MÜZİK

Günün Şarkısı: New Model Army – 51st State

New Model Army 39 yıldır punk ateşini taşıyan, her albümüyle dinleyicilerine yenilerini katan bir grup

New Model Army Konser Biletleri

New Model Army 39 yıldır punk ateşini taşıyan, her albümüyle dinleyicilerine yenilerini katan bir grup. Stüdyolarında çıkan bir yangın sonrası külliyatlarını ve müzik aletlerini kaybetseler bile üretmekten asla vazgeçmemişler. Yıllar içinde grubun daimi kalan tek üyesi Justin Sullivan hiçbir zaman eşyalara bağlı biri olmadığını, bu olayı da çabuk atlattığını söylüyor.

The Love of Hopeless Causes, Thunder and Consolation albümleriyle 90’larda rüzgar gibi esen New Model Army bu popülerliklerinin ardından biraz daha kabuklarına çekildi. Solo projeler, grup ayrılıkları derken müziğe bir dönem ara verdikten sonra 89’da Strange Brotherhood ile geri döndüler. O dönemden beridir ara vermeden müziğe devam eden grup 2013’de çıkarttığı , Between Dog and Wolf albümüyle “son 20 yıldır yaptıkları en iyi müzik” yorumlarını aldı.

İstanbul ve Ankara izleyicisinin gönüllerinde ayrı bir yere sahip olduğunu söyleyen New Model Army’yi 30 Kasım’da Zorlu PSM sahnesinde canlı izleyeceğiz. O zaman radyolarımızda da hala sıkça çalan 51st State şarkılarıyla bir geçmişe dönelim mi?