olmaya başlaması yüzünden hayatına tekerlekli sandalyeyle devam eden ve buna rağmen asla hayat sevincini kaybetmeyen bir dahiden söz ediyoruz.  Hayranlık duymamak mümkün değil. Einstein’dan sonra en büyük dahi olarak kabul edilen Hawking’i geleceğe taşımak için kitaplarını, makalelerini, röportajlarını okuyabilirsiniz. Youtube’taki videolarını izleyerek bile yepyeni dünyalar keşfedebilirsiniz.

Ünlü fizikçinin hayatını anlatan film Theory of Everything’i henüz izlemeyenler hemen “İzlenecek Filmler” listesinde bu filmi eklesin. 2014 yapımı filmin Oscar ödüllü olduğunu da ekleyelim.

Uzay, zaman, evren veya astrofizik kavramlarıyla kafamızı meşgul edebileceğimiz bu güne, Theory of Everything filminden bir şarkıyla başlayalım. Derin düşüncelere dalmak serbest!