MÜZİK

Stajyer Girdiği Şirketten Müdür Çıkanların Hikayesi!

İstanbul TALKS farklı konularda bakış açınızı değiştirecek, geliştirecek konferans serileriyle ilham vermeyi hedefliyor. Serinin ilk ayağı Inspired 16 Mart’ta gerçekleşecek. Konu is son dönemde herkesin ilgisini çeken; girişimcilik!

Konferansın konuşmacılarına şöyle bir bakalım.

richardbranson

Richard Branson

Kimdir: Virgin Records’u 1973 yılında kurdu. “Virgin Megastore”larıyla süpermarket prensibini plâk ve CD branşına uyarladı.

Harikası:  Necker adında bir adası var! Söylentiye göre Virgin çalışanları da adayı kullanabiliyormuş ?

ısıkkececiasur-1

 

Işık Keçeci Aşur

Kimdir: 2007 yılında Türkiye’de Caffé Nero’yu kurdu. 2001 yılında, Starbucks, The Body Shop, Le Pain Quotidien, Topshop ve Debenhams’in de aralarında bulunduğu 20’yi aşan uluslararası markanın temsilcisi Al-Shaya’nın Türkiye’deki çok markalı perakende şirketini kurup, CEO’luğunu yaptı.

Harikası: 1988 yılında Almanya’da yaz stajı için çalışmaya başladığı Beiersdorf şirketinin, son sınıf öğrencisi iken Türkiye ofislerini açtı. Mezun olduğunda Genel Müdür’dü!

allentaylorAllen Taylor

Kimdir: Hızlı büyüyen 600 şirketi birbirine bağlayan danışman. Danışmanları yatırımcılara ulaştıran Endeavor şirketinin yöneticisi.

Harikası: Türkiye’de yatırım yaptığı 5 şirket var! Şirketleri hepimiz biliyoruz: yemeksepeti.com; Peak Games; Lidyana.com; AirTies; ve Iyzico.

wendykopp

Wendy Kopp

Kimdir: Kendi ülkelerinin ümit vaat eden liderlerini yetiştiren bağımsız kuruluşların küresel ağı olan “Herkes için Öğret”in Kurucu ve CEO’su.

Harikası: Time Dergisi’nin En Etkili 100 Kişisi arasında seçilmiş olup ve sosyal hizmet için çok sayıda onur derecesi ve ödülü almış.

devitasaraf

Devita Saraf

Kimdir: VU Technologies şirketinin CEO’su ve Zenith markasının yaratıcısı.

Harikası: 24 yaşında lüks televizyon alanında üst sınıf bir marka olan Vu Technologies’i kurdu. Vu su geçirmez televizyon, dijital fotoğraf çerçevesi ve en son olarak da Oyun ve Iconium serisi gibi birçok “ilkleri” sundu.

 

Yasmine

Yasmine Shihata

Kimdir:Washington DC merkezli Dünya Bankasının Kıdemli eski Başkan Yardımcısı, sofistike Arap dünyasının ünlü  yaşam tarzı dergisi olan Enigma’nın kurucusu.

Harikası: Mısır’da modern yaşam tarzı dergisi açığını görerek Vogue’dan esinlenerek hayata geçirdiği Enigma’yı bölgenin önde gelen dergilerinden biri haline getirdi.

Konferansın katılımcı listesi bu kadarla kalmıyor. Listenin devamını buradan inceleyebilirsiniz. Biletler için tıklayın.