MÜZİK

Günün Şarkısı: The Carters – APES**T

Sahneyi boşaltalım arkadaşlar; Jay-Z ve Beyonce geliyor!

The Carters olarak kendilerini lanse eden bomba çiftimiz Jay-Z ve Beyonce, kelimenin tam anlamıyla hafta sonunu ele geçirdi. Kimselere söylemeden yeni bir albüm kaydetmişler, üstelik bu albüme sansasyonel bir klip çekmişler. Albüme şimdilik sadece Tidal üzerinden ulaşabiliyoruz. Malumunuz Jay-Z, Tidal’ın sahibi. Doğal olarak diğer dijital müzik platformları bu albüme sadece uzaktan bakıyor. Hatta Beyonce’nin Lemonade albümü bile hala sadece Tidal üzerinden dinlenebiliyor.

Mevzu bahis Jay-Z ve Beyonce olunca, sansasyonel haberlerle yoğrulmuş mutlu bir aile tablosu gözümüzün önüne geliyor. APES**T klibini aynı kelimelerle özetleyebiliriz. Görüntüler ve şarkı sözlerinin senkronizasyonu güçlü bir manifesto etkisi yaratmış. Özel izin alarak Louvre Müzesi’ni ele geçiren çiftimiz, Louvre’un hakkını vermiş. Dünyanın en önemli sanat eserleriyle kendi sanatlarını yoğurmuş. Bir yanda Mona Lisa diğer yanda Venus de Milo heykeli… Tüm bu eserlerin arasında Jay-Z & Beyonce herkesi karşısına almış “Hepinize karşı ikimiziz” diyor resmen. Louvre’un merdivenlerindeki dansçılar muhteşem bir koreografiyle 6 dakika uzunluktaki klibin su gibi akmasını sağlıyor.

İki günde 9 milyon izlenen klip yeni rekorlara koşacak mı göreceğiz. Yeni bir “Crazy In Love” çılgınlığı gelebilir, hazır olalım.

THE CARTERS - APESHIT (Official Video)