MÜZİK

Günün Şarkısı: Lil Nas X – Old Town Road

Kasabaya doğru atını süren bir kovboydan söz ederken birden trap havalarına geçen 2 dakikalık şarkı Billboard'un aklını karıştırmış.

Biz genelde müzikte başarıyı sosyal medya beğenileri üzerinden değerlendirsek de Amerikan müzik dünyasında listelere kaçıncı sıradan girdiğiniz, kaç hafta kaldığınız, kaç şarkıyla var olduğunuz hala çok önemli. Bu hafta rapçi Lil Nas X, Old Town Road şarkısıyla bu listeleri birbirine kattı. Kasabaya doğru atını süren bir kovboydan söz ederken birden trap havalarına geçen 2 dakikalık şarkı Billboard’un aklını karıştırmış. İlk önce Country listelerine giren ve oldukça da ses getiren parçayı daha sonra “bu Country değil” diyerek listeden silmişler. Bu talihsiz hareket de müziğin türüne kimin karar verdiği üzerine bir tartışma başlatmış.

Country uzmanı değiliz ama bu tartışma aklımıza türkülerin ilk defa Rock formunda söylendiği Ayna, Grup Destan ( Bizde Ata Barı Var) dönemlerini getirdi. O zamanlar da halk müziği değil Rock değil bu nedir diye bir tartışma başlamıştı. Bu iki olayın ortak noktası şarkıların dinleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılaşması. O zaman belki de müzik zamanının gereklerini yerine getirip kulağımıza göre mi evriliyor ne?