MÜZİK

Günün Şarkısı: Ásgeir – King And Cross

İzlanda ne garip memleket? Oradan çıkan her müzisyenin kendine has acayip bir tarzı oluyor. İzlandalı müzisyenlerin sınırları zorlamak ve fevkalade orijinal olmak gibi üstün yetenekleri var. Muhtemelen İzlanda’nın izole toprakları sanatçıları yalnızlaştırırken bir yandan da ilham veriyor, üretkenliklerini tetikliyor.

Björk, Emiliana Torrini, Olöf Arnolds, Soley, Sigur Ros, GusGus… Her birinin farklı ve alışılmışın dışında bir tarzı var. Farklı oldukları için akılda kalıyorlar ve İzlanda’nın sınırlarını aşıyorlar.

Asgeir de onlardan biri. İzlanda’nın soğuk ambiyansını onun naif tınılarında hissedebilirsiniz. Soğuk ama bir o kadar da sıcak şarkılar yapıyor. Oksimoron bir tarzı var diyebiliriz. Bir gecede popüler olmasını ve popülerliğini korumasını başka nasıl açıklayabiliriz ki?

Güzel haber ise onu yakın zamanda İstanbul’da canlı dinleyebileceğiz. Konserin ev sahibi tabii ki Salon İKSV! Kuzeyin derin melodilerini Salon’da dinlemek bir gelenek. Hem de harika bi gelenek. Garanti ediyoruz yine şahane bir akşam olacak. 2 Mart’taki konserin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Aşağıdaki klibi izlerken ne demek istediğimizi anlayacaksınız.

Ásgeir - King And Cross (Official Music Video)