MÜZİK

Günün Şarkısı: PJ Harvey – The Wheel

Aktivist kimliğiyle her zaman bir müzisyenden daha fazlası olan PJ Harvey, yine multi-disipliner sanatçı kimliğiyle karşımızda. Bu yıl 38. İstanbul Film Festivali’nin “Musikişinas” bölümünde çok tatlı bir film izleyeceğiz. Pj Harvey ile daha önce de işbirliği yapan yönetmen Seamus Murphy, “A Dog Called Money” filmiyle festivalde.  İrlandalı yönetmen aslında bir fotomuhabiri. PJ Harvey’i son albümündeki yolculuğu boyunca izliyor, gittiği şehirlerde ona eşlik ediyor ve The Hope Six Demolition Project’in yapım aşamasını şiirsel bir kurguyla beyaz perdeye yaşıyor.

The Hope Six Demolition Project albümünün sözünü esirgemeyen, sert bir albüm olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bu albümün filmi de sert olacaktır. Filmin tanıtım yazısında şöyle demişler: “yer yer savaş bölgesi gezi günlüğü, yer yer multimedya sanat projesi kıvamında özgün bir müzik belgeseli.” Tam da PJ Harvey’in kendisi gibi…

Bu filmi ve daha yüzlerce farklı yapımı izleyeceğimiz 38. İstanbul Film Festivali’nin biletleri 23 Mart Cumartesi Günü genel  satışa çıkacak. Lale Kart sahipleri ise bugünden itibaren ön satış dönemindeki biletleri alabiliyor. Festivaldeki filmleri incelemek isteyenleri web sitemize bekliyoruz. Lale Kart sahibi olmak için ise buraya tıklayabilirsiniz.

PJ Harvey - The Wheel