MÜZİK

İstanbul Caz Festivali Şarkılarla Konuşuyor!

Bu yıl 24. düzenlenen İstanbul Caz Festivali keşiflere açık bir programla karşımızda! Dünya ve caz müziğinin yeni dönem yıldızları, uzun yıllardır sahneye çıkmamış usta müzisyenler farklı projeleriyle şehri renklendirecekler. Adına aşina olmasanız da müziğini tanıdığınız bazı isimleri kaçırmamanız için sesli bir caz rehberi hazırladık. Kendinize uyan cazı bulun!

Christian McBride’s New Jawn / Kandace Springs

ABD’li caz bas gitaristi Christian McBride, yeni projesi New Jawn Quartet ile modern caz keşiflerine yelken açıyor. Dörtlüye sahnede genç yeteneklerden Kandace Springs eşlik edecek. Vokalist Rihanna’yı da keşfeden plak şirketiyle 17 yaşında anlaşma imzalamış. İlhamını Sade, Ella Fitzgerald, Lauryn Hill, Billie Holiday, Nina Simone, Erykah Badu gibi divalardan alan genç müzisyene kulak kabartmakta fayda var.

Bilet bak.  🎷 🎺 🎼 🎹 🎻

Kandace Springs - West Coast

“Havana Gecesi” Roberto Fonseca ABU

Buena Vista Social Club ile dünyayı turlayan, son albümü ABUC ile dünya çapında başarı edinen Kübalı caz piyanisti Fonseca ile henüz 23 yaşındaki Kübalı neo-soul vokalisti Arocena, yerinizde duramayacağınız ritimleriyle sıcacık bir Afro, Latin ve Küba müziği akşamı için bir arada. Uçuşan kıyafetlerinizi hazırlayın: Havana’nın büyülü atmosferine doğru hızlı bir yolculuğa çıkacaksınız!

Bilet bak.  🎷 🎺 🎼 🎹 🎻

"Madres" — Daymé Arocena

 

Mehmet Ali Sanlıkol & Whatsnext?

İlhamını mehter ve Osmanlı müziğinden alan, Grammy ödüllerine aday gösterilen besteci/müzisyen  Mehmet Ali Sanlıkol, caz trompetçisi Tiger Okoshi ile türlere meydan okuyan topluluğu Whatsnext? ile tam 14 yıl sonra İstanbul Caz Festivali’ne geri dönüyor.

Bilet bak.  🎷 🎺 🎼 🎹 🎻

Mehmet Ali Sanlıkol & Whatsnext? at LPR

 

Tuna Ötenel ve Dostları ile Bir Caz Gecesi

Türk Caz müziğinin en başarılı isimlerinden önemli isimlerinden Tuna Ötenel 10 yıl aradan sonra yeniden sahnelerde. Piyano, bas, davul ve saksofon gibi birçok enstrümanı büyük bir ustalıkla çalan müzisyen geçirdiği kalp rahatsızlığı sonrası müziğe ara vermek zorunda kalmıştı. Şimdi tek eliyle çaldığı kornetiyle birlikte çok özlediği ve özlendiği sahneye dönüyor. Tuna Ötenel  dostlarının büyük desteğiyle birlikte festival sahnesinde olacak! Üstelik bu konserin geliri, müzik öğrencisi gençlere burs olarak veriliyor.

Bilet bak.  🎷 🎺 🎼 🎹 🎻

Terramondo

Yayımladığı yirmiye yakın albümle caz piyanistleri arasındaki yerini sağlamlaştıran Terrasson ve ABD’li new age ve caz fenomeni Yusef Lateef ile işbirlikleriyle dikkatleri iyice üzerine çeken Belmondo’nun 30 yıla dayanan dostlukları, 2016 tarihli Mother (Terramondo) albümüyle taçlandı. İkili, romantik, samimi ve yalın müzikleriyle Fransız Sarayı Bahçesi’nde balladlar, caz standartları, şansonlar ve biraz da doğaçlamayla festival takipçilerini nostalji tüten notalara teslim edecek. Kağan Yıldız ve yerli caz sahnesinde birçok isimle çalışan piyanist Can Çankaya, taptaze duo projeleriyle gecenin açılışını yapacak.

Bilet bak.  🎷 🎺 🎼 🎹 🎻

Jacky Terrasson & Stephane Belmondo - Terramondo - Teaser

JUNUN featuring Shye Ben Tzur and the Rajasthan Express

İsrailli besteci Shye Ben Tzur, Hintli ekip the Rajasthan Express  ve Radiohead’in gitaristi Jonny Greenwood’un ortak projesi JUNUN, geleneksel müziği elektronik tınılarla bir araya getiriyor. Grubun çıkış hikayesini anlatan, Paul Thomas Anderson’ın yönettiği “Junun” adlı belgesel İstanbul Film Festivali’nde gösterilmişti.

Bilet bak.  🎷 🎺 🎼 🎹 🎻

Junun - Hu (Film Outtake)

Paco de Lucia Anısına: Beyond The Memory

Flamenkonun kült gitarist ve bestecilerinden Paco de Lucia’ya bir saygı duruşu niteliğindeki bu projede sanatçının kariyerinin çeşitli evrelerinde birlikte çalıştığı Antonio Serrano, Carlos Benavent, Jose Mari, Nino Josele, Piraña gibi yıldız müzisyenlere dansları ve vokalleriyle Farru ve David de Jacoba eşlik ediyor.  Levent Yüksel, Taksim Trio ve Cenk Erdoğan da sahne konukları arasında yer alıyor.

Bilet bak.  🎷 🎺 🎼 🎹 🎻

 

Dee Dee Bridgewater “Memphis” 

Üç Grammy ödülü, yedi adaylığı, The Wiz müzikaliyle bir de Tony ödülü bulunan, Dee Dee Bridgewater, doğduğu şehir Memphis’in müzikal mirasına saygı duruşu niteliğindeki özel projesi ile festivalde. Daha önce de birçok kez festivalin konuğu olan ve ülkemizde geniş bir hayran kitlesi bulunan sanatçı, BB King, Al Green gibi blues ve soul ustalarının şarkılarını yeniden yorumlayacak.

Bilet bak.  🎷 🎺 🎼 🎹 🎻

House of the Rising Sun

Fatoumata Diawara & Hindi Zahra

Dillere destan sesiyle Hindi Zahra festivalde! Bu defa sahnede kendisine Afrika müziğinin son yıldızı Diawara eşlik edecek. Bakalım bu birliktelikten nasıl bir caz performansı çıkacak?

Bilet bak.  🎷 🎺 🎼 🎹 🎻

Fatoumata Diawara - Bissa

Bokanté // Bill Laurance

Caz ve elektronik müziği birleştiren Snarky Puppy’nin arkasındaki isimler bu defa farklı bir projeyle karşımızda. Snarky Puppy’nin klavyecisi Bill Laurance’ın performansıyla başlayacak gece, grubun kurucusu ve bas gitaristi Michael League’in yepyeni projesi Bokanté ile devam edecek. League’in tanımıyla “Batı Afrika müziği, delta blues ve Led Zeppelin’in ilginç bir birleşimi” olan Bokanté, kulaklarınıza yeni ufuklar açacak.

Bilet bak.  🎷 🎺 🎼 🎹 🎻

Bokanté - Jou Ké Ouvè

Bütün programı gör 👓